BMW Divize
Re: BMW Divize
ak ti dam radu, toto nekupuj a vyhni sa tomu zdaleka, ak nechces prist o cely diferencial. Casom ti ten diferencial vybuchne a roztrhne vsetko vo vnutri. Tiez som nad tym rozmyslal, ale videl som par fotiek, co to spravi...Skoda,ze to teraz narychlo neviem najst.
Když by to odnesl jen diff tak je to ok. Pokud by to mělo rozmrdnout převodovku, tak to by bylo blbý. Diff bych si nechal původní a upravil nějaký za pár šupů z vrakáče. Když se ti podaří najít fotky, tak budu rád. Dost možná to ve finále nebude ani potřeba tam dávat a bude stačit e-diff.
Mám v obou svých bramborách LSD (Quaife) a... sem zato ráth, je to úplně jiný pocit z jízdy. Od mmiry sem brambora2 dostal sice taky s LSD (Wavetrac), bohužel se ale velmi brzo podělal (vysypal se jeden ze šroubů držících oběžné kolo v kleci, diff ten šroub semlel a bylo po něm), tak vím, že OEM "open" diff z autorizáku + Quaife vřitnosti do něj = kilčo vyletělo komínem - prostě není to vůbec levná záležitost, takže se nedivím, že se někomu (quli "malým" penězům) to může zdát jako řešení, ale já bych z toho z principu měl strach, protože semi to zdá "technicky moc překombinované".
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
ja bych taky asi chtel nejaky svor, ale kdyz slysim ty castky, tak se u toho dost kroutim ..
Pravda vyděsí
snazil som sa najst detailne vlakno na anglickom fore,ale neviem ho najst, tak prikladam iba jedno,co som nasiel starsie.
Tam iba typek ukazuje,ze vlastne to cele spolieha na trenie a ozubene kolesa su kalene a tvrde, tak to brusi material z tych kociek toho "lsd". Musis poprve velmi casto menit olej,lebo to plave v pilinach ocele a nakoniec ked sa ten material oslabi natolko,ze moze az prasknut a pomelie sa ti to v dife a dovi dopo
http://www.saturnfans.com/forums/showth ... p?t=233248
Tam iba typek ukazuje,ze vlastne to cele spolieha na trenie a ozubene kolesa su kalene a tvrde, tak to brusi material z tych kociek toho "lsd". Musis poprve velmi casto menit olej,lebo to plave v pilinach ocele a nakoniec ked sa ten material oslabi natolko,ze moze az prasknut a pomelie sa ti to v dife a dovi dopo
http://www.saturnfans.com/forums/showth ... p?t=233248
ted jsem se k tomu dostal - to co dáváš je phantom diff. Ten nemá ty kluzný kotoučky které umožní otáčení případně. Tím by se tohle mělo právě eliminovat.
z tvojho prispevku mam pocit ako zo seba ,ked sa snazim najst nejaky dovod, preco do niecoho ist nikto ti nebrani, no ked sa pozriem na to z technickeho, materialoveho, funkcneho aspektu, vidim v tom "kurvitko", do ktoreho by som nesiel..
to je len taka priatelska rada ,nie odhovaranie.
Inak niekto, kto ma v BMW NOx Senzor ho skusal nahradzat emulatorom? Teraz som riesil diagnostiku a vymenu Nox na N53 325xi, vyzera, ze po vymene uz je vsetko ok. Pohral sa clovek aj s diagnostikovanim, adaptaciami a vyzera, ze si to sadlo.
No Nox katalyzator by som ako majitel menit veru nechcel, jedine z vrakaca. Alebo ten emulator potom.
to je len taka priatelska rada ,nie odhovaranie.
Inak niekto, kto ma v BMW NOx Senzor ho skusal nahradzat emulatorom? Teraz som riesil diagnostiku a vymenu Nox na N53 325xi, vyzera, ze po vymene uz je vsetko ok. Pohral sa clovek aj s diagnostikovanim, adaptaciami a vyzera, ze si to sadlo.
No Nox katalyzator by som ako majitel menit veru nechcel, jedine z vrakaca. Alebo ten emulator potom.
Brus: Tak Quaife se da sehnat za ceny lehce pres 1000 EUR a Bidrs (https://www.birdsauto.com/) maji na netu podrobny navody na zabudovani. Takze je postarano o zabavu na dlouhe zimni vecery
Ja ted teda akorat premejslim nad vymenou za lamelu (MFactory), a tam to zvlast pri primem objednani z ameru vyjde jeste na min.
Ja ted teda akorat premejslim nad vymenou za lamelu (MFactory), a tam to zvlast pri primem objednani z ameru vyjde jeste na min.
ja by som urcite isiel do skutocneho LSD. Lamelovy lepsi,ale treba viac menit olej a potom casom lamely vymenit. Snekovy je zasa bezproblemovy na udrzbu.
Mne sa doma vala E92 M3 LSD diff, ktory som splasil uz asi pred pol rokom, z AT s pomerom 3.15 ja mam manual s pomerom 3.08, takze bude pasovat akurat. No len musim este dokupit poloosy a upravit kardan - co sa mi teda velmi nechce a zacinam rozmyslat, ci ho nepredam a kupim od M-Factory cely set final gear 3.08 srubovany spolu s snekom LSD. Lebo svoj dif nemozem lahko upravit, nie je srubovany ,ale zavareny natvrdo
Mne sa doma vala E92 M3 LSD diff, ktory som splasil uz asi pred pol rokom, z AT s pomerom 3.15 ja mam manual s pomerom 3.08, takze bude pasovat akurat. No len musim este dokupit poloosy a upravit kardan - co sa mi teda velmi nechce a zacinam rozmyslat, ci ho nepredam a kupim od M-Factory cely set final gear 3.08 srubovany spolu s snekom LSD. Lebo svoj dif nemozem lahko upravit, nie je srubovany ,ale zavareny natvrdo
Ještě je tu možnost koupit z tchajwanu přímo od výrobce - když jsem poptával na sportíka, tak mi nabízeli myslím 30% slevu. Za LSD a stálý převod i s dopravou chtěli 1200,-USD. Nakonec jsem ale vyměkl a vzal jen LSD a ten jsem koupil tu. Těch 100t. co píše pavproch je teda brutál cena, halt oem a evropský ceny.blah píše:Ja ted teda akorat premejslim nad vymenou za lamelu (MFactory), a tam to zvlast pri primem objednani z ameru vyjde jeste na min.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).