Táhneme na Brusel
Re: Táhneme na Brusel
A já něco takového napsal?
Polopatisticky - než rušit domácí harmonizační směrnici, tak by snad měli tlačit na Koreu, aby dodržovala dohody. Chápeme?
A mimochodem, bez EU bys možná musel certifikovat v každé zemi zvlášť. A nebýt CZ v EU, tak budeš certifikovat u nás, pro EU a ještě pro Koreu...
Neříkám, že jsme v růžovém obláčku a EU je svatá, ale mám pocit, že dost zapomínáme na to co už EU přinesla a co dnes považujeme za samozřejmé. A to je podstata mých sdělení. Pokud hodnotit EU jako projekt, jako budoucnost, nejen vytahovat její průsery a selhání, ale zamyslet se nad tím co považujeme za samozřejmé a normální, jestli to není její výsledek.
A když jsme na AF, já bych si třeba dost přál jednotné evropské dopravní předpisy, jednotné značky atd. Realizovat se lokálně v těchto oblastech mi přijde úplně bez jakéhokoliv smyslu.
Polopatisticky - než rušit domácí harmonizační směrnici, tak by snad měli tlačit na Koreu, aby dodržovala dohody. Chápeme?
A mimochodem, bez EU bys možná musel certifikovat v každé zemi zvlášť. A nebýt CZ v EU, tak budeš certifikovat u nás, pro EU a ještě pro Koreu...
Neříkám, že jsme v růžovém obláčku a EU je svatá, ale mám pocit, že dost zapomínáme na to co už EU přinesla a co dnes považujeme za samozřejmé. A to je podstata mých sdělení. Pokud hodnotit EU jako projekt, jako budoucnost, nejen vytahovat její průsery a selhání, ale zamyslet se nad tím co považujeme za samozřejmé a normální, jestli to není její výsledek.
A když jsme na AF, já bych si třeba dost přál jednotné evropské dopravní předpisy, jednotné značky atd. Realizovat se lokálně v těchto oblastech mi přijde úplně bez jakéhokoliv smyslu.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Na to není čas, musíme sekat dluhy a vymejšlet píčoviny.ExFun píše:A já něco takového napsal?
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
ExFun píše:Jasně, hlavně najít nepřítele... On nám sem teda posílá peníze, ale je to hnusnej velkej stát. Budeme se s ním bavit jen přes stůlStepan píše:Až na to, že Němci nebo Francie si umí svoje zájmy obhájit a podpořit "svoje" podnikatele na úkor importu. A nebude tomu nikdy jinak. A EU jim k tomu dává akorát mocnější nástroje.ExFun píše: V momentě kdy se na věci přestaneš dívat My Česko, ale začneš my EU, přičemž my EU jsou i Francie a Německo, Řecko atd. začne to dávat jiný smysl.
Jak nám sem ty peníze posílá? Skrze dotace? Že se jednou z podmínek v úspěchu v běžným, MSP, podnikání stalo i to, že musíš na MPO vybrečet příspěvek na svojí činnost, protože když to neuděláš a tvoje konkurence jo, tak ti nevychází odpisy a seš cenově v prdeli? Tak jo, to oceňuju. A třeba tenhle pán z taky.
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/b ... zpravy_msv
Teď je v aktivních výzvách jedna mimořádně super. Můžeš z dotací dostat prachy na poradenství k získání certifikátu, ale už z toho nejde platit ten certifikát.
Kdo se toho nebojí nebo má kámoše na FÚ, nahrabe jak zmrd. Do takovýho "poradenství" se toho schová fakt hodně.
Kdo ukecá certifikační autoritu, aby mu fakturaci rozdělila na poradenství a samotný zkoušky, ušetří a má cenovou výhodu.
Kdo by chtěl jenom poctivě dělat svůj byznys, má prostě smolíčka. Sice je, třeba pro nás, ta certifikace úplně zbytečná, protože zákazník si ten audit stejně přijede udělat sám a nějakej papír ho nezajímá, ale co už.
