Nechtel bych žít v tvý realite, zlatej sever Čech tam je pořád místa dost...ExFun píše:20 lidí u přechodu, bok po boku čekající na zelenou nepovažuju za odstup. Na zaplněném chodníku taky žádné odstupy nejsou.
Koronavirus
Re: Koronavirus
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Věř a rouška Tvá, ochrání Tě...
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Za mě to je nulový problém a pidi přínos. Lepší než nic. A tím myslím nejen COVID ,ale i ostatní viry. Fakt teď není potřeba zatěžovat systém čímkoliv dalším.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
A Číňani už to maj za sebou a jedou dál.
Mam 2 cisla u O2 a na jedno to prislo dnes a na druhe nic.. obe pod stejnou smlouvou. Ale popravde me ten algoritmus vubec nezajimapavproch píše:By mě ukrutně zajímal ten algoritmus, kterým kyslíkárny vybíraly na která čísla (mobilu) pošlou a na která nepošlou tu SMS s výzvou na in(g)stalaci erousky....
Píplo to juniorce (soukromé číslo psané na mě) i jiným mně známým, co mají ta čísla psaná na sebe (jako občana, nepodnikatelského) - to chápu a je to logické.
V jiné firmě (mají asi 20 čísel, jsou taky u kyslíkáren) to nepíplo nikemu - to taky chápu (firemní čísla).
V mé firmě (taky kyslíkárny) mám asi 10 čísel (na volání) a .... píplo to na dvou z nich, na ostatních ne - proč, xakru?
Pravda vyděsí
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Tak hlavně, že mutace nejsou
https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... .seznam.cz
https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... .seznam.cz
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Výňatek z rozhovoru s Janem Kovalinkou. To tučně zvýrazněné nechápu také.
Biochemik říká, že jde vlastně o velmi jednoduchou matematiku a je s podivem, že se stále najde spousta lidí, a to obecně i velmi vzdělaných, kteří tyto počty zpochybňují. Dnes víme, že v nemocnici skončí přibližně čtyři procenta nakažených. Poukazuje na to, že v poslední době se toto procento spíše lehce zvyšuje. “Vlak už je rozjetý, můžeme ho zpomalovat, ale na sto metrech ho nezastavíme. Teď jde o to, co se bude dít druhý a třetí týden v listopadu, aby nakažení nepřibývali tak raketovou rychlostí jako teď,” říká Jan Konvalinka.
Jako ostatní odborníci, také Konvalinka vidí nejužší hrdlo zdravotnického systému v nedostatku personálu. Zároveň je prorektorem Univerzity Karlovy a tak dobře ví, že jeho škola už vysílá mediky na pomoc nemocnicím. “Ale kvalifikovaná obsluha intenzivního lůžka jsou profesionálové, kteří se učí léta, a to se nedá přes noc naučit. Musíme se modlit, aby neodpadli a nebyli nemocní.”
Biochemik říká, že jde vlastně o velmi jednoduchou matematiku a je s podivem, že se stále najde spousta lidí, a to obecně i velmi vzdělaných, kteří tyto počty zpochybňují. Dnes víme, že v nemocnici skončí přibližně čtyři procenta nakažených. Poukazuje na to, že v poslední době se toto procento spíše lehce zvyšuje. “Vlak už je rozjetý, můžeme ho zpomalovat, ale na sto metrech ho nezastavíme. Teď jde o to, co se bude dít druhý a třetí týden v listopadu, aby nakažení nepřibývali tak raketovou rychlostí jako teď,” říká Jan Konvalinka.
Jako ostatní odborníci, také Konvalinka vidí nejužší hrdlo zdravotnického systému v nedostatku personálu. Zároveň je prorektorem Univerzity Karlovy a tak dobře ví, že jeho škola už vysílá mediky na pomoc nemocnicím. “Ale kvalifikovaná obsluha intenzivního lůžka jsou profesionálové, kteří se učí léta, a to se nedá přes noc naučit. Musíme se modlit, aby neodpadli a nebyli nemocní.”
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Přítelkyně studuje jako druhou VŠ adiktologii na lékařský fakultě UK. Ne, že bych jí nefandil nebo tak, ale jestli ji někam pošlou šmahem "seš z LF, musíš umět", tak chraň nás všechny ruka páně.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
...i včera ministr červená mikina přiznal, že v nemocnicích jsou z velké části lidé, kteří nevykazují známky nemoci, ale nemají kam jít
Druhá věc je, co zase já nechápu - rozumím strachu ze zahlcení zdravotnických zařízení. Rozumím i procesu zpomalování. Ale co dál? Co za 2/3/4/6 týdnů nebo měsíců? Budeme celou dobu sedět doma a všechno zavřený? Protože jinak, jakmile se začne rozvolňovat, pojede to nanovo.
Trošku mi tam totiž neštymuje mnoho věcí/výroků - například ten tom, že promoření je blbost, protože imunita se nezíská. Proto ta moje úvaha viz. výš. Stejně tak nechápu, proč Prymule u viru, který se šíří zejména pomocí kapének (proto přece ty roušky!), doporučuje spalovat zemřelé...
Druhá věc je, co zase já nechápu - rozumím strachu ze zahlcení zdravotnických zařízení. Rozumím i procesu zpomalování. Ale co dál? Co za 2/3/4/6 týdnů nebo měsíců? Budeme celou dobu sedět doma a všechno zavřený? Protože jinak, jakmile se začne rozvolňovat, pojede to nanovo.
Trošku mi tam totiž neštymuje mnoho věcí/výroků - například ten tom, že promoření je blbost, protože imunita se nezíská. Proto ta moje úvaha viz. výš. Stejně tak nechápu, proč Prymule u viru, který se šíří zejména pomocí kapének (proto přece ty roušky!), doporučuje spalovat zemřelé...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
čemu přesně nerozumíš? Je to jako s dietama - můžeš za měsíc shodit 6 kg, nebo 6 měsíců shazovat po 1 kg...
Za předpokladu, že se nějaká imunita získává, tak chtějí režim 6 měsíců po 1 kg... protože kdyby udělali 6kg v 1 měsíci, tak zkolabují...
Bagatelně řešeno - zřejmě to každý z nás dostane. A jde o to, jestli když to dostaneme a nebudeme mít lehký průběh, jestli bude kapacita, aby se o nás systém postaral, nebo budeme ponecháni osudu..
Při 6 měsících po 1 kg budou asi počty nakažených v součtu o malinko nižší než u nárazu, ale nebude to významný rozdíl.
Existují výpočty podle kterých, čím déle, tím jsou dopady na ekonomiku horší. Vyvážit tyto protichůdné vlivy je těžký úkol.
Za předpokladu, že se nějaká imunita získává, tak chtějí režim 6 měsíců po 1 kg... protože kdyby udělali 6kg v 1 měsíci, tak zkolabují...
Bagatelně řešeno - zřejmě to každý z nás dostane. A jde o to, jestli když to dostaneme a nebudeme mít lehký průběh, jestli bude kapacita, aby se o nás systém postaral, nebo budeme ponecháni osudu..
Při 6 měsících po 1 kg budou asi počty nakažených v součtu o malinko nižší než u nárazu, ale nebude to významný rozdíl.
Existují výpočty podle kterých, čím déle, tím jsou dopady na ekonomiku horší. Vyvážit tyto protichůdné vlivy je těžký úkol.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek