IT poradna
Re: IT poradna
Už sem to tu raz (kdysik) psal, že mě noťas (W7 Profi) po "vyčištění disku od záložních souborů WinUpdate nemile překvapil - první následný start mu trval (než se W7 srovnaly a "přeformátovaly") několik minut a já tehdy z toho měl panickou hrůzu. Fčíl sem čistil (když už skončily aktualizace W7) zas a čekal sem podobné divadlo. A byl sem překvapen - nemile, jak jinak - ten první start netrval pár minut ale 3/4 hodiny. Už mě zase jímala panická hrůza.....
EDIT: ale ušetřilo mi to víc než 3GB místa na C:
EDIT: ale ušetřilo mi to víc než 3GB místa na C:
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Tak ten extrémně dlouhý start W7 Profi po vyčištění od WinUpdate je asi "normální" - sem totéž učinil na svém starém/cestovním/záložním noťasu Toshiba (má 10 let a furt funguje) a ten první start po mu trval taky asi 1/2 hodiny....
Dej tam SSD a bude to raketa https://www.czc.cz/crucial-bx500-2-5-12 ... 39/produkt
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Ten můj současný pracovní noťas (DELL XPS13) SSD má a přesto mu to trvalo 3/4hodiny (ten první start po promazaní WinUpdate, všechny další starty trvaly max 15sekund, jako to bylo odjakživa)
Ten Bx500 preboha nie, mam ho v ntb ktory pouzivam raz za mesiac, a je to asi najhorsie sucastne predavane SSD ake existuje
Seq. Zapis okolo 60MB/s, 80°C teploty a tak dale
Seq. Zapis okolo 60MB/s, 80°C teploty a tak dale
Ano, do hlavniho PC bych si ho taky nekoupil, ale do zalozniho klidne. Porad je to o rad rychlejsi nez plotna.
Teplota u SSD 80°normalni neni, ale to spis ukazuje na neschopnost ntb odvadet teplo z ostatnich komponent.
Teplota u SSD 80°normalni neni, ale to spis ukazuje na neschopnost ntb odvadet teplo z ostatnich komponent.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Z jiného soudeku - od dneška sem zase chytřejší - kolega si pořídil mobil se sloty pro 2 SIM a má tam 1 SIM firemní (O2) a 1 SIM svou soukromou (T-mob). To jsem netušil, že ty SIM mohou být různých operátorů - já ve svém mobilu mám taky 2 SIM, ale obě SIM jsou O2, taxem si tak nějak myslel, že je to "nutnost" aby obě SIM byly stejný op... myslel sem si to blbě, no...
jen tak mimo, po prechodu z shit SSD na M2 se zapisem 3GB/s je to podobny rozdi jako z plotny na SSD
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
V mém SGS10e mám 2 SIM.
Když chci přes HF v autě někomu zavolat, tak to nefunguje, protože tel. neví, z které SIM má volat (na display se objeví hláška s výběrem SIM). Přitom v nastvení je pro hovory, SMS i data nastavená správná SIM.
Nějaký tip, kde to ještě není nastaveno? Přijde mi, že to nefunguje až po aktualizaci na Android 10.
Díky
Když chci přes HF v autě někomu zavolat, tak to nefunguje, protože tel. neví, z které SIM má volat (na display se objeví hláška s výběrem SIM). Přitom v nastvení je pro hovory, SMS i data nastavená správná SIM.
Nějaký tip, kde to ještě není nastaveno? Přijde mi, že to nefunguje až po aktualizaci na Android 10.
Díky
2.9T RWD
Slovenské volty sou asi nějaké průbojnější či co..... právě sem donabíjel baterku v noťasu a (pozoruju to už opakovaně/víckrát) - zatímco v CZ tou samou nabíječkou nabíjím (prázdná bat, ie. pod 10% do 100%) cca 3,5 hodiny, tak tady v SK to netrvá ani 2,5, spíš jen lehce přes dvě..... proč? Napětí v zásuffkách by mělo být stejné tam i tady, ne? (su strojař, no....)