Ať si svoje prachy strčí do prdele. Tohleto je reálnej socík.
A taky by stálo za úvahu, jestli ti Němci, co tady mají nainvestováno mají zájem nám škodit a jestli nám uškodí víc než jeden "Českej" Babiš, Zeman nebo Okamura. Jó, ale ti jsou vlastně naši, Čeští, tak nám přece škodit nebudou..
Kradou a škodí všichni politici i úředníci. Do jednoho. Tak prostě nevidím důvod, proč jich živit víc než je třeba.
A mimochodem ne, nevím proč mít radost z toho, že se zahraničním firmám rozdávají investiční pobídky.
Jakože mám, jako podnikatel, tu čest složit se ze svých daní na to, že mi někdo konkuruje na trhu nabídky práce?
https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/firma ... -zpravy_vb
Už v perexu je ta klíčová informace
A ještě na tohle mám neutuchající potřebu reagovat.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
+1! Křásně naspáno.Spectral píše:Přesně!Honza42 píše:Problém EU a jejího směřování je, že se postupně profiluje jako ultralevicová diktatura. A hloupost jednotlivých směrnic je již plně srovnatelná s tou ruskou bolševickou či čínskou kulturní revolucí. A kdo to nevidí je podle mne prostě hloupej.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Já to na chvíli vezmu za ExFun: Co tam máte dál kromě hospodských keců a plácání se po zádech?
2.9T RWD
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
ExFun: o to právě jde - když by něco fakt pomohlo, tak se to neděje. Viz. ta doprava. Dalším příkladem je např. postoj v koroně. Žádný jasný směr, pravidla, aby to mělo nějaký smysl a nemuseli jsme si zavírat hranice, omezovat turistiku, atd. Za těch x měsíců se nestalo nic a jsme zase tam, kde v březnu.
A k obchodování mezi zeměmi by klidně stačil ten model, jak byl před EU. K tomu nepotřebujeme tisíce úředníků. Mám Bruseli pár známých a tedy ty jejich fce a potažmo platy...naprosto zbyteční lidé tam.
A k obchodování mezi zeměmi by klidně stačil ten model, jak byl před EU. K tomu nepotřebujeme tisíce úředníků. Mám Bruseli pár známých a tedy ty jejich fce a potažmo platy...naprosto zbyteční lidé tam.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Doplním - a EU normu na banány, jejich velikost a barvu opravdu nepotřebujeme. Ta norma je totiž naprosto jasná ukázka zbytečnosti celého Bruseli.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Souhlas.Bureš si z toho dělá jenom PR.řidičBOB píše:ExFun: o to právě jde - když by něco fakt pomohlo, tak se to neděje. Viz. ta doprava. Dalším příkladem je např. postoj v koroně. Žádný jasný směr, pravidla, aby to mělo nějaký smysl a nemuseli jsme si zavírat hranice, omezovat turistiku, atd. Za těch x měsíců se nestalo nic a jsme zase tam, kde v březnu.
Bez bodů
A zásuvky atd. Opakuji - toto je mezi-formařidičBOB píše:ExFun: o to právě jde - když by něco fakt pomohlo, tak se to neděje. Viz. ta doprava. Dalším příkladem je např. postoj v koroně. Žádný jasný směr, pravidla, aby to mělo nějaký smysl a nemuseli jsme si zavírat hranice, omezovat turistiku, atd. Za těch x měsíců se nestalo nic a jsme zase tam, kde v březnu.
koronavirus - nespadá do pravomoci EU, proto vydala jen doporučení národním státům...
https://cs.wikipedia.org/wiki/T%C5%99i_ ... C3%A9_unie
Relevantní námitka by to byla, kdyby byla přijata Ústava EU a EU převzala do prvního pilíře kompetence národních států. Brusel pustil peníze na vývoj vakcíny v rámci prvního pilíře, kde má pravomoci, ale do 2. a 3. Brusel lézt nemůže..
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek