Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
Lachende Bestien
Letec

Re: Onboard videa

Příspěvek od Lachende Bestien »

To byl váš děda, že jste jej tituloval výrazem "dědek"? :p
Ale vážně, nic lichotivého to o stavu lidské společnosti nevypovídá, když používáme označení pro zjevně staršího muže jako urážku - starý zbytečný dement, jenž by se už měl radši odebrat do věčných lovišť nebo přinejmenším být separován ve specializovaných ústavech, kde bude ve stavu zombie trpět a bude sloužit jako syntetickými preparáty konstantně futrovaná dojná kráva pro farmakorporace a provozovatele těchto ústavů. $-)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

No, někteří by už minimálně neměli sedat za volant...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

+1 Když vidím, jak u nás takový ten typicky rozčepýřený šedivý starý pán sedí za volantem své takřka nejeté Felicie a jede s tím do města, tak se mi zvedá tlak. K autu kulhá jako po mrtvici, reakční doba šílená, ale stejně se toho nechce vzdát. Je to o soudnosti obvodního lékaře. Ti řidičák neobnoví až kvůli nějaké nehodě, takže tito zpomalení vrazi vesele jezdí do doby, než to (v tom lepším případě) napálí někomu do auta. To většinou bývá první vážná situace, kde je potřeba rychle reagovat.
Duke_Luke
Pan Řidič

Příspěvek od Duke_Luke »

EL_XEL: no ja ti to poviem takto, aj ked sa mozno nahnevas. Byval som tiez takyto, ved mam prednost a co robia blbosti ostatni. Lenze treba si uvedomit zakladnu vec. Verejne komunikacie nie su pretekarska draha. Uz tam pri vchadzani na kruhak je pocut, ako ti az zapiskali gumy pri zbrzdeni a nalete do kruhaku. Len tu si treba uvedomit, ze bezne ludia nemaju sportove a rychlo akcelerujuce auta a podvozky maju vybuchane v zalostnom stave, tak nepredpokladaju,ze niekto tam takto vleti. LEbo si vacsinou ani nevedia uvedomit, ze nejake auto to dokaze bez problemu a nepocitaju s tym. Jednoducho si dedek myslel,ze to v pohode stiha. On by aj stihal, keby si to netocil pomaly na hrane adhezie pneu . Mozno ta videl,mozno nie. Lebo z tvojho pohladu jeho otocena hlava este neznamena, ze ta aj fakt videl. Proste ak ma clovek rychle auto, tak s tym musi pocitat. Mozes ucinnejsie brzdit aj rychlo akcelerovat a vyberat zakruty, co ti dava vyhodu pri manevrovani a vyhybani sa takymto prispatym soferom.
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

Lachende Bestien píše:To byl váš děda, že jste jej tituloval výrazem "dědek"? :p
Ale vážně, nic lichotivého to o stavu lidské společnosti nevypovídá, když používáme označení pro zjevně staršího muže jako urážku - starý zbytečný dement, jenž by se už měl radši odebrat do věčných lovišť nebo přinejmenším být separován ve specializovaných ústavech, kde bude ve stavu zombie trpět a bude sloužit jako syntetickými preparáty konstantně futrovaná dojná kráva pro farmakorporace a provozovatele těchto ústavů. $-)
Prosimtě, kolikrát si ho vyhoníš, než vyplodíš takovou verbální onanii?
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

Duke_Luke píše:EL_XEL: no ja ti to poviem takto, aj ked sa mozno nahnevas. (…)
Já se zlobit nebudu, protože s tebou souhlasím. A beru to tak, že když jedu pilu, tak si musím dávat extra pozor. Tohle ale nebyla žádná pila, přinejlepším trošku svižnější jízda.

Ale to je asi jedno, já s těmito věcmi počítám a to, že mě viděl beru jako jistotu (protože se díval přímo na mě, jestli mě fakt neviděl, tak asi fakt nemá za volantem co dělat) a proto mě ani nenapadlo, že udělá tohle.

Kdyby se na mě nedíval, jdu z plynu v podstatě hned, co začal najíždět na kruháč. Samozřejmě jsem mohl udělat chybu v úsudku (ne, že by se mi to čas od času nestalo a to si pak nasypu popel na hlavu, péro se mi tím nezmenší:-), ale tady to podle mě jde celé za tím chlapem.

Edit: A písknutí gum tam ani při nejlepší vůli neslyším :-)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Duke: to je jedna strana mince. Tou druhou je fakt, že například policie má možnost ze zákona porušovat vybraná ustanovení 361čky i bez užití VRZ a ostatní s tím prostě musí počítat. Další věcí je, jak to v tomhle případě probíhalo: dědek se tam ani nepodíval, protože si pravděpodobně myslel, že přijíždí z pravé strany a tudíž má přednost. Dokonce se nepodíval ani ve chvíli, kdy na něj EL troubil a byl nucen zastavit, protože nedostal přednost v jízdě. Dědek jednoduše klasickým style - já jedu a nic kolem mne není.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Duke_Luke
Pan Řidič

Příspěvek od Duke_Luke »

EL_XEL: no ja tam pocujem nejake squeak sound v case 00:05 tesne pred kruhakom, ako dupnes na brzdy, taky polsekundovy zvuk,ale pravda,ze to moze byt aj nejaky pazvuk z interieru, no urcite tam nieco pocujem :-\ nejake duc a potom squeak ;;)

ridicBOB: urcite je pravda,ze dedek zle vyhodnotil situaciu a jednoznacne to posral :-B to nerozporujem. Len hovorim,ze na ceste mas dve moznosti, vyhnut sa problemu s predvidanim - ano, nie vzdy sa da vsetko usudit spravne, ako pisal EL_XEL , alebo potom to ignorovat a skoncit v probleme.Aj ked pravda,tam uz sa vela uhrat nedalo, ked to dedek hodi sikmo rovno do druheho pruhu.

Rad si pozeram dashcam z celeho sveta na youtube a ked vidim,co vsetko dokaze vymysliet nevedomy clovek na ceste, tak len otvaram usta dokoran. Ale je fakt,ze sa z tych videi da znacne naucit predvidat konanie na ceste druhych. Ked realne na ceste vidim podobny vzorec spravania, rovno sa pakujem prec aj ked porusenim MPR, ale aspon som safe, lebo takto byt safe za pripadnu pokutu stoji :ymparty:
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jet tam na moto, tak se válí...
Také razím často teorii - rychle pryč.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele: