Koronavirus

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Koronavirus

Příspěvek od jarka »

ExFun píše:20 lidí u přechodu, bok po boku čekající na zelenou nepovažuju za odstup. Na zaplněném chodníku taky žádné odstupy nejsou.
Nechtel bych žít v tvý realite, zlatej sever Čech tam je pořád místa dost...
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Věř a rouška Tvá, ochrání Tě...
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Za mě to je nulový problém a pidi přínos. Lepší než nic. A tím myslím nejen COVID ,ale i ostatní viry. Fakt teď není potřeba zatěžovat systém čímkoliv dalším.
Back to basics.
Příčina -> následek
northwind
Pan Řidič

Příspěvek od northwind »

A Číňani už to maj za sebou a jedou dál.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

pavproch píše:By mě ukrutně zajímal ten algoritmus, kterým kyslíkárny vybíraly na která čísla (mobilu) pošlou a na která nepošlou tu SMS s výzvou na in(g)stalaci erousky....

Píplo to juniorce (soukromé číslo psané na mě) i jiným mně známým, co mají ta čísla psaná na sebe (jako občana, nepodnikatelského) - to chápu a je to logické.

V jiné firmě (mají asi 20 čísel, jsou taky u kyslíkáren) to nepíplo nikemu - to taky chápu (firemní čísla).

V mé firmě (taky kyslíkárny) mám asi 10 čísel (na volání) a .... píplo to na dvou z nich, na ostatních ne - proč, xakru?
Mam 2 cisla u O2 a na jedno to prislo dnes a na druhe nic.. obe pod stejnou smlouvou. Ale popravde me ten algoritmus vubec nezajima :D
Pravda vyděsí
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

No pain, no gain.
Vespa time \m/
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Výňatek z rozhovoru s Janem Kovalinkou. To tučně zvýrazněné nechápu také.

Biochemik říká, že jde vlastně o velmi jednoduchou matematiku a je s podivem, že se stále najde spousta lidí, a to obecně i velmi vzdělaných, kteří tyto počty zpochybňují. Dnes víme, že v nemocnici skončí přibližně čtyři procenta nakažených. Poukazuje na to, že v poslední době se toto procento spíše lehce zvyšuje. “Vlak už je rozjetý, můžeme ho zpomalovat, ale na sto metrech ho nezastavíme. Teď jde o to, co se bude dít druhý a třetí týden v listopadu, aby nakažení nepřibývali tak raketovou rychlostí jako teď,” říká Jan Konvalinka.

Jako ostatní odborníci, také Konvalinka vidí nejužší hrdlo zdravotnického systému v nedostatku personálu. Zároveň je prorektorem Univerzity Karlovy a tak dobře ví, že jeho škola už vysílá mediky na pomoc nemocnicím. “Ale kvalifikovaná obsluha intenzivního lůžka jsou profesionálové, kteří se učí léta, a to se nedá přes noc naučit. Musíme se modlit, aby neodpadli a nebyli nemocní.”
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Přítelkyně studuje jako druhou VŠ adiktologii na lékařský fakultě UK. Ne, že bych jí nefandil nebo tak, ale jestli ji někam pošlou šmahem "seš z LF, musíš umět", tak chraň nás všechny ruka páně. :D
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

...i včera ministr červená mikina přiznal, že v nemocnicích jsou z velké části lidé, kteří nevykazují známky nemoci, ale nemají kam jít :-(
Druhá věc je, co zase já nechápu - rozumím strachu ze zahlcení zdravotnických zařízení. Rozumím i procesu zpomalování. Ale co dál? Co za 2/3/4/6 týdnů nebo měsíců? Budeme celou dobu sedět doma a všechno zavřený? Protože jinak, jakmile se začne rozvolňovat, pojede to nanovo.
Trošku mi tam totiž neštymuje mnoho věcí/výroků - například ten tom, že promoření je blbost, protože imunita se nezíská. Proto ta moje úvaha viz. výš. Stejně tak nechápu, proč Prymule u viru, který se šíří zejména pomocí kapének (proto přece ty roušky!), doporučuje spalovat zemřelé...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

čemu přesně nerozumíš? Je to jako s dietama - můžeš za měsíc shodit 6 kg, nebo 6 měsíců shazovat po 1 kg...

Za předpokladu, že se nějaká imunita získává, tak chtějí režim 6 měsíců po 1 kg... protože kdyby udělali 6kg v 1 měsíci, tak zkolabují...

Bagatelně řešeno - zřejmě to každý z nás dostane. A jde o to, jestli když to dostaneme a nebudeme mít lehký průběh, jestli bude kapacita, aby se o nás systém postaral, nebo budeme ponecháni osudu..

Při 6 měsících po 1 kg budou asi počty nakažených v součtu o malinko nižší než u nárazu, ale nebude to významný rozdíl.

Existují výpočty podle kterých, čím déle, tím jsou dopady na ekonomiku horší. Vyvážit tyto protichůdné vlivy je těžký úkol.
Back to basics.
Příčina -> následek
Odpovědět