Nezodpovědný? Já byl denně ujišťovaný, že zítra, až dobetonujeme třetí patro zaplatí nám, až přijde vratka DPH, až se vrátí zádržné atd. Intenzivně jsem hledal nové zaměstnání pod pohrůžlou žaloby že když uteču, že způsobím škodu když firma nebude moci dokončit zakázky, bude jí nabíhat penále a pod. Smlouva tak byla koncipovaná, výpovědní lhůta trí měsíce. Nezaolatil, vždycky se slušně omluvi a vzal nás na kuželky. Potřetí, kdy šel vratku přinesl, tak jí počítal u účetního a zatímco mi státli u dveří, vylezl i s penězi oknem.honziss píše:Ja bych te radil mezi nezodpovedny, protoze resit 3 mesicni vypadek prijmu sosanim kontokorentu...?406 Coupe píše:To by mně zajímalo, kam bys mně zařadil: Zaměstnavatel (Švarc systém) mi tři měsíce nezaplatil faktury v době, kdy jsem platil daně za minulý rok, takže jsem vyčerpal kontokorent na nulu. Vzápětí mi banka řekla, že mi kontokorent ruší, protože mi už tři měsíce nepřišly na účet žádný peníze a mám okamžitě celou částku vrátit. Potom začala zajímavá diskuze typu "řekni koleje, já řeknu bába tě poleje": můžete mi dluh konvertovat na normální půjčku s přiměřenými splátkami? Ale my vám nemůžeme dát žádnou půjčku když jste nesolventní! Ale já už jí mám, jde jenom o to, jak jí splácet. Ale my vám nemůžeme......atd, atd až do zblbnutí. A soud a exekuce. Pravdu máš v tom, že mi chodily upomínky, já je přebíral a chodil se ptát viz výše.Spectral píše:rhinos: Na tohle téma jsem ve svém okolí vedl diskuze už asi stokrát. Jsem advokát, který nezastupuje žádnou banku,
A s odprodejem pohledávek renomovanými bankami tvrdým vymahačům jsi se taky nesetkal?
A ještě perlička: když jsem měl splacených tak 80% pohledávky (20 byly úroky) tak jsem to chtél urychlit a půjčit si u nebankovní firmy 30 t na zbytek úroků - ale nešlo to, protože ten kontokorent byl stále v kartě dlužníka u té centrály veden otevřený - tedy jako že si ho mohu kdykoliv vybrat. To samozřjmě značně převyšovalo skóre k udělení půjčky. A dalčí "gramofonová rozmluva s bankou": prosím já tady u vás mám kontokorent na 300 tisíc, splacený a vy mi ho vedete jako otevřený. Kolik si tedy můžu vybrat? No nic! To je přece nsplacená exekuce. A můžete mi tedy napsat potvrzení, že kontokorent je neaktivní a nemohu jej čerpat? Děvče znejistila šla se zeptat a když vycházela, slyšel jsem, jak ji šéf říká: Nic mu nedávej a vida mé vykročení,zabouch dveře. První pokus na ústředí: ping pong, pak asi třetí osoba si vše zapsala vyjádřile lehké znechucení nad pobočkou a slíbila mi, že to kolegyně do týdne vypraví Když nic nedošlo, volal jsem mu znovu a byl svědkem dost hrubého jednání kolegyně, která mezitím povýšila a vůbec to nebyla její práce. Takže mi to slíbil sám a po třech týdnech mi to konečně došlo od nějaké referentky a jiné vedoucí. V té době už byly úroky splaceny. Takže díky za papír k tapetování.
Já jsem velký pravičák a konzervativec, ale občas bych z té Aurory vystřelil rád.
Pokračování o ČSSZ příště.