Cyklistické vlákno
Moderátor: řidičBOB
Re: Cyklistické vlákno
+1. na bajk do terenu predstave spis kratsi. Pokud te sedlo tlaci zvaz nejake s dirou, mne to pomohlo. mam ho presne vodorovne.
bikefitting nevim, nehodnotim
bikefitting nevim, nehodnotim
Pravda vyděsí
Ja mel vzdycky sedlo vodorovne a dobry. Predstavec mam 30 mm a mozna bych zkusil kratsi
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
sedlo s dirou uz mam, Selle Italia X1 Flow, ale asi je to na me prilis HC. anzto nejezdim s vlozkou, koukam po necem mekcim. mmch, co se tlaceni tyce, nejde mi o sedaci kosti. problem je vepredu, na stydke kosti.
s predstavcem jsem dnes laboroval, mam 130 mm, 5°, z vyroby byl skloneny dolu a prisel jsem si natazeny, moc opreny o ruce. tak jsem ho otocil a ted jsem moc vzprimeny. takze asi taky zkratim, abych riditka dostal niz a presto bliz k sobe, at je mam pod ramenama.
s predstavcem jsem dnes laboroval, mam 130 mm, 5°, z vyroby byl skloneny dolu a prisel jsem si natazeny, moc opreny o ruce. tak jsem ho otocil a ted jsem moc vzprimeny. takze asi taky zkratim, abych riditka dostal niz a presto bliz k sobe, at je mam pod ramenama.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
130 je hodne moc, bych rekl uz takove zvlastni cislo
Bez vlozky nejezdim, takze neumim rict, ale taky vzdy resim, ze tlaci vepredu
Bez vlozky nejezdim, takze neumim rict, ale taky vzdy resim, ze tlaci vepredu
Pravda vyděsí
kecam, ne 130, ale 90. no stejne moc
Autoforum.cz
Selle Italii X1 jsem mel taky, nahradil jsem ze stejneho duvodu (tvrdy jak prase a drevenela mi noha) za Fabric Scoop Radius a je klid. Pritelkyne ma Radius WMS a chvali take.
Prijde mi, ze se zmenila geometrie kol (minimalne u highend MTB) ale sedla zustala v roce 2005.
Prijde mi, ze se zmenila geometrie kol (minimalne u highend MTB) ale sedla zustala v roce 2005.
ref sedlo a jeho nastavení: Sem zapomjél důležitou věc - jaxem psal, tak sedlo vždycky dám do vodorovna (vodováhou), tak to je jen "hrubé" nastavení , následně lehce šteluju (předním a zadním šroubem neb jiným systémem předozadního naklápění sedla) tak, až se mi sedí pohodlně, protože každé sedlo má tu dosedací plochu jinou /jinak tavrovanou a jinak se pod prtelí i prohne. To štelování trvá i několik výletů, než tu polohu najdu na 100%. (A fčíl mě ten proces zase čeká, bo bude nová, kabroňová sedloffka)
Neska ráno sem zase točil nohama - dyž sem vyjel, bylo celkem fajně (ranně kosno) a hlavně bezvětřo. Dyž sem o 2.5hodiny později dojížděl domů, už fučelo jak kráva a to tak že "ledovato" (přesně to i rosničky slibovaly tady pro nás na V).
Šestý výlet a tělo si už lehce zvyká na ty nezvyklé rotační pohyby nohou, potrat proti kopci je to sice furt, ale menší a hlavně už zastavuju jen proto abych chytil dech, ne protože sem na kraji kantnutí se (a lepčí to už asi nebude, halt datum narození v OP + 15 přidaných let ref chemie). A tímpádem už mě to aji baví.
Dyž sem dojížděl dom, tak i přes (dvoje) rukavice (PWS prsťáky + přes to kyklistické) sem měl lehce zeleno-fialové necitlivé prstiska na rukách... a jaxem to potem rozmražoval ve sprše, tak to kura bolelo, no....
Neska ráno sem zase točil nohama - dyž sem vyjel, bylo celkem fajně (ranně kosno) a hlavně bezvětřo. Dyž sem o 2.5hodiny později dojížděl domů, už fučelo jak kráva a to tak že "ledovato" (přesně to i rosničky slibovaly tady pro nás na V).
Šestý výlet a tělo si už lehce zvyká na ty nezvyklé rotační pohyby nohou, potrat proti kopci je to sice furt, ale menší a hlavně už zastavuju jen proto abych chytil dech, ne protože sem na kraji kantnutí se (a lepčí to už asi nebude, halt datum narození v OP + 15 přidaných let ref chemie). A tímpádem už mě to aji baví.
Dyž sem dojížděl dom, tak i přes (dvoje) rukavice (PWS prsťáky + přes to kyklistické) sem měl lehce zeleno-fialové necitlivé prstiska na rukách... a jaxem to potem rozmražoval ve sprše, tak to kura bolelo, no....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
jo, pocit drevene nohy znam. zkusim teda X1 zahodit a poridit neco mekciho. pak nastavim do vodorovna a uvidim, jestli to bude lepsi
Autoforum.cz
Nemate nekdo tip na rychly, lehky plast, ktery bude tak na pomezi xc/trail? 27.5x2.35 idealne. Tvrdsi smes do sucha, aby to jelo, ale zas abych ho nerozparal o prvni skalku. Nasel jsem: https://www.koloshop.cz/pneumatiky,-pla ... evlar.html
Nekdo naka zkusenost?
Nekdo naka zkusenost?
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Jezdím trail/enduro a sem tam výlet po severovýchodě Prahy a postupně jsem došel ke kombinaci přední Michelin WildEnduro a zadní Mitas Kratos. Dá se na tom odjet celej den na Klínovci, 50 km horem dolem na Kokoříně i dvouhodinovka na pivo okolo Prahy.
Každopádně jestli nevyžaduješ tolik offroadovosti, šel bych do Continentalu CrossKing ProTection. Odjezdil jsem na tom dvě sezony po Jizerkách a úplně bez výhrad. Maxxisy moc rád nemám, ale není to podložené ničím extra negativním - prostě mě nijak nepřesvědčily jejich Miniony a dál se mi to zkoušet nechce.
Každopádně jestli nevyžaduješ tolik offroadovosti, šel bych do Continentalu CrossKing ProTection. Odjezdil jsem na tom dvě sezony po Jizerkách a úplně bez výhrad. Maxxisy moc rád nemám, ale není to podložené ničím extra negativním - prostě mě nijak nepřesvědčily jejich Miniony a dál se mi to zkoušet nechce.