Lampárna (stěžovatelna)
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lampárna (stěžovatelna)
Hmmm, tak to já nikomu nic nevysvětloval. Dneska mi volal zákoš, že stroj kaput, zakázka v pondělí ráno must be ready pro kamion a že potřebuje náhradní díl. Tak jsem se potěšil, že mám důvod se projet na moto a jel to udělat sám
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
BTW: už týden máme v CZ na celnici zásilku ochranných pomůcek z našeho závodu v Čičíně. Posláno DHL, ale Schiller gestapo to zadržuje a nikdo neví proč... Tedy asi tak nějak všichni tušíme... Ale pak by mi mohl někdo také vysvětlit, jak mám zajistit (zákon mi to nařizuje!) ochranné pomůcky pro své zaměstnance?
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Tak to já jsem pro lidi objednal přes Aliexpress údajně z Polska. Zásilka přišla PPL. Odesílatel CZ Dobrovíz
Po opakovaných urgencích namalovali i fakturu
Po opakovaných urgencích namalovali i fakturu
2.9T RWD
A už je to tady - že po mně prodejce chce abych zaplatil frakturu za ten nový "kombajn" (přiveze hjo příští týden), s tím sem počítal a umím s tím žít, ale že budu muset rozdrbat "půlku" garáže/dílny a plotu kolem zahrady - chjo no..... snad se teda na velikonočky vrátím z vyhnanství a budu mít na to (s pomocí juniora, dyž je fčíl doma a cuká mu to rukama/nohama) 4 dny to všechno připravit/předělat.pavproch píše:Collateral damage.
Chjo no, že nic nemůže být "normální"..... po 20-ti letech provozu stávajícího traktoru sem se rozhod, že domácí traktor (na sekání trowy na zahradě a na podzim i sběr listí, viz moje poslední stížnosti tady) má svoje odslouženo (a je to ňom sakra znát, a to nejenom na vzhledu) a že na začátku příští "zemědělské sezony" pude a bude nový.
Bohužel ale náš místní prodejce zahradní techniky (kterého mám ráth, nakupuju u něj protože je ochotný, doveze, odveze, protiúčet a tak) prostě nemá v sortimentu traktor s odnímatelnými / odnositelnými koši na posekanou trowu / listí (jak mám na stávajícím traktoru, bůhví, esli ale vůbec ještě neska něco takového někdo nabízí...). Čili bude traktor s integrovaným velkokošem vzadu za sedadlem pylotha s nacouváním na místo výsypu a vysypáváním koše zatažením za vysypávací páku.
Takže to bude znamenat nejen kompletně předělat "parkovací pořádek" v garáži (nový traktor bude o ca metr delší než stávající a tímpádem se nevleze před m4Zlika, proto budu muset parkovat vlevo před ním, tj. celé "parkovací stání" pro bicykle pude tam, kde je neska traktor s tím i předělat "parkování" pro skijoffki - ca 10 párů prken, atd....), ale i na zahradě vybourat jedno plotové pole (mám "složitý" dřevěný plot se stříškou z pálených tašek), udělat z něj bránu k příjezdu k hromadě hnoje / posekané trowy a zrušit stávající pěší branku k hnoji.
Chjo no, ale zase aspoň se nebudu nudit, že.....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Jednou si diktuje jedna strana a jindy zase druhá. Ani jedna většinou nedomýšlí následky. U nás myslitelé nařídili v dubnu a květnu dovolenou celkem 8 dnů dlouhou. Vůbec jim nedochází, že utavit lidi bez dovolené v druhé půlce roku je úplná hloupost. A že bychom se v době pouze relativního klidu mohli soustředit na věci, které jsme nestíhali. K tomu je připojen zastrašující dopis o tom, jak je nutné vyložit úsilí k zachování "prosperity firmy".HondaMan píše:Tohle jsem v pátek vysvětloval kolegům (za 25btto), kteří chtěli 2000 netto za to že přijdou v sobotu. Standardní mzda a připlatek za práci o víkendu samozřejmě k tomu...
V úplně stejném gardu se jako paka chovají zaměstnanci. Prostě využívají místo přebytku pracovní síly jejího nedostatku.
Nejlepší jsou maily některých zákazníků. Ti se například rozhodnou, že by chtěli v rámci "solidarity" a vstřícného přístupu o 30% nižší ceny. Případně jednostranně oznámí, že chtějí splatnost 90 dnů. Jenom tak, protože někdo rozhodne, že by se nemuselo objevit v tabulce v kolonce H67 to správné číslo. Tak prostě vyhází 15% lidí.
