Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
ExFun
Letec

Re: Politický koutek

Příspěvek od ExFun »

Otázka pořád stejná - proč jako exportér CZ fandite zvolení kandidáta, který chce omezit import proti tomu, který tolik omezovat import nebude?
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

řidičBOB píše:Ex: nic mne na něm nepřekvapuje. Lže každý politik bez rozdílu. Ta tvá milovaná EU není výjimkou. Tam se občas dokonce politici vožerou, pochčijou a ještě lezou před kamery.
Svůj trh si ochraňují i velké země v EU; vždyť jsme si všichni rovni :-) Atd.
Úplně nevím, na co odpovídáš, ale znovu - proč kandidát, který je pro tebe méně výhodný?
Back to basics.
Příčina -> následek
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Pro mě je lepší politik, který řekne ne, než politik, který řekne ano, ale za tvými zády pak zašeptá ne.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Stepan píše:Bych chtěl jenom říct, že jako "skoro majitel" výrobních kapacit na území ČR protekcionismus důrazně poptávám. A tomu, kdo ho bude prosazovat, budu držet palečky.
Já vím, že sociální ynženýři to vidí jinak a ohání se inovací, vyšší přidanou hodnotou a podobnýma buzzwordama. Akorát když mě teda stát na jedný straně drtí normama, zdražuje mi elektřinu, vysvětluje mi, jak mi mají lidi chodit nebo nechodit do práce (Středulo seš nula) a já to mám všechno zaplatit, tak bych ocenil, kdyby mě ten samej stát ochránil před konkurencí, která na podobný nařízení může absolutně srát...

Protože ono je to nakonec lepší i pro ty zaměstnance. Skříň vyrobená v Česku možná stojí o pár stovek víc. Ale zase si na ní mají ty lidi kde vydělat :)
A možná to bude znít překvapivě, ale prezidenta USA volí občani USA, aby hájil jejich zájmy. Tedy aby se staral o to, že americký ocelárny budou mít trh a lidi v nich práci. Nějaký Indové a jejich ocelárny jsou z tohodle uhlu pohledu uplně mimo.
Já myslel, že jsi zastánce Laissez-faire... A ty cla a subvence?

Btw je to paradox, co? Laissez-faire je spojený s liberalismem v ekonomii a liberalismus politicky je spojen s levici, zatímco pravice je nacionalistická a protekcionalisticka, konzervativní a ne liberální
Back to basics.
Příčina -> následek
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ex: neřekl bych, že je pro mě méně výhodný. To je tvé přesvědčení. A znovu opakuji - ochrana trhu je naprosto v pořádku a i když mi obchodně nemusí vyhovovat, rozumím jí. V EU to funguje stejně, byť tomu nevěříš a najdeš 100 článků o tom, jak je prospěšná a podporuje vzájemný obchod.
Praxe je ale krapet jiná, než oběžník EU nebo PP prezentace.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Aha, takže teď to zkusíme stylem, že ExFun je teoretik. Docela blbý, že zrovna z mezinárodního obchodu mám Ph.D. a běžně s ním pracuju.
Back to basics.
Příčina -> následek
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

ExFun píše:Otázka pořád stejná - proč jako exportér CZ fandite zvolení kandidáta, který chce omezit import proti tomu, který tolik omezovat import nebude?
Protože jsme lidi zásad, nikoliv pouze vlastního prospěchu. ;)
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

GeneHawkins píše:Pro mě je lepší politik, který řekne ne, než politik, který řekne ano, ale za tvými zády pak zašeptá ne.
+1
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

ExFun píše:Aha, takže teď to zkusíme stylem, že ExFun je teoretik. Docela blbý, že zrovna z mezinárodního obchodu mám Ph.D. a běžně s ním pracuju.
Gratulujeme.
A co v tom mezinárodním obchodu přesně děláš? Exportuješ / importuješ, tzn. děláš reálně tu práci jako takovou, nebo jenom řešíš papíry po tom, co ten kšeft jako takovej domluvili jiní?

A to nemyslím nijak pejorativně. Stejně jako jsem minule HMku řekl, že pohled manažera velký korporace je holt jinej než pohled majitele menší firmy, stejně tak pohled někoho kdo tu věc musí "reálně domluvit" a pohled někoho, kdo tomu potom akorát dává právní rámec.
Už jenom proto, že ten druhej se dostane jenom k úspěšným případům... :)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

řidičBOB píše:Ex: neřekl bych, že je pro mě méně výhodný. To je tvé přesvědčení.
To není přesvědčení, to je fakt. Když dovozní země zavede clo, exportér tratí. Na tom není co rozporovat.
Back to basics.
Příčina -> následek
Odpovědět