Gastronomické okénko
Re: Gastronomické okénko
tak porad te nikdo nenuti jit do takove restaurace na jidlo. Nicmene ja dam v hospe mnohem vic za piti nez za jidlo. A to nemluvim o pivu. Staci kdyz si deti daji kazdy 2x nejakou zbrdolu a jsem v tom jen v piti za 300
Citroen C4 GP
Re: Gastronomické okénko
A tím chceš říct co? Že smažák za 200 je ok?
Bohužel pokud budou lidi, co ten nesmysl zaplatí, tak to budou zkoušet. Osobně bych za takovou sračku jako smažený sýr nedal 200 nikde. Ani 100. Všude, kde jsem byl, měli za stejnou cenu nějaké normální jídlo, které mělo nějakou výživovou hodnotu a kuchař na něm dokonce předvedl nějakou práci.
Bohužel pokud budou lidi, co ten nesmysl zaplatí, tak to budou zkoušet. Osobně bych za takovou sračku jako smažený sýr nedal 200 nikde. Ani 100. Všude, kde jsem byl, měli za stejnou cenu nějaké normální jídlo, které mělo nějakou výživovou hodnotu a kuchař na něm dokonce předvedl nějakou práci.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Re: Gastronomické okénko
Nojo, já ale měl vyloženě (bez ohledu na výživové hodnoty) v tu chvíli chuť na (hospodský) smažák s kepučem, ať to stojí, co to stojí.
EDIT (vysvětliffka): oběd (= jediné těplé denní jídlo) je fčíl pro mě jediné denní jídlo, kdy se nemusím moc omezovat/vybírat co mi nedělá dobře (na snídani a večeři je ta sfiňa trávicí fčíl echt vybíravá), taxi to užívám...
EDIT (vysvětliffka): oběd (= jediné těplé denní jídlo) je fčíl pro mě jediné denní jídlo, kdy se nemusím moc omezovat/vybírat co mi nedělá dobře (na snídani a večeři je ta sfiňa trávicí fčíl echt vybíravá), taxi to užívám...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Re: Gastronomické okénko
hele az budes zase tady a budes mit chut na smazak tak dej vedet. Za 500 ti ho udelam i ja
exfun: tim chci rict ze to je vzdy tva volba jestli to das nebo nedas....
exfun: tim chci rict ze to je vzdy tva volba jestli to das nebo nedas....
Citroen C4 GP
- Lachende Bestien
- Letec
- Příspěvky: 1983
- Registrován: sob 18 čer 15:13
Re: Gastronomické okénko
Smažený takysýr (proč by si to provozní neulehčil a nenakoupil zmražený polotovar pochybné kvality) s hranolkama a mnohdy ještě s tatarkou je jeden z nejméně výživově hodnotných a nejvíce trávicí trakt (přepálenými) rostlinnými oleji nízké kvality zatěžujících jídel, jaké si lze představit.
Tuto kombinaci opravdu nelze doporučit, obzvláště jde-li o jediné teplé jídlo za den. Pokud se tím člověk neláduje denně, tak ho to samozřejmě nezabije, ale stejně tak není důvod si takto zbytečně zatěžovat metabolismus. Každopádně lze negativní dopady aspoň zmírnit výměnou hranolek za vařené brambory, přidat zeleninovou přílohu, kečup místo tatarky též může trochu pomoct, i když osobně kombo smažák s kečupem nemusím.
Tuto kombinaci opravdu nelze doporučit, obzvláště jde-li o jediné teplé jídlo za den. Pokud se tím člověk neláduje denně, tak ho to samozřejmě nezabije, ale stejně tak není důvod si takto zbytečně zatěžovat metabolismus. Každopádně lze negativní dopady aspoň zmírnit výměnou hranolek za vařené brambory, přidat zeleninovou přílohu, kečup místo tatarky též může trochu pomoct, i když osobně kombo smažák s kečupem nemusím.
Re: Gastronomické okénko
Neska sem na oběd zežral půlku krowy, argentinské, byly stejky. A k nim švestková omáčka. Mňam.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Příspěvky: 27897
- Registrován: stř 16 úno 20:26
- Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gastronomické okénko
Chápu, že jako eurohujer máš potřebu to řešit a případně regulovat maximální cenu za smažák, ale já bych to nechal na volné ruce trhu Když z to lidi nebudou ochotni platit, půjde cena dolů nebo hospoda zkrachuje. A když budou ochotni, pak je to v pořádku.ExFun píše:Ale smažák s hranolkama a polívkou za 225? Takto se ten kapitalismus fakt nevybuduje.řidičBOB píše:tak někdo ten propad zaplatit musí...a logicky to budou ti, co tam přijdou A to nebude platit jenom v gastro byznysu.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Re: Gastronomické okénko
Smažák nemá výživovou hodnotu? Vždyť je to ekvivalent k masu, pokud jde o bílkoviny. O ostatních látkách přítomných v mléce nemluvě. A v nákupce je dražší než vepřová kýta. Navíc se to musí trochu umět a dá se připravit jen jako minutka.
Re: Gastronomické okénko
Eidam bude mit klidne vic bilkovin nez veprove maso, ale kdyz zapocitas do rovnice mouku a strouhanku na obal a olej na smazeni, kterym to nasakne, tak dekuju nechci.Honza42 píše:Smažák nemá výživovou hodnotu? Vždyť je to ekvivalent k masu, pokud jde o bílkoviny. O ostatních látkách přítomných v mléce nemluvě. A v nákupce je dražší než vepřová kýta. Navíc se to musí trochu umět a dá se připravit jen jako minutka.
Jinak souhlas, dokud to budou lidi jist, tak to budou hospody varit, regulace je v tomto smeru nesmysl.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k