Pokuty za parkování
Moderátor: řidičBOB
Pokuty za parkování
Dobrý den,
přestěhovala jsem se s přítelem na Prahu 5. V ulici našeho bydliště jsou modré parkovací zóny. Parkovací kartu ještě zřízenou nemám, proto jsem auto nechala zaparkované na konci ulice kde není modrou čarou vyznačena zóna. Ulice je obousměrná a na pravé straně, na jejím konci ,je značka zákaz zastavení a žluté vyznačení - já parkuji na straně levé.
V sobotu jsem za oknem měla vzkaz s tím, že mě každý den jezdí pokutovat policie a budu vyzvána ke správnímu řízení.
Zajímá mě tedy následovné: Má vůbec policie právo mi pokutu udělit? Když nestojím na modře vyznačené zóně a zákaz zastavení se mě také netýká vzhledem k tomu, že ulice je obousměrná a značka by musela být i na druhé straně (nebo minimálně žluté vyznačení)? Má smysl se odvolávat?
Mockrát děkuji za někoho, kdo mi na tohle odpoví.
přestěhovala jsem se s přítelem na Prahu 5. V ulici našeho bydliště jsou modré parkovací zóny. Parkovací kartu ještě zřízenou nemám, proto jsem auto nechala zaparkované na konci ulice kde není modrou čarou vyznačena zóna. Ulice je obousměrná a na pravé straně, na jejím konci ,je značka zákaz zastavení a žluté vyznačení - já parkuji na straně levé.
V sobotu jsem za oknem měla vzkaz s tím, že mě každý den jezdí pokutovat policie a budu vyzvána ke správnímu řízení.
Zajímá mě tedy následovné: Má vůbec policie právo mi pokutu udělit? Když nestojím na modře vyznačené zóně a zákaz zastavení se mě také netýká vzhledem k tomu, že ulice je obousměrná a značka by musela být i na druhé straně (nebo minimálně žluté vyznačení)? Má smysl se odvolávat?
- GeneHawkins
- Letec
Re: Pokuty za parkování
Kde přesně?
U Vojanky, Praha 5 - Košíře
Tam kousek jezdim k nasim az pojedes znova domu, tak se rozhlidni, nekde na vjezdu do oblasti (bud na vjezdu z jinonicky nebo uz dolu u porsche) bude znacka: zona 30 + zakaz stani = mas smolika.Andina píše:Dobrý den,
Dmnti na P5 udelali modry zony i na sidlistich, cimz asi tak o tretinu zredukovali pocet parkovacich mist a soucasne jim nezbylo misto na placene stani pro navstevy, takze ja kdyz prijedu k nasim, tak nejblizsi misto kde muzu legalne parkovat je 0,7 km daleko a je tam 6 mist = furt plno. Fakt genialni. A auticko s kamerama se tam toci od prvniho dne, cca 1x do hodiny. Proste vejvar...
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Aha, tý značky před vjezdem jsem se přesně bála. No nic, tak žádný vzrůšo nebude a musím auto asi někde odstavit a jezdit MHD.
Moc díky za odpověď, ikdyž mě teda nepotěšila.
Moc díky za odpověď, ikdyž mě teda nepotěšila.
Nestahujte kalhoty, když brod je ještě daleko. Určitě má cenu má zkusit zabojovat: https://www.30kmh.cz/index.php?topic=703.0
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
při návštěvě rodičů bych si vždy dal něco na značku. Nebo třeba to přelepil vytištěným číslem. Systém to přečte viz letiště kde se tak dá přijet víckrát na parkoviště
Auticko snima spz, jakmile najde spz necitelnou nebo neexistujici, projede jeste jednou, pripadne vystoupi a spz zada manualne. Ridic je totiz placenej za to, co nasnima.Předseda píše:při návštěvě rodičů bych si vždy dal něco na značku. Nebo třeba to přelepil vytištěným číslem. Systém to přečte viz letiště kde se tak dá přijet víckrát na parkoviště
U nasich se auta na konci slepy ulice skladaly tak, ze k poslednim 3-4 uz se dojet nedalo, 3x jsem tam auticko potkal a pokazdy vylezl ven s mobilem s spz nekam zapsal.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Nevím jakého aktivního řidiče eltoda máte vy, ale u nás rozhodně nevystoupí.. To fakt ne A dost pochybuji, že řidič i má nějakou možnost / přistup do systému. Tomu je to naprosto u prdele. Zakryté značky nejsou ničím neobvyklé v mojí ulici. Ale pro klid duše platí co jsem psal - stačí to překrýt kusem papiru na kterém je natištěná číslice. Na první pohled to nebije do očí a systém to přečte.