Jenyk píše:Měl jsem stejné dilema. Nakonec jsem se rozhodl pro Mustang GT 2015+ a koupil jsem si...Corvette. A to je úplně jiná liga. S Mustangem jsem to na okreskách kalil dost na hraně mne i auta. Tady to kalím na hraně své a auto se evidentně nudí.
Chválím!
Ono je to opravdu o tom, co od toho člověk chce a čeká, jak a kde (!) bude jezdit a tak.
Ze zmiňovaných aut jsem řídil Hyundai Genesis a Nissana 350Z (nikoliv 370Z) a ani jedno mě vůbec nenadchlo. Síly mělo objí dost, ale ovládání (řízení, převodovka, pedály) mi v obou případech přišlo takové nedoladěné, auta pocitově těžká a neochotná.
Mustangů V8 jsem zkusil několik, jeden i upravený, a taky Camaro V8. Oboje dobrý, mnohem lepší než Genesis nebo 350Z, ale hlavně je to o tom motoru.
Corvette jsem řídil taky (byť jen kousek) a to je úplně jiný level! Dramaticky lepší podvozek, pocit kontroly nad autem, přesnost a vyváženost ovládání, prostě všechno. Ale provozní náklady budou asi taky vyšší.
No a taky jsem se projel poslední generací WRX STI a to je zase něco úplně jiného a na běžné (úzké, klikaté, rozbité) silnici to naprosto rozseká nejen Mustanga nebo 370Z, ale možná to ujede i té Corvettě. Na okruhu / dálnici / rychlé kvalitní silnici 1. třídy na suchu samozřejmě asi vyhraje Corvette.