Suzuki obecně
Re: Suzuki obecně
Jj, možná to na jaře zkusím také nechat poladit. Zatím mám poznatek, že v zatáčce většině aut ujedu, na výjezdu jsem často pomalejší. Tam se nedostatek výkonu projeví, s tím se nic nenadělá. Ale zvláště po výměně tlumičů za Bilsteiny je to zatáčkách hodně dobrý auto. Proto úmyslně vybírám kroucenější cesty a po dálnici nejezdím
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
V kombinácii s kratším stálym prevodom (4.3 vs 3.9) a lsd to musí byť fajn. Budúci rok chcem aspoň jedno z vyššie uvedených
http://www.profituning.sk/chiptuning-su ... 2012-2016/
Tu by som si nechal upraviť RJ, ale tá cena je trochu moc. Sorry za reklamu.
http://www.profituning.sk/chiptuning-su ... 2012-2016/
Tu by som si nechal upraviť RJ, ale tá cena je trochu moc. Sorry za reklamu.
Suzuki Swift Sport 1.6 5D ZC32S
denis: LSD, naprosto, bezvýhradně doporučuju - není jízdy, při který bych litoval peněz. Sice se to projevuje mírně a né jak v silný předokole, ale pořád je cítit a strašně to tomu autu pomůže. Taky jsem chtěl původně i převod, ale nakonec jsem odolal. Mám to jako daily a najedu s tím kolem 25kkm za rok (aspoň mám menší kola - je to sice "jen" 3% zkrácení, ale aspoň). Jestli dáš i převod, tak to bude malá raketka!
Naposledy upravil(a) jarka dne pát 20 lis 14:57, celkem upraveno 1 x.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
To chce prostě špéru, pak se přidá plyn už před zatáčkou .jerry píše:Jj, možná to na jaře zkusím také nechat poladit. Zatím mám poznatek, že v zatáčce většině aut ujedu, na výjezdu jsem často pomalejší. Tam se nedostatek výkonu projeví, s tím se nic nenadělá.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Nad špérou som pôvodne ani neuvažoval. Pýtal som sa svojho mechanika (ktorý mimochodon jazdí slalomy a hobby rally a pod. na nie celkom sériovej 323ti E36) či by mi vedel prehodiť stály prevod a hneď mi povedal, že ak to chcem už raz rozobrať tak špéra je must have. Nie som si istý či by som využil schopnosti takého auta, takže v prvomrade plánujem na jar ten najlepší tuning - naučiť sa nejaké základy na mojom prvom trackday. Potom sa uvidí ako ďalej, ale mám taký pocit, že budem potrebovať popri skrátení, LSD a úprave RJ aj nejaké semislicky a brzdy
Inak tiež mám Swifta ako daily - jediné auto, ale nejazdím moc.
Btw to je ten mechanik:
https://youtube.com/watch?v=NocIj3cnDPg
Inak tiež mám Swifta ako daily - jediné auto, ale nejazdím moc.
Btw to je ten mechanik:
https://youtube.com/watch?v=NocIj3cnDPg
Lehce upravený auto se sekvencí??? Pecka, krásná závodnička. S tou špérou má pravdu - když už se to bude rozebírat.
Sekvencia je len čerešnička na torte. V zime bola karoséria upravená, nová klec, motor posunutý o 20cm dozadu kvôli rozloženiu hmotnosti a veľa ďalších "drobností", proste závodné auto obuté do žuvačiek
Tak to jsi v dobrých rukách .
Nesťažujem sa zatiaľ
Čaká ma výmena oleja ale ešte nemám nakúpené. Auto chodilo doteraz do autorizáku takže aj ja tam chcem liať olej pre Suzuki tj Ecstar ale namiesto 0W-20 chcem 5W-30 "určený pre turbomotory..." .
Je to dobrá voľba alebo zbytočné pre atmo?
Čaká ma výmena oleja ale ešte nemám nakúpené. Auto chodilo doteraz do autorizáku takže aj ja tam chcem liať olej pre Suzuki tj Ecstar ale namiesto 0W-20 chcem 5W-30 "určený pre turbomotory..." .
Je to dobrá voľba alebo zbytočné pre atmo?
Já tam mám Valvoline 5W-40. Parametry dobrý olej.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.