Politický koutek
Re: Politický koutek
Nezlob se na mě, ale z tvých názorů mám pocit, že už ti chybí akorát do podpisu připsat ani muže ze závodu, ani halíř ze mzdy
Ještě jednou:
To, že nějaká fabrika má momentálně problém s odbytem nebo dodávkama, je JEJÍ problém. Já, jako daňovej poplatník to nechci platit.
To, že má nějaká fabrika potřebu si udržovat schopný lidi, ikdyž pro ně zrovna nemá práci, je JEJÍ zájem. Já, jako daňovej poplatník to nechci platit.
Že jí utečou ke konkurenci, která umí nabídnout lepší podmínky? Jak bysme tomu jen mohli říkat? Já nevim, trh?
Navíc, třeba by se ukázalo, kde si svých zaměstnanců reálně váží. V bývalý práci nevyhodili nikoho. Ani spolupracující OSVČ. Všichni dostávají tolik, co před krizí. Protože si jich firma cení. Udělal by pro tebe tohle i korporát, kdyby na to neměl dotaci?
Random myšlenky:
a)
My pro svoje lidi máme práce dost. Kdyby nějaká konkurence, které třeba větší část obratu (=než nám) dělá automotive, zkrachovala, vůbec by mi to nevadilo. Naopak, velmi bych to uvítal. Ke krizím to tak nějak patří. Proto si, ty chytřejší, třeba hlídají, kolik % obratu jim dělá kdo. Aby neskončili jak Kostelecký uzeniny.
Uměle sanovat neschopnost firem zajistit si dodávky a odbyt, je fakt komický. A vede to do pekla.
b)
Přijde mi fakt komický, koukat se z okna kanclu na staveniště, na kterým nemá kdo dělat, ale o 30 kiláků dál se válí polovina průmyslový zóny na, z mých daní, dotovaných prázdninách.
ad. předcházení krizím -> na minulé stránce jsi sám definoval, že nejde o ekonomickou krizi. Tolik k tomu.
Ještě jednou:
To, že nějaká fabrika má momentálně problém s odbytem nebo dodávkama, je JEJÍ problém. Já, jako daňovej poplatník to nechci platit.
To, že má nějaká fabrika potřebu si udržovat schopný lidi, ikdyž pro ně zrovna nemá práci, je JEJÍ zájem. Já, jako daňovej poplatník to nechci platit.
Že jí utečou ke konkurenci, která umí nabídnout lepší podmínky? Jak bysme tomu jen mohli říkat? Já nevim, trh?
Navíc, třeba by se ukázalo, kde si svých zaměstnanců reálně váží. V bývalý práci nevyhodili nikoho. Ani spolupracující OSVČ. Všichni dostávají tolik, co před krizí. Protože si jich firma cení. Udělal by pro tebe tohle i korporát, kdyby na to neměl dotaci?
Random myšlenky:
a)
My pro svoje lidi máme práce dost. Kdyby nějaká konkurence, které třeba větší část obratu (=než nám) dělá automotive, zkrachovala, vůbec by mi to nevadilo. Naopak, velmi bych to uvítal. Ke krizím to tak nějak patří. Proto si, ty chytřejší, třeba hlídají, kolik % obratu jim dělá kdo. Aby neskončili jak Kostelecký uzeniny.
Uměle sanovat neschopnost firem zajistit si dodávky a odbyt, je fakt komický. A vede to do pekla.
b)
Přijde mi fakt komický, koukat se z okna kanclu na staveniště, na kterým nemá kdo dělat, ale o 30 kiláků dál se válí polovina průmyslový zóny na, z mých daní, dotovaných prázdninách.
ad. předcházení krizím -> na minulé stránce jsi sám definoval, že nejde o ekonomickou krizi. Tolik k tomu.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Čím déle se budou provádět dotace míst, pro které není práce, tím větší bude nakonec průser. Protože to nakonec stejně padne dolů a bude to stát akorát víc peněz. A korona pouze odhalila vratkost ekonomiky. Protože pevná ekonomika by to ustála. Ale pokud je vše našponované na maximum, stačí brknout a rozpadá se to. A to dotování nicnedělání je stejné jako dotování zbytečností. Kolik vyrůstá zbytečných kruháčů a chodníků odnikud nikam, kolik je oprav silnic, které vlastně nejsou potřeba? Za Karla IV se tomu říkala stavba Hladové zdi. Tohle přece nemohlo jít do nekonečna. A hlupáci, co si myslí, že jo. Že to zadotujeme obrovskou hromadou nekrytých peněz a pojede se dál. Jenom tím lejou olej do ohně. A to platí pro celý svět, my v tom padajícím letadle jenom taky letíme.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Mně ten brekot nad cenou bytů připadá legrační a infantilní. Jako by se život odehrával jen v Praze. Dovoluji si poznamenat, že v Praze žije cca 13% obyvatel. No tak ať si pobrečí a platí do smrti jak mourovatí, jejich volba. Na venkově je cena bytů furt stejná. Pozemky za hubičku, materiál stagnuje a vlastní ruce jsou pořád vlastní ruce.
