zbavte se SUV

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Honza42
Letec

Re: zbavte se SUV

Příspěvek od Honza42 »

Mne by zajímaly ty losí testy hlavně při zcela vypnuté stabilizaci, ať už jde o jakékoliv auto a koncepci. Protože to něco vypovídá o vyspělosti konstrukce, vyladění podvozku, pérování, tlumičů a správné volbě rozměru pneu. Nepříjemné situace za volantem se málokdy podobají čistému losímu testu. Jestliže vůz s pomocí stabilizace losí test doslova proskáče, jeho chování je nepředvídatelné. A trochu se taky zdá, že to někdo tak dlouho ladil, aby to umělo právě jenom "tam a zpátky".

Xantia Activa zvládala před 20 lety losí test 85km/h bez jakékoliv stabilizace ESP nějakým škubáním za brzdy. Měla pouze vyladěný aktivní podvozek(+ dlouhý rozvor a žádný batoh). Což bych řekl, že byla správná cesta a bude to pravděpodobně stát za úspěchem některých SUV s aktivním podvozkem.

Prostě raději kvalitní podvozek, který se chová čitelně, než maňáskové divadlo.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Tyto testy jsou bohužel snadno manipulovatelné. 1) stačí jiný řidič a km/h budou jen lítat
2) co vím, tak se dnes hodně pracuje s elastolinematokou náprav, pokud ji řidič ať již vědomě nebo nevědomě bude v jednom případě respektovat a pracovat s ní a v druhém půjde proti ní, v jednom případě vytáhne maximum a v druhém ne. Stačí v jednom případě natuknout auto před prvním zatočením a v druhém za to vzít hned zprudka...

Naštěstí to platí pro všechny typy aut.
Back to basics.
Příčina -> následek
Volfik
Autoškolák

Příspěvek od Volfik »

Řídil jsem Tiguana i Passata (4Motion) se stejným motorem (2.0BiTdi), nejel jsem na hraně a už vůbec netestoval stejnou rychlost, ale pocitově jsem se cítil mnohem jistěji v tom sedanu. To rozkývání a kola 20cm nad vozovkou si v Passatu nedokážu představit. Ale z toho videa bych viděl, navzdory "prohře" Passata, že raději budu sedět v něm, protože normální člověk takto Tiguan rozkýve v 70km/h.

Nabídnout vám někdo zdarma Passata v ceně 1.5 mil Kč nebo Tiguan, co si vezmete?

Já jasně Passata.
Naposledy upravil(a) Volfik dne stř 06 led 14:29, celkem upraveno 1 x.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Fakt velka, tezka, bila lednicka umi i 79 km/h.
https://youtu.be/77IrxinmHjQ
R4...258k
R3...261k
EV...264k
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Volfik píše:Řídil jsem Tiguana i Passata (4Motion)

Nabídnout vám někdo zdarma Passata v ceně 1.5 mil Kč nebo Tiguan, co si vezmete?

Já jasně Passata.

BMW B-)
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Volfik píše: Nabídnout vám někdo zdarma Passata v ceně 1.5 mil Kč nebo Tiguan, co si vezmete?

Já jasně Passata.
Pokud bych se měl rozhodnout mezi sedanem Passat a Tiguanem, tak si vezmu Tiguana. Pokud bych měl možnost volby kombíku, tak bych vzal Passat Alltrack, který vlastně také mám :-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Volfik
Autoškolák

Příspěvek od Volfik »

honziss píše:Fakt velka, tezka, bila lednicka umi i 79 km/h.
https://youtu.be/77IrxinmHjQ
Ta Q8 jede fakt pěkně.
V té bych seděl radši než v Passatu :)
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Za 1.5 uz by byl i ten Touareg :D
R4...258k
R3...261k
EV...264k
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

takový voholený, ale byl :-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Volfik píše:Nabídnout vám někdo zdarma Passata v ceně 1.5 mil Kč nebo Tiguan, co si vezmete?
Vis, tahle argumentace je trochu licha. Proč zadarmo? Vybral bych ale Tiguana, stejně, jako jsem ho vybral, kdyz jsem za nej platil. Proč? Protože jsem z různých důvodů chtěl. Kdybych chtěl passata, koupím passata. Kdybych chtěl coupe, koupím coupe.

Argumentuješ stylem něco mezi treti třídou dřevěného gymplu a iq 70. Nebo jsi jen hodně špatný troll.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Odpovědět