Vcera jsem stal pred lidlem asi 20. ve fronte na kosik a nasledne vevnitr stravil asi pul hodiny, protoze tam nebylo k hnuti. Vazne bych si misto toho sel radsi stoupnout do fronty na vlek..Dix píše:Havlíček kecá.Včera jsem šel kolem kolem kavárny na zahrádce tak 3 lidi,uvnitř podobně a v bývalém nekuřáckém nikdo nebyl.A před Lidlem plné parkoviště aut.
Koronavirus
Re: Koronavirus
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Havlíček je vůl non plus ultra, ale restaurace, hotely, fitka a bazény jsou zavřené i v radě jiných zemí. Spíš bych ho vinil, za to krátkodobé otevření a zase zavření. Vyšlo by líp, kdyby to nechal zavřené furt. Takhle akorát rejpnul do vosího hnízda a teď sklízí hořké plody. Další důkaz, že není stratég, ale vůl.Dix píše:Havlíček kecá.Včera jsem šel kolem kolem kavárny na zahrádce tak 3 lidi,uvnitř podobně a v bývalém nekuřáckém nikdo nebyl.A před Lidlem plné parkoviště aut.
Naposledy upravil(a) jerry dne úte 15 pro 10:36, celkem upraveno 2 x.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
- GeneHawkins
- Letec
No tak jestli by sis na tom vleku nakoupil, tak by to mohli zaměnit... Zavřít obchody - otevřít vleky!
Tys to zjevne nepochopil, tak ja ti to rozepisu, treba se zadari: je jasny, ze zminene lyzovani je naprosto zbytna aktivita, treba oproti nakupu potravin. Ale tuhle aktivitu zajistuji lide, kteri jsou za ni placeni a kdyz nebudou, tak misto odvadeni dani do statni kasy si pujdou stoupnout na pracak a na penize se jim budes muset slozit mimo jinych i ty.GeneHawkins píše:No tak jestli by sis na tom vleku nakoupil, tak by to mohli zaměnit... Zavřít obchody - otevřít vleky!
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Argumentovat tim, ze to delaji ostatni staty je fajn, tak hlavne jestli na to nas stat ma aspon stejny zdroje....? Ne, nema.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
-
- Pan Řidič
To je ako so socializmom. Nefungovalo to, nefunguje ani nebude ale budeme to skusat dookola. To iste zatvaranie prevadzok. Zjavne to nic neriesi tak pritvdime namiesto zmeny nefungujucej strategie.
A proč myslíš, že to jinde dělají. Že neví, co s penězi? Takže to mají nechat běžet volným pádem, zahltit nemocnice, aby nemohli poskytovat nakonec péči žádnou? A bude se umírat doma na banality typu slepé střevo, úraz, porod. Není lepší si trochu utáhnout opasky a zabránit tomu? Ale o tom už se tolikrát psalo, že to nemá cenu rozebírat.honziss píše:Argumentovat tim, ze to delaji ostatni staty je fajn, tak hlavne jestli na to nas stat ma aspon stejny zdroje....? Ne, nema.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Restaurace řvou hodně a jsou slyšet. A to měli celé léto a kus podzimu otevřeno. Cestovky poklesly daleko víc, sice je teď nezavřou, ale nikdo nic dlouhodobě nekupuje. Ale slyšet tolik nejsou. A co ostatní služby? O hospodský se nebojím, ti se vyznají v tlačenici.Stepan píše:Imo největší problém hospodských je v tom, že na trhu není žádnej majoritní hráč, kterej by skrze velikost svého podnikání měl už výtlak i do politiky. Prosazoval by svoje zájmy a ostatní, ti malí, by se na tom svezli.
Karpíšek, Polreich (...) všichni tihle "kapitáni gastronomie" jsou z pohledu státu a zaměstnávání lidí naprosto marginální. A že se spousta malých spojí do nějakýho svazu a ten řve jejich jménem? To je přece k ničemu. Žádnej zvolenej zástupce nějaký profesní organizace nepůjde dělat "back-room deal". Sám by z toho nic neměl a nemá co nabídnout. Prachy dohromady nedá a "moc" reálně žádnou nemá.
Porovnáváš hospodu, která z principu nemůže fungovat v online prostoru a stát ji pod hrozbou sankcí donutil uzavřít provozovnu s překupníkem typu cestovky, kterej svoje služby může nabízet vesele dál, akorát o ně teď nikdo nemá zájem? To myslíš vážně?
a btw. je rozdíl řvát nebo mít moc/vliv, prostě schopnost něco reálně změnit.
