Ahoj,
za nedlouhou dobu mě čeká TK s mým, ne tak technicky bezproblémovým autem, a ptám se, zda se vyplatí čekat až na STK, která odhalí všechny vady, a poté je servisovat nebo servisovat vady, o kterých už vím, nicméně je tu pravděpodobnost, že oprav bude potřeba více než předpokládám. Vady, o kterých vím jsou: kontrolka SRS, špatná geometrie, nespínání couvaček a dlouhá dráha brzdy. Pravděpodobně mohou být závadné i některé části podvozku, s autem moc nejezdím, takže to nepoznám. Druhou otázkou je, zda cena opravy nepřekročí cenu auta, ale s tím už si poradím.
Děkuji za případnou pomoc.
Čeká mne STK - co udělat předem?
- 970ka
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak naložit s STK
Začal bych vložením dotazu do správné sekce tohoto fora / dal jsi to do sekce výběr automobilu/ i to svědčí o určité ignoranci a jinak já vůbec nechápu používání vozu v takovém stavu,já bych s tím jezdit nemohl jako sorry. Osobně bych to dal do pořádku,nebo to rovnou hodil do sběrného dvora.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
Re: Čeká mne STK - co udělat předem?
Už sem to přešiboval + změnil nadpis....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Já si před STK vždycky dojdu předem na záchod.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Aha, děkuji. Já zapomněl, že fóra nejsou od toho, aby si na nich lidé poradili a navzájem pomohli.
Na blbou otazku blba odpoved.
Ale ja ti poradim. Oprav uplne vsechno o cem vis. Pokud tam hodlas prijet s polovrakem a pak opravovat jen to nutne minimum co ti reknou abys napodruhe prosel, tak s timto postojem tady mit uspech asi nebudes.
Ale ja ti poradim. Oprav uplne vsechno o cem vis. Pokud tam hodlas prijet s polovrakem a pak opravovat jen to nutne minimum co ti reknou abys napodruhe prosel, tak s timto postojem tady mit uspech asi nebudes.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
ctrl_j : Ne.
Protože pak opraví brzdy - kdy dlouhá dráha pedálu může být všechno od komplet kotoučů, desek, gumových hadic (nepíše, jak je to staré auto, ale cokoliv 15+ má ty hadice už prakticky na výměnu) až po samotné třmeny, hlavně pokud je to koncerna hlavně, pokud je to vzadu.
Do toho vymění nějaké kraviny na podvozku, auto bude muset umýt i zespoda, protože jestli je to takovej vrak, tak tomu někde 100% utíká jakýkoliv olej (srvo, motor, převodovka...)
Nainvestuje 15 000Kč a pak ho vyhodí za emise...15000Kc nevadí, pakliže to není vrak, kde u takové investice, jak sám tazatel píše by to přesáhlo hodnotu auta, což asi ano.
Doporučuju zavést auto na STK s tím, že se bude jednat o "STK na žádost zákazníka" a tam ti vypíšou závady, které by v případě provádění reálné STK vadily.
Nic lepšího nikdo nevymyslel.
tazatel : ano, fóra jsou aby si lidi pomáhali, ale ptáš se prostě blbě a jakože "nerozumím tomu", následně se ale prezentuješ, byť ironicky jako "ten chytrej" a bez gramatických chyb. A "ten chytrej" by dotaz na takto základní věc nikdy nepoložil. Protože kdyby zvedl i jako člověk neznalý poměrů telefon a na první STK kdekoliv 200km daleko (pro jistotu, že..) od místa bydliště a zeptal se co má s takovým vrakem a touto situací dělat, tak by ti řekli totéž - "stk na žádost zákazníka".
Jenže to by se muselo chtít něco dělat. Sám. A to se nechce.
Protože pak opraví brzdy - kdy dlouhá dráha pedálu může být všechno od komplet kotoučů, desek, gumových hadic (nepíše, jak je to staré auto, ale cokoliv 15+ má ty hadice už prakticky na výměnu) až po samotné třmeny, hlavně pokud je to koncerna hlavně, pokud je to vzadu.
Do toho vymění nějaké kraviny na podvozku, auto bude muset umýt i zespoda, protože jestli je to takovej vrak, tak tomu někde 100% utíká jakýkoliv olej (srvo, motor, převodovka...)
Nainvestuje 15 000Kč a pak ho vyhodí za emise...15000Kc nevadí, pakliže to není vrak, kde u takové investice, jak sám tazatel píše by to přesáhlo hodnotu auta, což asi ano.
Doporučuju zavést auto na STK s tím, že se bude jednat o "STK na žádost zákazníka" a tam ti vypíšou závady, které by v případě provádění reálné STK vadily.
Nic lepšího nikdo nevymyslel.
tazatel : ano, fóra jsou aby si lidi pomáhali, ale ptáš se prostě blbě a jakože "nerozumím tomu", následně se ale prezentuješ, byť ironicky jako "ten chytrej" a bez gramatických chyb. A "ten chytrej" by dotaz na takto základní věc nikdy nepoložil. Protože kdyby zvedl i jako člověk neznalý poměrů telefon a na první STK kdekoliv 200km daleko (pro jistotu, že..) od místa bydliště a zeptal se co má s takovým vrakem a touto situací dělat, tak by ti řekli totéž - "stk na žádost zákazníka".
Jenže to by se muselo chtít něco dělat. Sám. A to se nechce.
Na emise muze jit predem a pak teprve zacit opravovat… Mesic.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/