Ahoj, rád bych zde položil otázku ohledně výběru ojetiny s velkým kufrem a rozpočtem do 350 tisíc. Jelikož se v autech absolutně nevyznám a načetl jsem pár článků, které mě úplně odradily od koupi ojetého auta, tak moc nevím, co vlastně hledat, s jakým nájezdem, stářím atd. Původně jsem pokukoval po dvojkovém faceliftovaném superbovi v dieselu, ale po pár radách od známých jsem došel k závěru, že na denní dojíždění Prostějov - Olomouc a víkendovým výletům to asi není úplně ideální volba, takže hledám spíš něco v benzínu. Obecně se mi líbí škodovky, třeba taková oktávka 3 před faceliftem, 1,2 nebo 1,4 TSI. Opět jsem něco málo pročetl a nejsem si teď už jistý ani spolehlivostí samotné Škodovky, takže stojím na mrtvém bodě. Nejdůležitější pro mě je, aby to auto aspoň nějakých 10 let vydrželo a potom bych se díval po něčem jiném, ale představuju si, že s tím vydržím, dokud to pojede. Zároveň ale chci, aby se mi to auto líbilo, což je samozřejmě dosti subjektivní požadavek. Do třetice, aby to jelo slušně, dalo se s tím předjet třeba do kopce atd. Jsem zvyklý na Toyotu Yaris z let cca 2001–2003 a o podobný vysavač už nemám zájem, přestože je to jinak docela fajn auto Předpokládám, že autobazary moc nebrat, ale asi to záleží, taky jsem dostal tip na Das Welt auto...
Díky moc za jakékoliv poznatky, které by mě nasměrovaly na správnou cestu.
Ojetý spolehlivý kombík
Re: Ojetý spolehlivý kombík
Koncernová auta mají velkou variabilitu s výbavou a tím i cenu. Jsou pěkné oktávie s hezkou výbavou a třeba s víceprvkovou nápravou (velmi doporučuji) a pak jsou kusy, které jsou z firem a ty mají typicky výbavu horší. Vybrat tu správnou může být dost peklo. Dá se najít rozumná nabídka u 3 roky starých leasingových aut (třeba skoda plus), ale tam bude cena vyšší.
Zkus: https://www.skodaplus.cz/Car/1550231/sk ... ody_type_4
Alternativou může být třeba Focus, Auris, Astra ze soukromých rukou.
Já osobně upřednostňuji nižší střední třídu, avšak novější auto s vyšší výbavou, než střední třídu (passat, superb, f32 BMW) ale v holobytu.
Zkus: https://www.skodaplus.cz/Car/1550231/sk ... ody_type_4
Alternativou může být třeba Focus, Auris, Astra ze soukromých rukou.
Já osobně upřednostňuji nižší střední třídu, avšak novější auto s vyšší výbavou, než střední třídu (passat, superb, f32 BMW) ale v holobytu.
Re: Ojetý spolehlivý kombík
A co zůstat u Toyoty Auris 1.6 benzin z roku 2019, najeto kolem 3tis km v záruce...Renault Megan, úplně nový za 350tis...Focus 1.6 z roku 2018, najeto 18-25tis km kolem 320-350tis kč...
Prémiové značky by měly najeto podstatně více km a roky výroby kolem 2014-2015.
Prémiové značky by měly najeto podstatně více km a roky výroby kolem 2014-2015.
Ford Mustang GT 5.0, 2018, 421 koní
Bmw X3 3.0i, 2006, 231 koní
Bmw X3 3.0i, 2006, 231 koní