Neexistuje žádná bytová krize. Akorát je moc lidí, kteří chtějí 4+1 na Hradčanském náměstí a dokonce si myslí, že na to mají nárok, či co.
Jinak se nelze divit. Státy tisknou peníze jak o život, investovat je není kde. Tak není divu, že pro běžné lehce nadprůměrně vydělávající lidi se stalo vlastnictví bytu náhradou za nefunkční/nedůvěryhodnou měnu. Pokud by ekonomika nestála na principu letadla, každý by se na opruz s vlastnictvím investičního bytu zvysoka vykáknul.
Neexistuje žádná bytová krize. Akorát je moc lidí, kteří chtějí 4+1 na Hradčanském náměstí a dokonce si myslí, že na to mají nárok, či co.
Jinak se nelze divit. Státy tisknou peníze jak o život, investovat je není kde. Tak není divu, že pro běžné lehce nadprůměrně vydělávající lidi se stalo vlastnictví bytu náhradou za nefunkční/nedůvěryhodnou měnu. Pokud by ekonomika nestála na principu letadla, každý by se na opruz s vlastnictvím investičního bytu zvysoka vykáknul.
Hele asi nemá smysl dále diskutovat, když vidíš jen to, co se ti hodí. Já několikrát psal, že propouštění zbytných lidí je nevynutelné a že zbylé nemá platit stát ale jen podporovat a to dočasně a snažil jsem se i vysvětlit proč si to myslím.Stepan píše:Nezlob se na mě, ale z tvých názorů mám pocit, že už ti chybí akorát do podpisu připsat ani muže ze závodu, ani halíř ze mzdy
Mmch. Je naivní si myslet, že ti lidi z kanclu bez práce teď půjdou pracovat na tu stavbu vedle. Spíš by ses měl ptát, proč tam nejsou ti ukrajinci jako obvykle.
Chce to vidět věc z větší perspektivy než jen z okna MOJÍ kanceláře, MOJÍ firmy s MÝMA zákázníkama, s MÝMA lidma a MÝMA daněma a 30 km za barák. Taky bych tak mohl přemýšlet. Na několika projektech pro čínské startupy už jsem taky vydělal nejedno euro. Mohlo by to být jedno mě i tomu řediteli pobočky v německu, která ten projekt vzala, protože domácí automobilky hledají samy sebe, neví co mají vyvíjet protože neví, co budou moct za 5 let v EU prodávat. On je nakonec rád, že bude v černých číslech a má práci pro lidi, které by jinak měl třeba na tom kurzarbeitu. Tobě to asi přijde ok, nakonec peníze nesmrdí. Přijde to ok, že lidé, nositelé know-how na kterém třeba německý průmysl stojí vyvíjeli loni přístrojovku pro Audi a letos, protože nemají zbytí, vyvíjí totéž pro čínu? A nebo je pošlem, jak navrhuješ ty, na stavbu? Myslíš si ale, že je toto cesta k dlouhodobé prosperitě a konkurenceschopnosti evropského (nejen) automotive průmyslu? Myslíš že by toto nemělo státy, které samozřejmě chtějí mít silnou ekonomiku vůbec zajímat?
3.0 B58 & 2.2 M54 & TSI
Financni sobestacnost v tyhle zemi fakt kulha. Naposledy mi znama s nadsenim oznamovala, ze zrefinancuje hypoteku co ma 2 roky a vymeni byt za barak, protoze 3+1 je jim ve 2+1 lidech priserne maly a zahrada a bazen neni...
Pritom uspory nula, investice nula, 2 auta, 1 nedoplaceny, na matersky...
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Jenom že se zeptám. Rozdíl mezi platit a podporovat je jakej?
Ukrajinci tam nejsou, protože jejich import natvrdo blokuje stát. Jestli je to kvůli koroně, nebo se to stane do budoucna normou "aby byla práce pro naše", který to stejně dělat nechtějí, si v tuhle chvíli nedokážu představit.
Nikdo neposílá na stavbu kancelářský. To bych stavbyvedoucím nepřál. S chutí bych tam poslal operátory z výroby, který se teď válí doma. Ty kancelářský by naopak mohli jít dělat pro Čechy (když nám tak leží na duši ta soběstačnost), který si jejich vejplaty do teď nemohli dovolit, protože narozdíl od zahraničních korporací museli svoje fabriky splácet a nedostali je prakticky zadarmo v investičních pobídkách a daňových prázdninách. Jsem se normálně zasnil.
