Rodinné kombi, nové, benzín, +- 350.000,-

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
patbur
Adept autoškoly

Rodinné kombi, nové, benzín, +- 350.000,-

Příspěvek od patbur »

Zdravím,
v blízké době (cca do 6 měs.) mě čeká koupě nového vozu a chtěl bych tímto poprosit o radu, co vybrat nebo alespoň jakým směrem a na co se orientovat. Nejsem žádný odborník a když nemusím, tak se o auta moc nezajímám (spíš vůbec).
Auto beru hlavně jako přibližovadlo z bodu A do bodu B. Mám zhruba toto zadání:

* rozpočet cca do 350.000,- (není to mantra, ale 380.000,- už je nad moje možnosti)
* roční nájezd zhruba 10 -15 tis., převážně na okreskách, kratší vzdálenosti - takže proto benzín
* určitě kombi, jelikož....3 děti (11 + 2,5 + 0,5 let), v kufru minimálně po 2-3 následující roky 1-2 kočáry + další věci s tím
spojené
* do 2. řady potřebuju ukotvit 2 sedačky (isofix) a doprostřed mezi ně nacpat nejstarší dceru
* ojetinu s nejasnou minulostí i budoucností nechci (myslím si, že je lepší mít nové, i méně vybavené auto, o které se budu
od začátku pečlivě starat, než ojeté, byť třeba i s lepší výbavou a motorizací)

Vím, že za ty peníze to nebude žádné žihadlo a u drtivé většiny modelů, ne-li u všech, se bude jednat o základní výbavy a motorizace, ale nejsem žádný závodník a preferuji bezpečnou klidnou jízdu. Jak jsem psal, z bodu A do bodu B. A co jsem tak koukal, tak i základní výbava je dnes na slušné úrovni, plně dostačující.
Trochu jsem se už rozkoukal po trhu a za výše uvedenou sumu se dá pořídit zhruba tohle....ale co z toho by bylo nejlepší?

Renault Megane
KIA Ceed
Hyundai i30
Peugeot 308
Fiat Tipo
Opel Astra (tady si nejsem jist, zda bych nějakou skladovku "ukecal" na těch cca 350.000,-, spíš asi ne)
Ford Focus (tady platí asi to stejné, jako u Astry)

P.S.
A co třeba takové Berlingo? Docela se mi líbí a z praktického hlediska je to asi pecka, ale je to přece jen dodávka - dá se s tím jezdit plnohodnotně jako s osobákem?

Děkuji za konstruktivní odpovědi.
HondaMan
Letec

Re: Rodinné kombi, nové, benzín, +- 350.000,-

Příspěvek od HondaMan »

Berlingo je cajk a funguje jako rodinné auto dobře. Kromě Berlinga bude vzadu vše hrozně malé. 2 sedačky a mezi nimi pravidelně teenager si moc představit nedovedu.

Co Dacia? Kousneš její image?
Za 350 - 380 by sis mohl vybrat, zdali 5 nebo 7 míst nebo zdali základní/silnější motor. A nejstarší dcera by Ti za 7 míst auto rozhodně poděkovala.
2.9T RWD
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Astra stejně jako jakákoliv jiná nižší střední je nesmysl. Ta auta jsou malá. Ani do Insignie nebo Superbu se nevejde člověk, byť malý, mezi 2 dětské sedačky.
2.9T RWD
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

jo to asi ne. sestra ma taky berlingo na 3 deti.
jen ne daciu :D
patbur
Adept autoškoly

Příspěvek od patbur »

HondaMan píše:Berlingo je cajk a funguje jako rodinné auto dobře. Kromě Berlinga bude vzadu vše hrozně malé. 2 sedačky a mezi nimi pravidelně teenager si moc představit nedovedu.

Co Dacia? Kousneš její image?
Za 350 - 380 by sis mohl vybrat, zdali 5 nebo 7 míst nebo zdali základní/silnější motor. A nejstarší dcera by Ti za 7 míst auto rozhodně poděkovala.
Tu Daciu asi nee. O té jsem teda hodně přemýšlel, ale nakonec jsem ji zavrhl. Má ji známý, tuším STEPWAY nebo tak nějak, ale moc mě nepřesvědčila. Uvnitř je to takový divný, jako 10 let starý mě to připadá. Taky bych to auto chtěl mít aspoň 10 ne-li víc let a to si nejsem jistý, jak by ta Dacia po takové době vypadala. Je to asi předsudek poplatný době, protože je až neuvěřitelný, kolik těch Dacií všude jezdí. No ale řekněme, že zatím bych ji nechal u ledu.
To Berlingo teda říkáš je na běžný rodinný (osobní) provoz v pohodě? Jel jsem s tím asi 5km a taky mě to připadalo výborný. No ale co poznám za tak krátkou jízdu. Ta variabilita v tom je neskutečná. Navíc teď máme starou C4 rok.2007, takže k té značce nemám úplně averzi. Žádné větší průšvihy, jak se někdy u této značky píše, mě nepotkaly (možná štěstí).
patbur
Adept autoškoly

Příspěvek od patbur »

HondaMan píše:Astra stejně jako jakákoliv jiná nižší střední je nesmysl. Ta auta jsou malá. Ani do Insignie nebo Superbu se nevejde člověk, byť malý, mezi 2 dětské sedačky.
Ta Astra v odkazu vypadá velmi zajímavě. Na tuto konkrétní jsem ani nikde nenarazil, ale procházel jsem to jen tak letem světem abych si udělal obecný přehled o cenách. A ty Astry byly vesměs spíš kolem 400 tis. nebo těsně pod.
Sice Astra nemá z těch možností největší kufr, ale to bych samozřejmě musel pak vyzkoušet, jestli se do ní vejde vše, co potřebuju.

Co ty základní motory u těch aut z výběru? Vyniká z toho některý nebo jsou to všechno +- stejní "lenoši", jak by tady asi většina napsala.
patbur
Adept autoškoly

Příspěvek od patbur »

HondaMan píše:Astra stejně jako jakákoliv jiná nižší střední je nesmysl. Ta auta jsou malá. Ani do Insignie nebo Superbu se nevejde člověk, byť malý, mezi 2 dětské sedačky.
Myslíš teda, že se to té "nižší střední" fakt nenacpeme? Budu muset aspoň něco z toho objet s dcerou a sedačkama a vyzkoušet to. Je fakt, že jsem se zatím spíš orientoval podle velikosti kufru.
V podstatě z toho teda připadá v úvahu v této ceně jen Berlingo nabo ta Dacia....
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

patbur píše:
Ta Astra v odkazu vypadá velmi zajímavě. Na tuto konkrétní jsem ani nikde nenarazil, ale procházel jsem to jen tak letem světem abych si udělal obecný přehled o cenách. A ty Astry byly vesměs spíš kolem 400 tis. nebo těsně pod.
Sice Astra nemá z těch možností největší kufr, ale to bych samozřejmě musel pak vyzkoušet, jestli se do ní vejde vše, co potřebuju.

Co ty základní motory u těch aut z výběru? Vyniká z toho některý nebo jsou to všechno +- stejní "lenoši", jak by tady asi většina napsala.
Ta astra prave ma aspon 1.4T 92kw. Nevim co maj ty ostatni ale typuju to na nejaky litrovy trivalce.
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

A megany maj snad 1,3T ktery se davaj i do MB a sou ok.
Odpovědět