Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od pavproch »

Baboléto zuří, což je dobře, ač půlka září, dá se (i brzo ráno) jen v kraťasech a třičku kr. rukávec. Neska zase fajný výlet, v lese bylo teda najetých dost aut s houbařema, ale jinak byl klid, nikde nikdo, ne moc bahna, zadní brzda zapíčovala enem trochu, tělo se až tak moc nebránilo pohybu. Prostě samá pozitiva. Zítra sem původně zamýšlel zaměnit bajka za vítr ve vlasech, ale prdím nato, pudu zase rači točit nohama, dyž sou ty pozitiva. :D
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Tak Izzo je slozeny a poprvy projety. Posed podobnej Jeffsy, nahore malinko kratsi. Pruzeni funguje uplne jinak, daleko vic progrese, pres vetsi kola kolo lip jede, zvlast ze sedla venku. Mile me prekvapila celkove vetsi robustnost ramu a vetsi tuhost kola jako celku.

Zadni lockout je podle me zbytecnost a jeho ovladani v gripu sice supr funguje, ale trochu vadi, neni tam tak jistej uchop.

Prvni upgrade budou sirci carbonovy riditka s nizsim zdvihem.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Tak jsem také vytáhl kolo ;) Dal jsem pár švihů na silničce asfaltové cyklostezce po trase bývalé železnice (Hengersberg-Tittling). Pěkný povrch bez aut, mírná stoupání, malý provoz :) 80% elektrokola, 10% MTB a 10% silničky.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Při tom kole a sledování Tour jsem zavzpomínal na svoji cyklistikou historii a dohledal jsem maximálku 78,1 km/h ve sjezdu. Jak jste na tom vy? Btw dnes už bych se bál ;)
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Kdysik (ca 1995) sem (!bez přiblby!) na bajku (to sem tam ešče měl kompjútr-tacho, neska mě tyhle věci už vůbec nezajímají) ze Smrku po lesní rovné asfaltce (šůs dolů jaxfiň) nad hrází směr Ostravice na tom kompu přečetl 92.... mladý blbý... asi o rok později sem v Nízkých Tatroch (ešče furt bez přiblby) na lesní cestě asi ve čtyřicítce lehnul a hlavou zastavil ca 30cm od kmene velkého smrku - ještě ten den sem si v Lipt. Mikuláši koupil přiblbu a od té doby bajkuju enem s kastrolem na hlavě.

EDIT: Neska (2020) starý pán jede dolů Hńupiska směr domů podle vesnického orientačního měřidla 32kmph, kastrol na hlavě a stejně se bojí.

Neska ráno sem zase krůtil nohama proti kopcu a bylo to výživné - sem hledal cesty tam, kde (skoro) žádné nejsou.... čili sem neska poznával nepoznané a sem z teho urvaný jak vagon (bylo tam i spousta tlačení a nošení bajka proti kopcu). Ale bylo to fajne, chvílema sem měl z toho hubu od ucha k uchu, jak mě to bavilo.

Letos je ta bajko-sezona výrazně delší než loni, myslím, že do konce příštího týdne to zaokrouhlim na padesátku bajko-výletů letos (což = brzo tam pude letos už třetí řetázka a musím se podívat na brz. desky esli na nich je ešče nějaké maso). Zadní neska (tak jak fčera) zařvala enem raz, dyž sem po závěrečném sjezdu dole pod kopce odbrzdil. Mně z toho asi hrábne, proč ta sfiňa kníká když po brždění povolím tlak prstama na páku.... ale na druhou stranu sa mi do teho už vůbec nechce gabat, dyž si z každýho výletu (bahno, voda, mokrá tráva) kníkne enem raz...
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

jerry píše:Při tom kole a sledování Tour jsem zavzpomínal na svoji cyklistikou historii a dohledal jsem maximálku 78,1 km/h ve sjezdu. Jak jste na tom vy? Btw dnes už bych se bál ;)
83,6 cca 25 let zpatky na necem co pripominalo mtb, ale obuty do semislicku 1.75, v dresu, ale bez helmy. Lesni asfaltka, uzavrena pro bezny provoz zavorou, u nas na chalupe. Je to takovej padak s par zatackama, kde kdyz to znas a mas dobrou stopu, tak muzes bejt furt zalehlej. Kazdopadne vmax usek konci pravym vracakem, do kteryho se brzdi pres mirnou levou.

Na dnesni pomery sileny :ymdevil:
R4...258k
R3...261k
EV...264k
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

pavproch 2019 píše: tak začalo něco při šlapání "loupat" ve středu
grco píše:Ten pressfit ma riesenie.
https://www.bbinfinite.com/products/bb3 ... 2646639235
Samozrejme to existuje pre rozne rozmery BB.
Asi budu muset přes zimu ten BB30 nějak pořešit, dyž usilovně šlapu proti kopcu, tak se z něj ozývá chroupání, jako když se v mlýnku na maso melou chrupavky nebo jako by mi někdo do řetězu nasypal písek a rezonuje to celým bajkem.... chjo no. Jak to má kozy nebo kola, tak s tím bude nejen láska, ale aji problémy.

Blbé je, že ten můj Canon má střed o 6 mm širší než je celosvětový standard (= AI = Artificial Intelligence či jak to u Kanónů zovou), tak to zase bude potrat něco alternativního k pressfit BB30 sehnat... ~x(
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Jo, budu se opakovat.... 26/50z je "zázrak" (+ taky to, že si tělo už zvyklo na točení nohama):

Čebreně sem vyšlapal na bajku (2x mě to ale shodilo / postavilo se mi př. kolo = vydýchal sem se a znova), až to modře sem tlačil.... :ymhug:
bajk.jpg
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

pp a honziss: Pěkně. Já to jel na silničce 8 kg na pláštích 23. A můžu říct pocit o moc většího kalupu než na motorce 150. Teď už jezdím na jednom známém kopci těch svých 60.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Když jsem před víc jak 20 lety jezdil na silničce (taková triatlonová konfigurace, gumy nabušený na 8b+ a tehdá snad 17mm), tak jsem z Kořenova na Desnou vždycky zkoušel co to vytáhne - několikrát jsem tam jel 84. O pár let pozdějc na horáči jsem to vyrovnal cestou z Ještěda dolů na asfaltce pod lanama, ale to už i mě došlo že to není úplně dobře :) . Dneska už neblbnu a sem tam si zašlapu lehce nad 70, ale jinak už spoléhám na gravitaci.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Odpovědět