zbavte se SUV
Re: zbavte se SUV
Honza42: já bych to řekl takhle, pokud někdo svým velkým autem neomezuje ostatní, tak ať si s ním jezdí. Má třeba pro velké auto důvod (hodně dětí, tahá přívěs s koněm/lodí, ....).
Pokud ve městě mohou jezdit dodávky, tak proč ne větší osobní auta.
Já osobně bych ale moc velké auto nechtěl. Je s ním většinou problém zaparkovat - jak bylo zmíněno, všude se dělají co nejužší parkovací místa, aby se jich tam vešlo co nejvíc.
Pokud ve městě mohou jezdit dodávky, tak proč ne větší osobní auta.
Já osobně bych ale moc velké auto nechtěl. Je s ním většinou problém zaparkovat - jak bylo zmíněno, všude se dělají co nejužší parkovací místa, aby se jich tam vešlo co nejvíc.
BTW: pozor by si měli dát majitelé širších aut v Německu. Netuším, jestli ta informace tady již padla, ale německá policie pokutuje majitele velkých aut, pokud vjíždí na dálnici do zúženého pruhu s omezením na 2,2m.
Auta typu Q7, Q8, X7, GLS .... jsou přes zrcátka širší jak 2,2m a tudíž tam nesmí.
Je ale fakt, že dost často vídám, že tato auta jedou v tom širším pruhu, protože řidič buď nikam nespěchá a nebo nechce riskovat poškrábání auta v užším pruhu (dost lidí nemá dobrý pocit, když míjí natěsno kamion a z druhé strany je např. betonová stěna)
Auta typu Q7, Q8, X7, GLS .... jsou přes zrcátka širší jak 2,2m a tudíž tam nesmí.
Je ale fakt, že dost často vídám, že tato auta jedou v tom širším pruhu, protože řidič buď nikam nespěchá a nebo nechce riskovat poškrábání auta v užším pruhu (dost lidí nemá dobrý pocit, když míjí natěsno kamion a z druhé strany je např. betonová stěna)
To je právě to. Nikomu asi nevadí, když na běžných stáních překáží velká MPV, v počtu přibližně odpovídajícímu zastoupení početných rodin v populaci. Navíc ta auta jsou poznat i jinak, dětské sedačky, plyšáci....řidičBOB píše:A co teprv taková Včka, Multivany, apod.? Jejich majitele pro výstrahu zastřelit nebo nadpočetné děti utopit a nařídit koupit Fiat 500?
Teď už začínám lehce chápat, proč tahle civilizace tak fatálně selhává...
Když se ale situace překlopí do stavu, kdy velká SUV (která navíc typicky špatně využívají obestavěný prostor) zaplaví parkoviště v míře větší než malé a osádku tvoří jeden max. dva lidé, nelze se divit, že to je situace nasírací.
Je to jen móda, stejně jako boj o ponožky v sandálech. Jednou dobře, jindy špatně. Snad to lidi přejde. Ale taky může nastat situace, že to výrobce ani lidi nepřejde. Šířka vozidel je povolena do 2,5m. Jste ochotni to akceptovat u osobních automobilů jako normu? Na sídlištích? V centrech měst? Bude Vám to jedno? Budete tlačit stát (obce) k tomu, aby kvůli tomu přebudoval celou silniční síť?
Je to jak kdyby výrobci ledniček a praček najednou začali vyrábět přístroje o šířce 85cm s radou, že si mají všichni vybourat futra a zazdít širší.
Obecně je to širší otázka. Musím vlastnit vše jen proto, že je mi to umožněno, a že jsem dost bohatý na to, abych si to koupil?
Číňan, Rusové a další....to mají zodpovězeno. Civilizace vyhladovělá, čím víc tím líp, zlaté řetězy, co největší auta, status.... Zajímavé, že odbyt prodloužených sedanů frčí nejvíc v Číně. Přitom Evropan nejčastěji hledá Číňana někde u pasu.
Některé bohaté celebrity si postaví sídlo o 15 ložnicích, jiné ne. Nepotřebují to Ti ani Ti. Ale jedni to už ví, ti druzí vymýšlejí důvody, proč to potřebují.
Na tohle si každý musí odpovědět sám. Někdo si řekne, že ano, jiný že ne.Honza42 píše:Musím vlastnit vše jen proto, že je mi to umožněno, a že jsem dost bohatý na to, abych si to koupil?
Naše společenské zřízení to dovoluje. Jestli to je dobře a nebo špatně, je věc jiná.
Spíš bychom měli být rádi, že žijeme v takovém blahobytu. Mám pocit, že jsme ho měli až moc a nyní se nám to vrátí i s úroky. Nám už asi ne, ale našim dětem a vnoučatům.
- Lachende Bestien
- Letec
Pokud si chce člověk užívat autíčkaření nejlépe až do smrti, je lepší se v rámci udržení si relativní psychické pohody jakýmikoli úvahami o smysluplnosti provozu těžkých osobních toxických plechovek obecně ani nezabývat; kategorie "sportovních užitkových vozidel" už je jen další střípek do prohnilé mozaiky, třeba hned svým klamným označením (ovšem velmi užitečným mj. v izraelsko-amerických spojených státech, kde díky tomu mohou obcházet běžné regulace) nebo diskutabilní využitelností v poměru k svým značným rozměrům.
Převažující škodlivost a neudržitelnost autismu z hlediska psychosomatického zdraví člověka a toxicity výroby a provozu pro životní prostředí obecně je nepochybná, tak oslabené společnosti na autodrogách závislé nezbývá nic jiného než si jako každý správný zasloužilý feťák svou závislost racionalizovat. A zpravidla čím je intelekt trénovanější, tím propracovanější racionalizace vytváří.
Převažující škodlivost a neudržitelnost autismu z hlediska psychosomatického zdraví člověka a toxicity výroby a provozu pro životní prostředí obecně je nepochybná, tak oslabené společnosti na autodrogách závislé nezbývá nic jiného než si jako každý správný zasloužilý feťák svou závislost racionalizovat. A zpravidla čím je intelekt trénovanější, tím propracovanější racionalizace vytváří.
Ja teda plnou kapacitu (4 lidi, 4 kola nebo lyze, paddleboardy, veci na lezeni, veci na kolo/lyze, obleceni pro vsechny na tyden, atd..) vyuziju urcite 10+ za rok a jezdit na dovolenou s rodinou 2ma auty se mi nechce.
Stejna odvoz/svoz deti, takhle muzu rano vzit sousedovic deti do skolky/skoly a nemusej jet oni, dalsi den si to zase prohodime...atd.
Stejna odvoz/svoz deti, takhle muzu rano vzit sousedovic deti do skolky/skoly a nemusej jet oni, dalsi den si to zase prohodime...atd.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Při debatě mi vytanulo, proč vlastně jsou auta pořád větší a větší a všude je přitom méně a méně místa? A jedno, zda SUV nebo něco jiného. My lidi si umíme krásně komplikovat život. Provoz narůstá den ze dne a přitom se doprava všeho přesouvá z železnice na silnici. Já vím, je to flexibilnější, jenom ten život na silnicích nestojí za nic. Buď stojíme v zácpě mezi kamiony nebo hledáme dostatečně velká parkovací místa
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
V D mají často dokonce 2,1m v zúženích. Jezdím tam vpravo, pokud jedu v SUV.
Já tedy fakt nevím, o jakém omezování je řeč. Do místa na parkování se normálně vejdu a normálně vystoupím. Pokud tedy po obou stranách parkují auta, jak mají. Já se ale častěji setkávám s tím, že čím menší auto, tím blběji zaparkované - čára nečára. Ale hlásím, že rozumím - majitel SUV má malého pinďoura...5.A ZŠ. Nic víc k tomu asi nemám.
Já tedy fakt nevím, o jakém omezování je řeč. Do místa na parkování se normálně vejdu a normálně vystoupím. Pokud tedy po obou stranách parkují auta, jak mají. Já se ale častěji setkávám s tím, že čím menší auto, tím blběji zaparkované - čára nečára. Ale hlásím, že rozumím - majitel SUV má malého pinďoura...5.A ZŠ. Nic víc k tomu asi nemám.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
No on ten pinďour se začíná s rostoucím věkem často zmenšovat na velikost toho páťáka. Páč chlopi v mém věku, děti z domu, nic nevozí, nic nestaví, vnoučata nemá ...a Kokodák. Ráno do práce 2km a odpoledne zpět. Sám.
Ptám se ho nač to? Neví. Vymýšlí důvody. Nerozumím.
Takových dost.
Auta s korbičkou to samé. A výrobci se přizpůsobili. Auta na práci to nejsou už ani náhodou.
Vždycky chtěli být velký kluci, čas běží a bojí se, že to už nestihnou.
Ptám se ho nač to? Neví. Vymýšlí důvody. Nerozumím.
Takových dost.
Auta s korbičkou to samé. A výrobci se přizpůsobili. Auta na práci to nejsou už ani náhodou.
Vždycky chtěli být velký kluci, čas běží a bojí se, že to už nestihnou.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Hezky sebekriticky se vidíš. Ale neposuzoval bych ostatní tolik podle sebe
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time