A co že teda navrhuješ ty? Budeme si, v tuhle chvíli, nepotřebný mozky živit jen tak pro prdel, aby to nedostal do ruky Číňan? Kterej to nakonec stejně dostane, protože narozdíl od Evropy řeší kšeft namísto píčovin, takže má cash? Tak jo. Ať si je živí ten, komu posledních 10 let vydělávali nesmysl a komu po rozběhnutí průmyslu zase nesmysl vydělávat začnou.
Nezapomínej na to, že Číňan na tom, že mu západní svět poslal levně vyrábět prakticky všechno a tím mu poskytl přístup k knowhow vyrostl. To se nějakým myšlenkovým konstruktem "radši seďte doma, než byste dělali pro cizáky" už fakt nezachrání.
honziss: až budou v prdeli, složíš se jim na to z daní taky trest za to, že nejseš hloupej a radši skládáš prachy nahromadu namísto utrácení za kokotiny, musí po zásluze přijít!
Ukrajinci tam nejsou, protože jejich import natvrdo blokuje stát. Jestli je to kvůli koroně, nebo se to stane do budoucna normou "aby byla práce pro naše", který to stejně dělat nechtějí, si v tuhle chvíli nedokážu představit.
Nikdo neposílá na stavbu kancelářský. To bych stavbyvedoucím nepřál. S chutí bych tam poslal operátory z výroby, který se teď válí doma. Ty kancelářský by naopak mohli jít dělat pro Čechy (když nám tak leží na duši ta soběstačnost), který si jejich vejplaty do teď nemohli dovolit, protože narozdíl od zahraničních korporací museli svoje fabriky splácet a nedostali je prakticky zadarmo v investičních pobídkách a daňových prázdninách. Jsem se normálně zasnil.
A co že teda navrhuješ ty? Budeme si, v tuhle chvíli, nepotřebný mozky živit jen tak pro prdel, aby to nedostal do ruky Číňan? Kterej to nakonec stejně dostane, protože narozdíl od Evropy řeší kšeft namísto píčovin, takže má cash? Tak jo. Ať si je živí ten, komu posledních 10 let vydělávali nesmysl a komu po rozběhnutí průmyslu zase nesmysl vydělávat začnou.
Nezapomínej na to, že Číňan na tom, že mu západní svět poslal levně vyrábět prakticky všechno a tím mu poskytl přístup k knowhow vyrostl. To se nějakým myšlenkovým konstruktem "radši seďte doma, než byste dělali pro cizáky" už fakt nezachrání.
honziss: až budou v prdeli, složíš se jim na to z daní taky trest za to, že nejseš hloupej a radši skládáš prachy nahromadu namísto utrácení za kokotiny, musí po zásluze přijít!
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
A dovolená v létě u Jadranu a v zimě v Alpách. Co v Alpách, chtělo by to nějakou exotiku. A samozřejmě all-inclusive. Lidi se budou muset vrátit na zem.honziss píše:Financni sobestacnost v tyhle zemi fakt kulha. Naposledy mi znama s nadsenim oznamovala, ze zrefinancuje hypoteku co ma 2 roky a vymeni byt za barak, protoze 3+1 je jim ve 2+1 lidech priserne maly a zahrada a bazen neni...
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Platit státem - zaměstnanec dostává od státu plnou nebo větší část mzdy a nechodí do práce. Podporovat - část snížené mzdy platí zaměstnavatel (a proto se rozdohne, jestli má pro něj smysl daného člověka platit, byť ho to stojí méně) a část stát. V německém modelu taky zaměstnanci na kurzarbeitu chodili na omezenou dobu do místa výkonu povolání.Stepan píše:Jenom že se zeptám. Rozdíl mezi platit a podporovat je jakej?
Připoustil bych, že toto je cesta jak krátkodobě řešit šok způsobený celostátníma a globálníma opatřeníma proti covidu po nezbytně dlouhou dobu. Zároveň je třeba přestat automobilkám házet klacky pod nohy nesmyslnýma regulacema, což snižuje jejich konkurenceschopnost dlouhodobě. To je ale politika, vím, že se to snadno napíše.
3.0 B58 & 2.2 M54 & TSI
Jen ja se tesim jak malej kluk ze pristi rok doplatim komplet hyposkujerry píše:A dovolená v létě u Jadranu a v zimě v Alpách. Co v Alpách, chtělo by to nějakou exotiku. A samozřejmě all-inclusive. Lidi se budou muset vrátit na zem.honziss píše:Financni sobestacnost v tyhle zemi fakt kulha. Naposledy mi znama s nadsenim oznamovala, ze zrefinancuje hypoteku co ma 2 roky a vymeni byt za barak, protoze 3+1 je jim ve 2+1 lidech priserne maly a zahrada a bazen neni...
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k