Octavia kolem 200 tis. Kč

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
tlisnik12
Spolujezdec

Octavia kolem 200 tis. Kč

Příspěvek od tlisnik12 »

Ahoj,
plánuji koupi auta a rozhodl jsem se pro Octavii 3, protože potřebuji větší kufr. Najeté km si představuji cca do 150 000 km. Rok výroby 2015+ Můj roční nájezd je asi 15-20 tkm primárně po okrskách I. třídy, a občas i po dálnici. Auto pořizuji na minimálně 5 let. Chtěl bych auto s co nejnižšími provozními náklady proto jsem se díval na CNG. Láká mě vidina cena 1km kolem 1 Kč. Ale bojím se, že až bude auto starší můžou být problémy s vyšší cenou náhradních dílů apod. Všiml jsem si, že škoda oznámila zrušení řady octavia g-tech. Proto bych se chtěl zeptat jakou motorizaci zvolit, jestli se opravdu vyplatí Octavia g-tech, nebo bych měl jít do TDI, případně do benzínu. Můj cenový strop je kolem 230 tis. Kč.

Děkuji za odpovědi,
TL
Stepan
Letec

Re: Octavia kolem 200 tis. Kč

Příspěvek od Stepan »

1.4TSI G-tec jezdí v mém blízkém okolí. Chlap je nadšeně z provozu co se týče nákladů, smutnej z výkonu. Kariéru auta ukončila ve 250kkm kláda letící z kamionu přímo na střechu. Do tý doby žádnej zásadní servis.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

No, nevím jestli na 20 000 km ročně to úplně stojí za případná omezení a rizika.
Nádrže snad už poladili:
https://www.cngplus.cz/vw-svolava-vybra ... lahvi.html
Ale pořád budeš mít zákaz vjezdu do některých parkovacích domů.
Naopak bonus u 1,4 G-TEC byla víceprvková zadní náprava, kterou jinak měly až motorizace 132 kW+.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
tlisnik12
Spolujezdec

Příspěvek od tlisnik12 »

Parkovací domy by mě netrápily. Jediné čeho se bojím je ta případná poruchovost motoru a to, že nevím jestli by ho zvládl opravit každý automechanik, ale i co jsem obecně četl různé zkušenosti, tak to těch 250-300 tkm, jak už tady bylo zmíněno v klidu zvládne, samozřejmě záleží od kusu. Díval jsem se třeba na tyhle dva inzeráty (jinak nejsem žádný fanoušek bílých aut, ale zrovna se mi podařilo najít tyhle nabídky :D)
https://auto.bazos.cz/inzerat/126833121 ... -81-kw.php
https://auto.bazos.cz/inzerat/127562910 ... opstav.php
SamotZdeny
Autoškolák

Příspěvek od SamotZdeny »

Ahoj.Kolega má Octávii 3, 1.4 CNG.Před FL.
Velice si ji chválí.Je nadšený ze spotřeby,většinou pod 4 kg/100km,i spolehlivosti.
Ale tročku mu vadí (zde již popisovaný) nižší výkon,a k tomu horší trakce.
I když se do kopce rozjíždí opatrně,stejně často prohrábne.
Koupil by ji znovu,jen by si připlatil i za LED světla.
tlisnik12
Spolujezdec

Příspěvek od tlisnik12 »

A kolik má kolega najeto a jaké byly jeho sevisní náklady?
tlisnik12
Spolujezdec

Příspěvek od tlisnik12 »

Ještě bych se chtěl zeptat, až budu auto kupovat pro jakého prodejce se rozhodnout? Osobně se přikláním k soukromé inzerci, popřípadě malým bazarům. Ale největší nabídku na trhu mají dva nejmenovaní prodejci, po tom co jsem četl za zkušenosti se k zakoupením vozu u nich moc nepřikláním. Ale zase si říkám, kupoval bych auto, které je staré cca 5 let, takže bylo v záruce a bylo pravidelně servisováno a je k němu přiložena servisní kniha. Má tady někdo zkušenosti s koupí podobně starého auto u těchto velkých prodejců?
Děkuji za odpovědi

Edit:
Momentálně mám dva favority kde se rozhoduji mezi cng, nebo benzínem, s tím ,že benzín je levnější a má podstatně menší nájezd, ale je od výše zmiňovaného velkého prodejce..
https://www.sauto.cz/osobni/detail/skod ... oFrom=list
https://auto.bazos.cz/inzerat/127593305 ... i81-kw.php
280
Adept autoškoly

Příspěvek od 280 »

Čau, má firemní Oktávku v CNG. Je teda načipovaná na 96 kW. Mám ji od cca 170 tis km. Teď má lehce přes 270 tis km. Nedávno shořela spojka při cca 270 tis km, oprava tuším 16 tis Kč. Dále jsem musel nechat vyměnit vstřiky na CNG auto cukalo, oprava cca 19 tis Kč. Jinak dolívám 1 litr oleje na 3 tisíce km, takže mezi řádnou výměnou na 15 tis km, tam naliju 5 litrů oleje.
Jinak běžná údržba pneu atd.

Po tom čipu auto celkem jede.

Kdyby tě něco zajímalo, dej vědět.
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

280 píše:Jinak dolívám 1 litr oleje na 3 tisíce km, takže mezi řádnou výměnou na 15 tis km, tam naliju 5 litrů oleje.
Jinak běžná údržba pneu atd.
8-x to je síla
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
280
Adept autoškoly

Příspěvek od 280 »

Ten čip v minulosti tomu určitě moc nepomohl :D
Odpovědět