Když si představím, že jsem Babiš/Havlíček/kdokoliv kdo má v týhle oblasti aspoň za nehet vlivu a nějakej šmoula zástupce jedný z gastro organizací (se jich najednou vyrojilo co? ) mi píše otevřený dopisy nebo formuluje požadavky, a bůh ví co dalšího. Tak je mi to úplně jedno. Ty lidi mě už stejně volit nebudou. A nějak mě poškodit? Jak to udělají? Každej sám osobě je malej, vliv nemá a do nějakýho nezákonýho holportu spolu nepůjdou...Class action v těhle ohledech nefunguje. A že bych někoho svýma činama dotlačil až na takovou hranu, že mě před sněmovnou jako osamělej střelec zastřelí a půjde si to odsedět? Tak špatně ještě není.
Kdežto když zamnou přijde někdo od Vítka a začne mi vysvětlovat, že p. Vítek je smutnej, že mu hotely prodělávaj a ani ty nákupní střediska teď moc nenesou, tak se fofrem vynasnažím přijít s něčím, co p. Vítka rozveselí. Protože p. Vítek není žádný koště, má zásadní ekonomickou moc, na to navázenej vliv a mohl by mi taky reálně začít škodit. A samozřejmě CPI není jediná velká skupina na tomhle trhu. A taky, že to tak bylo...COVID nájemné už na jaře, potom kompenzace měsíce a půl nájmu, ikdyž tak dlouho zavřeno ani nebylo. V pátek zavřou hospody, ale maloobchod už ne. A tak
a btw. je rozdíl řvát nebo mít moc/vliv, prostě schopnost něco reálně změnit.
Když si představím, že jsem Babiš/Havlíček/kdokoliv kdo má v týhle oblasti aspoň za nehet vlivu a nějakej šmoula zástupce jedný z gastro organizací (se jich najednou vyrojilo co? ) mi píše otevřený dopisy nebo formuluje požadavky, a bůh ví co dalšího. Tak je mi to úplně jedno. Ty lidi mě už stejně volit nebudou. A nějak mě poškodit? Jak to udělají? Každej sám osobě je malej, vliv nemá a do nějakýho nezákonýho holportu spolu nepůjdou...Class action v těhle ohledech nefunguje. A že bych někoho svýma činama dotlačil až na takovou hranu, že mě před sněmovnou jako osamělej střelec zastřelí a půjde si to odsedět? Tak špatně ještě není.
Kdežto když zamnou přijde někdo od Vítka a začne mi vysvětlovat, že p. Vítek je smutnej, že mu hotely prodělávaj a ani ty nákupní střediska teď moc nenesou, tak se fofrem vynasnažím přijít s něčím, co p. Vítka rozveselí. Protože p. Vítek není žádný koště, má zásadní ekonomickou moc, na to navázenej vliv a mohl by mi taky reálně začít škodit. A samozřejmě CPI není jediná velká skupina na tomhle trhu. A taky, že to tak bylo...COVID nájemné už na jaře, potom kompenzace měsíce a půl nájmu, ikdyž tak dlouho zavřeno ani nebylo. V pátek zavřou hospody, ale maloobchod už ne. A tak
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Nejsem idiot, takze vim, ze vsechno najednou se otevrit nemuze. Ale muzes restrikce nastavovat vic cilene a lip, coz sice da vic prace, ale kazda investice v tomhle smeru se zaplati v budoucnu 10x, protoze napachas mensi skody. Nez se virus prirozenou cestou zacne stahovat, tak to bude jeste treba 2-3 roky trvat a podnikatel sedici doma na davkach je v rozpoctu sakra minusova polozka. Vlada se chova jak stado vozralejch milionaru, vetsina se snazi jen prosadit se, show off, nahrabat nakej kredit a po me potopa...jerry píše:A proč myslíš, že to jinde dělají. Že neví, co s penězi? Takže to mají nechat běžet volným pádem, zahltit nemocnice, aby nemohli poskytovat nakonec péči žádnou? A bude se umírat doma na banality typu slepé střevo, úraz, porod. Není lepší si trochu utáhnout opasky a zabránit tomu? Ale o tom už se tolikrát psalo, že to nemá cenu rozebírat.honziss píše:Argumentovat tim, ze to delaji ostatni staty je fajn, tak hlavne jestli na to nas stat ma aspon stejny zdroje....? Ne, nema.
No a pak si prectu jak predstavitele statu analyzujou situaci a nastavujou restrikce na zaklade vyzkumu odborneho casopisu jine zeme, coz navic rekli jen proto, ze skutecna odpoved je: "my nevime"
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k