Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
honziss
Letec

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od honziss »

Dik. Mam tam ted ethirteen trs+ Jsou skvely, klasicky kosticky, ale maj hodne mekou smes, takze na asfaltu lepej, v tvrdejch a suchejch klopenkach (klinovec cervena treba) je cejtit jak se hrnou a mizej, takze je shodim a posetrim na mista kde to vyuziju.

Zkusim asi ty Mitasky.

Mimochodem, slusny trail/enduro gumy stojej pomalu jak na auto koukam :D
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Co forekastery?
https://www.maxxis.com/catalog/tire-518-140-forekaster
Ted je YT dava na Izzo, coz je takovy trail bike spis do jezdiva.
https://www.yt-industries.com/en/detail ... gory/73662
Ja jsem jako vetsina s minionama spokojeny. Drzi hezky a vzadu mam SS, tak to i dobre jede.
budik
Pan Řidič

Příspěvek od budik »

honziss píše:Nemate nekdo tip na rychly, lehky plast, ktery bude tak na pomezi xc/trail? 27.5x2.35 idealne. Tvrdsi smes do sucha, aby to jelo, ale zas abych ho nerozparal o prvni skalku. Nasel jsem: https://www.koloshop.cz/pneumatiky,-pla ... evlar.html

Nekdo naka zkusenost?
Já si dovolím se podělit s mojí skromnou zkušeností, ale jsem takový specifický uživatel, co moc ničemu nerozumí, moc toho nenajezdí, nemá moc s čím porovnávat a vlastně ani neumí moc jezdit :D
Mám už pátým rokem stavbu od singlebe, nechal jsem tehdy výběr komponentů na panu Kutínovi - včetně plášťů. Dle popisu, jak a kde hodlám jezdit mi tam osadil právě Maxxis Ardent Race (29X2,20) a teď jsem po pěti sezónách koupil nový stejný (dozadu, vepředu je ještě OK).
Jsem ale na kole takový trochu nešika, nic mi neříká technické ježdění, pokud vyrazím ve dvou nebo skupině jsem v těžších sjezdech vždy beznadějně poslední. Moje trasy jsou lehké XC v Posázaví (z hlediska techniky, kopce nahoru si naopak dám rád i těžké), většinou rychlé lesní, polní cesty, sem tam přejezd po asfaltu a nebo naopak nějaká horší stezka. Jezdím prakticky jenom když je pěkně/sucho. Na tohle použití mi tyhle pláště zcela vyhovují.
Původně bezduše, po pár letech to začalo vzadu zlobit a nebavilo mě se s tím babrat a řešit to v servisu, tak aktuálně podivné kombo vzadu lehká duše/vepředu mlíko (výhledově jakmile to přestane fungovat jde duše i dopředu).
Co jsem se párkrát dostal do bahna, tak v něm trakce samo nic moc.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Nevim, prijde mi to spis jako guma do bahna nez guma co pojede.

Jinak Izzo vypada dobre, tak mozna az se nabazim jeffsyho... ;)
R4...258k
R3...261k
EV...264k
HOUZJ5AJ
Řidič začátečník

Příspěvek od HOUZJ5AJ »

Můžu dotaz, trochu z jiného soudku kol. Vybírám kolo pro manželku a jí se hrozně líbí nejrůznější retrokola (ty s proutěným košíkem apod.) Současně potřebuje relativně dost vzpřímený posez. Ale zatím, na co jsem z retrokol narazil, tak mi to přišlo jako levné krámy (sice hezké a za pár korun, ale těžké a komponenty šunt) vhodné tak na pár km po městě, ale už ne na výlet s rodinou, nebo ne do kopce... Nemáte někdo zkušenost / neřešili jste něco podobného?

Teď toho s dětma moc nenajezdíme, jde spíš o výlety kolem 30 km (doby výletů kolem 100 km na jeden zátah jsou pryč, zatím...), ale je to občas do kopce a to mi připadá, že na těch levných retrokolech není moc reálné (ujet vzdálenost asi jo, ale vyjet kopec asi ne...).
4.4 V8 390 kW, 5.0 V8 338 kW
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Jsem si dneska vyzvednul nové pláště Challenge Strada Bianca Race 700x36 a nevydržel jsem do zítřka až budu mít mlíko na bezdušovou konverzi a hned jsem je šel vyzkoušet ještě z dušema. I tak fungovaly naprosto skvěle, valí to jak silnička, ale komfort neuvěřitelnej (na 3,8b). Jsem zvědavej kam se to posune jako bezdušák.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Ondras
Autoškolák

Příspěvek od Ondras »

To docela koukam, ja bych si pomalu nechal radsi trhat zub nez nasazovat a sundavat pneu. Mozna to je u techhle gum jiny, ale narvat na rafek enduro gumu je o ruce, zlomeny paky a nervy :)
Na cem to mas nazuty?
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Tohle bylo na pohodu, šlo to jen rukama - bylo to na fitness kole :) .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Jestli dneska prijdou, tak budu obouvat ty Mitasky, dam vedet jak to slo, ale za zivot mi proslo rukama hodne plastu a nemel jsem s tim problem snad nikdy :ymhug:
R4...258k
R3...261k
EV...264k
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

panove, prosim o nazor na kolo, ktere mi bylo nabidnuto pro zenu:

https://www.cannondalebikes.cz/jizdni-k ... ick-disc-4
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Odpovědět