Mám neska nějakou sdílnou, ALE nestěžuju si, enem prostě suše konstantuju jak moc a jak dlouho po ta se chemie pořád projevuje... Nebo prostě stárnu.... :twisted:
Přestal sem to čerstvé pečlivo žrát a je mi líp, velmi. Celiakie to není, to sem už nepřímo vyzkoušel - jídlo velmi zahuštěné zásmažkou z obyčejné bílé mouky (čili určo s lepkem) a ... nic.... na druhou stranu přiznávám, že mi ten knekebrot i docela chutná....
pavproch před časem tady kdesyk píše: a po léčbě mi pan dochtor i sám od sebe říkal: "Si klidně dejte piffko, i dvě, když to snesete". Docela rychle sem přišel nato, že to tam nebylo bez důvodu. Nesnesu. Takže už sem tři roky čistý jak lilie a ....
pavprochtu taky kdesyk naspal píše: ale jak mi můj dochtor onehdá vysvětlil, chemie mi na bio hodinách posunula rafiky o cca 15 let dopředu....
pavproch píše: jít zase k psychošovi pro prášky na spaní
Tak, tři a půl roku po chemii se projevil další negativní následek .... zřejmě mám UPPADKV s těma rochlíkama a obecně pečivem - začalo mi po ňom být blbě, a to tak velmi + mě z něj nafukuje - ala Zepellin ... čili místo čerstvých sedmizrnných rochliků či tmavého žitného čerstvého šleba fčíl tlačím 2x denně (snídaně a večeře) sušenky KnackeBrot.pavproch v lyžařském vlákně nedávno píše:b.r.s.k.P.K. Akurváth, že to první r. vynecháno a ....
Přestal sem to čerstvé pečlivo žrát a je mi líp, velmi. Celiakie to není, to sem už nepřímo vyzkoušel - jídlo velmi zahuštěné zásmažkou z obyčejné bílé mouky (čili určo s lepkem) a ... nic.... na druhou stranu přiznávám, že mi ten knekebrot i docela chutná....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Mno... žádná prdel teda, aspoň se vyhneš kaloriím z pečiva a budeš furt šlang.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
- Lachende Bestien
- Letec
Množství přijatého lebku ze zas-smažky je mnohonásobně nižší než z pečiva, sníhaže by někdo byl schopen zpapat stejné množství smažky jako pečiva.
Možná ještě testněte, jak vaše tělo zareaguje na malý vzorek CELOzrnného pičeva, a ne ty reKLAMně propagované "zdravé" formy jako "vícezrnné" nebo "cereální"(=obilné) apod. A "tmavý" žitný chléb bývá v lepším případě obarvený karamelem. (info o různém zdravějším zrní bez lebku třeba hír - https://yurielkaim.com/gluten-free-grains-list/, zda je v chechostánu k dostání pečivo z těchto odrůd netuším.)
Ještě by mě zajímalo, když teda "cereální" pečivo je vyrobeno z obilnin, z čeho se vyrábí ostatní druhy pečiva bez označení "cereální".
Každopádně běžné pečivo obsahující qanta lebku je z dlouhodobého hlediska relativně dost nezdravé a z hlediska výživy nijak důležité - nejzdravější strava je ta nejpřirozenější - maso z ulovených divokých zvířat, tj. hlavně býložravců a ryb, čerstvé ovoce z lenina, ořechy a byliny. Ovšem, kdo z vás to má pánové?
Lebek lze přirovnat k tabákovým rakovinotvorným tyčinkám v tom smyslu, že se škodlivé až smrdící dopady na důležité tělesné systémy projeví až po několika desetiletích každodenní konzumace.
Možná ještě testněte, jak vaše tělo zareaguje na malý vzorek CELOzrnného pičeva, a ne ty reKLAMně propagované "zdravé" formy jako "vícezrnné" nebo "cereální"(=obilné) apod. A "tmavý" žitný chléb bývá v lepším případě obarvený karamelem. (info o různém zdravějším zrní bez lebku třeba hír - https://yurielkaim.com/gluten-free-grains-list/, zda je v chechostánu k dostání pečivo z těchto odrůd netuším.)
Ještě by mě zajímalo, když teda "cereální" pečivo je vyrobeno z obilnin, z čeho se vyrábí ostatní druhy pečiva bez označení "cereální".
Každopádně běžné pečivo obsahující qanta lebku je z dlouhodobého hlediska relativně dost nezdravé a z hlediska výživy nijak důležité - nejzdravější strava je ta nejpřirozenější - maso z ulovených divokých zvířat, tj. hlavně býložravců a ryb, čerstvé ovoce z lenina, ořechy a byliny. Ovšem, kdo z vás to má pánové?
Lebek lze přirovnat k tabákovým rakovinotvorným tyčinkám v tom smyslu, že se škodlivé až smrdící dopady na důležité tělesné systémy projeví až po několika desetiletích každodenní konzumace.
Naposledy upravil(a) Lachende Bestien dne pon 13 dub 22:06, celkem upraveno 1 x.
Jediny spolehlivy zpusob jak zjistit spoustec a level intolerance je zajit na imunologii na testy. Resili jsme to doma dost intenzivne asi 2 roky..
Navic to ze se nekomu udela soufl po pecivu jeste automaticky neznamena lepek, zrovna tak to muzou byt kvasnice, laktoza, naky blby aditivum v mouce a nebo taky kombinace dvou slozek dohromady. A vzhledem k tomu, ze bezny pecivo je dnes nafutrovany kde cim, tak prostou eliminaci se to zjistuje blbe a velmi dlouho.
Navic to ze se nekomu udela soufl po pecivu jeste automaticky neznamena lepek, zrovna tak to muzou byt kvasnice, laktoza, naky blby aditivum v mouce a nebo taky kombinace dvou slozek dohromady. A vzhledem k tomu, ze bezny pecivo je dnes nafutrovany kde cim, tak prostou eliminaci se to zjistuje blbe a velmi dlouho.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k