Cyklistické vlákno
Moderátor: řidičBOB
Re: Cyklistické vlákno
Mě jsou gravel biky strašně sympatický, jen prostě nechápu ty berany. I co jsem za mlada jezdil hodně na silničce, tak spodní úchop jsem praktikoval jen z kopce. Mi to teď přijde hrozně módní to mít zahnutý .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Jo, ty berany mi taky prijdou trosku overkill na tenhle druh kola. Ale nastesti uz se delaj alternativnejsi tvary nebo se tam daj dat proste riditka rovny.
https://images.app.goo.gl/ppQM282TAFpaGkGx6
Spis premejslim jestli gravel nebo jestli pevnej xc ram s karbonovou pevnou vidli a 29" kola - s timhle setupem se totiz clovek dostane na stejny penize i hmotnost, bude to mit jen o chlup horsi odpich, ale vyrazne lepsi univerzalitu (vidle + tlusty gumy vymenim jako nic).
Zas na druhou stranu - koukal jsem na naky videa na YT Prokopa a ten zminil jednu dulezitou vec - jizda na gravelu v tezsim terenu je uzasnej trening techniky jizdy. Co se clovek nauci na gravelu, to pak muze proletet na fullu jako nic.
Spis premejslim jestli gravel nebo jestli pevnej xc ram s karbonovou pevnou vidli a 29" kola - s timhle setupem se totiz clovek dostane na stejny penize i hmotnost, bude to mit jen o chlup horsi odpich, ale vyrazne lepsi univerzalitu (vidle + tlusty gumy vymenim jako nic).
Zas na druhou stranu - koukal jsem na naky videa na YT Prokopa a ten zminil jednu dulezitou vec - jizda na gravelu v tezsim terenu je uzasnej trening techniky jizdy. Co se clovek nauci na gravelu, to pak muze proletet na fullu jako nic.
Naposledy upravil(a) honziss dne pon 08 čer 13:29, celkem upraveno 2 x.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Exituje (existoval) ještě jeden tvar řídítek Scott AT2 LiteFlite- kdysik sem ho jezdil na bajku a nebylo to špatné.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Jojo, taky jsem si na ne vzpomel, mel jsem tyhle riditka na svym prvnim bajku. Dokonce na to byl takovej spesl penovej grip v cely dylce uchopupavproch píše:Exituje (existoval) ještě jeden tvar řídítek Scott AT2 LiteFlite- kdysik sem ho jezdil na bajku a nebylo to špatné.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Anebo to co mám fčíl na bajku - rovná řídítka a na nich grip s integrovanýma parohama Sting 916
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Kamos si gravel hodne pochvaluje, ma nejaky celkem levny od rock machine (nestalo to ani 20k). Ma to misto XCcka, dava na tom dlouhy vyjizdky a zaroven muze i do maleho terenu. Pry super doplnek k enduro kolu (na kterym pak nadava, ze to vubec nejede )honziss píše:Jo, ty berany mi taky prijdou trosku overkill na tenhle druh kola. Ale nastesti uz se delaj alternativnejsi tvary nebo se tam daj dat proste riditka rovny.
taky jsem je jezdil na 16ce Scottu přesně s tim pěnovym návlekem a od té doby jsem lepší řidítka něměl ani 16kuhonziss píše:Jojo, taky jsem si na ne vzpomel, mel jsem tyhle riditka na svym prvnim bajku. Dokonce na to byl takovej spesl penovej grip v cely dylce uchopupavproch píše:Exituje (existoval) ještě jeden tvar řídítek Scott AT2 LiteFlite- kdysik sem ho jezdil na bajku a nebylo to špatné.
Tenhle přístup chápu, tohle mi je taky sympatický. Protože ale v lese skoro nejezdím, tak jsem šel na to opačně, takže víceméně silnička, s rovnýma řidítkama a tlustýma pneu.honziss píše:Spis premejslim jestli gravel nebo jestli pevnej xc ram s karbonovou pevnou vidli a 29" kola - s timhle setupem se totiz clovek dostane na stejny penize i hmotnost, bude to mit jen o chlup horsi odpich, ale vyrazne lepsi univerzalitu (vidle + tlusty gumy vymenim jako nic).
Ad. řidítka a gripy: jsem pořád zkoušel, který rohy mi budou nejpohodlnější a nakonec jsem koupil tyhle prcky: FORCE ZAP 10,7 cm karbon. Mají skvělý profil, takže nikde netlačej a v kombinaci se silikonovýma gripama (BIKE RIBBON SiO2 Extralite) je to překvapivě pohodlná kombinace.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Jen dotaz. Maji karbonove rohy nejakou pridanou hodnotu? Dival sem se na ty force zap, karbon rekneme 750,-, al cca 400,-. Rozdil 20 gramu je to jedine, nebo to je lepsi jeste v necem? Tvarove vypadaji stejne.
Kavis: jestli mají stejný i v hliníku tak určo minimální, ale mě se prostě líbili (já je měl za 600,-).