BMW Divize
Re: BMW Divize
tak ono tie elektronicke snimace oleja snimaju aj kvalitu oleja a prepocitavaju aj narocnost jazdy, teda kolko studenych startov a pod. Doliatie oleja ti mohlo sposobit zlepsenie kvality oleja ,co je logicke doliatim noveho a preto dvihlo pocitadlo vymeny.
No ja s kamienkom som mal tiez usmevny zazitok, kedze mi urobil ryhu do brzdoveho kotuca a ako som bol v bmw na prehliadke, tak sikovny technik ,ze to musia vymenit brzdy a rovno kotuce aj dosticky. Tak som mu chcel poklopat na celo, ci ako vyzeram fakt ako blbec ,ze mu to zozeriem. Taky vyrobca ako ATE POWERDISC zamerne davaju drazky ,pre odvod horucich plynov a mne sa tam vytvorila drazka gratis a uz ju chcu odstranovat.
No ja s kamienkom som mal tiez usmevny zazitok, kedze mi urobil ryhu do brzdoveho kotuca a ako som bol v bmw na prehliadke, tak sikovny technik ,ze to musia vymenit brzdy a rovno kotuce aj dosticky. Tak som mu chcel poklopat na celo, ci ako vyzeram fakt ako blbec ,ze mu to zozeriem. Taky vyrobca ako ATE POWERDISC zamerne davaju drazky ,pre odvod horucich plynov a mne sa tam vytvorila drazka gratis a uz ju chcu odstranovat.
To asi těžko, co by tam mohly snímat?Duke_Luke píše:tak ono tie elektronicke snimace oleja snimaju aj kvalitu oleja
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Pokud vím, tak veškeré propočty dělá ř.j. ze stylu jízdy a četnosti startů.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Duke má pravdu, skutečně to čidlo v sobě má i funkci primitivního sledování stavu oleje. Principem je měření elektrických vlastností - konduktivita apod. (ano, zjevně se v důsledku změny parametrů oleje jeho ojížděním mění i elektrické vlastnosti). Čuměl jsem na to jako puk, ale je to tak.
Vyhrabal jsem vám i jedno starší PDF s podrobným vysvětlením.
Vyhrabal jsem vám i jedno starší PDF s podrobným vysvětlením.
- Přílohy
-
- BMW-oil-sensor.pdf
- (80.04 KiB) Staženo 123 x
Spectral: dik za doplnenie. PS to all: nepisem hluposti, ak to nemam overene, lebo sa nerad strapnujem (aj ked ste ma tymi otazkami teraz nachvilu dostali ) ,ale ano, nik nie je neomylny a moze sa stat aj mne. Tiez mam uz taky senzor, tak som si to nastudoval davnejsie. .
Uz som mal raz snimac oleja pokazeny a to je clovek v kuse nervozny, lebo nevie, kolko oleja ma , aj ked vie,ze mu to olej nerezrie, ale ten pocit neistoty neznasam.
Uz som mal raz snimac oleja pokazeny a to je clovek v kuse nervozny, lebo nevie, kolko oleja ma , aj ked vie,ze mu to olej nerezrie, ale ten pocit neistoty neznasam.
@spectral: kuju za osvětu
Tak neska už tam je 17tis km, asi to přepočítal...
Čili to čidlo v bramborovi2 opravdu zohledňuje "kvalitu a opotřebení" oleje - dolitím se kvalita zlepší a opotřebení zmenší čili kilometry narostou. Proč to ale nepočítalo stejně i v e91, to mi zůstává záhadou.
Tak neska už tam je 17tis km, asi to přepočítal...
Čili to čidlo v bramborovi2 opravdu zohledňuje "kvalitu a opotřebení" oleje - dolitím se kvalita zlepší a opotřebení zmenší čili kilometry narostou. Proč to ale nepočítalo stejně i v e91, to mi zůstává záhadou.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Tak jsem si rozšířil obzory. Kontrola vodivosti může asi reagovat na obsah vody v oleji a alkalickou rezervu, takže lepší než nic, ale příliš bych na to nespoléhal.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
a já včera zjistil, že baterka v bramboře vydržela od 12 let. Nikdy nebyla měněná (dle diagnostiky) což teda čučím. Jako motor vždy nahodí, ale to inteligentní dobíjení už tomu slušne dává na prdel.