Lyžárna
Re: Lyžárna
Já to mám takhle (zaplaťpanbu bydlím v horách): Protože chcu lyžovat jak jen to jde nejčastěji (čti nejlíp furt), používám tady místní beskydskou sjezdovku (raliska.cz) na (skoro) každodenní večení lýžbu (kromě svátků a jarních prázdnin nebývá moc lidu), mám to ani ne 15 minut pindicou, proto. Pro lepší (a méně častou) lýžbu mám "šikovnou sezonku" (ie. celosezonní lístek) do ta3 a na chopok (mám to 200-250 km + mám bydlení v ta3) a jednou (dvakrát) za sezonu halt jedu 1500km (+1500km zpět) do Francie.
Je ale pravda, že Rališka nedosahuje úrovně nejlepších českých středisek, která nedosahují úrovně ta3/Chopku, které nedosahují úrovně Rakouska, které nedosahuje úrovně Francie. Tož proto.
Je ale pravda, že Rališka nedosahuje úrovně nejlepších českých středisek, která nedosahují úrovně ta3/Chopku, které nedosahují úrovně Rakouska, které nedosahuje úrovně Francie. Tož proto.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
kolik byva na ralisce lidi v patek vecer a obecne pres vikend pres den?
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Rekl bych, ze nejlepsi pomer cena/vykon je ve Francii. Resorty jsou tam nejvetsi, dostatecne vysoko, kapacita a kvalita lanovek dostatecna. Opruz je cesta, do L2A kde to mam nejradsi to mam 1200km, coz muzes v pohode dat pres noc a dostatecnem tempu v DE za 10-11h nebo taky mit smulu na pocasi a bouracky a pojedes to 24h. Uz jsem zazil oboji, jednou jsem stal kousek od annecy asi 8h na 3km, protoze nahore chumelilo a muselo se pockat az prestane, uklidej to, sjedou lidi dolu a pak pustej lidi nahoru. A neni to kudy objet.
A to je presne duvod proc jsem tam od porizeni potomka nebyl. Snazime se dite zapojit do cestovani a konicku jak to jen jde a do AT kde to lyzovani neni o tolik horsi je to hodin 5-6 cesty a kdyz se to kousne, tak se to da vzdycky objet.
Ceny jsou v AT vyssi, hlavne ubytovani, cim bliz chces byt sjezdovce, tim vetsi nesmysl. V L2A si pamatuju tech 5 let zpatky, ze nebyl problem tyden pod 10tkc (skipas + bydleni na svahu). Ok, sice sice holoapartman pidivelikosti, ale vylezes ze dveri, nazujes se do lyzi, 3x pichnes hulkou a ses na sedacce.
Pro lyzovani s detma neni spatnej Mitterdorf - maly stredisko na sumave, hned za hranicema, supr vybaveny pro maly deti. Tam jsem postavil dceru na lyze kdyz ji nebyly ani dva roky, stouchnul do ni, jela a jezdi dodnes
A to je presne duvod proc jsem tam od porizeni potomka nebyl. Snazime se dite zapojit do cestovani a konicku jak to jen jde a do AT kde to lyzovani neni o tolik horsi je to hodin 5-6 cesty a kdyz se to kousne, tak se to da vzdycky objet.
Ceny jsou v AT vyssi, hlavne ubytovani, cim bliz chces byt sjezdovce, tim vetsi nesmysl. V L2A si pamatuju tech 5 let zpatky, ze nebyl problem tyden pod 10tkc (skipas + bydleni na svahu). Ok, sice sice holoapartman pidivelikosti, ale vylezes ze dveri, nazujes se do lyzi, 3x pichnes hulkou a ses na sedacce.
Pro lyzovani s detma neni spatnej Mitterdorf - maly stredisko na sumave, hned za hranicema, supr vybaveny pro maly deti. Tam jsem postavil dceru na lyze kdyz ji nebyly ani dva roky, stouchnul do ni, jela a jezdi dodnes
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
HondaMan: Už při počátku debaty jsem zdůraznil, že mám na mysli delší pobyty, ne jednodenní lyžovačky. Čili tvoje počínání chápu.
Pořád ale nechápu, proč jede dobrý lyžař s velkými dětmi či bez dětí na týden sjezdovat do Špindlu, když jsou rakouské Alpy za rohem. To je ten Špindl o tolik levnější než Rakousko?
Honziss: Mitterdorf mám 30 km od bytu v Bavorsku. Pro děti pěkný, ale já raději jdu na běžky než to tam celý den hoblovat. Btw holku jsem naučil lyžovat na Kvildě. Pro začátky takové kopce ideální.
Pořád ale nechápu, proč jede dobrý lyžař s velkými dětmi či bez dětí na týden sjezdovat do Špindlu, když jsou rakouské Alpy za rohem. To je ten Špindl o tolik levnější než Rakousko?
Honziss: Mitterdorf mám 30 km od bytu v Bavorsku. Pro děti pěkný, ale já raději jdu na běžky než to tam celý den hoblovat. Btw holku jsem naučil lyžovat na Kvildě. Pro začátky takové kopce ideální.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
svata pravda. za apartman, pravda velky, se dvemi loznicemi a koupelnami, primo na sjezdovce, 5 dni, jsem zaplatil 2200 eur.honziss píše:Ceny jsou v AT vyssi, hlavne ubytovani, cim bliz chces byt sjezdovce, tim vetsi nesmysl.
Autoforum.cz
Jak pisu, stoji to nesmysl. Ale da se sehnat levnejc, my jsme roky jezdili do Saalbachu a spali v penzionu primo v centru na pesi zone (100m k prvni lanovce) a prodlouzenej vikend, 3 noci byl kolem 200eur/os, jenze mimo hlavni sezonu (prostredek prosince) a bookovali jsme to pri odjezdu rovnou na dalsi rok dopredu.mmira píše:svata pravda. za apartman, pravda velky, se dvemi loznicemi a koupelnami, primo na sjezdovce, 5 dni, jsem zaplatil 2200 eur.honziss píše:Ceny jsou v AT vyssi, hlavne ubytovani, cim bliz chces byt sjezdovce, tim vetsi nesmysl.
Jinak Saalbach-Hinterglemm pripojil uz predloni dalsi stredisko (Fieberbrunn) a na pomery AT se z toho stal sakra velkej resort, navic propojenej tak, ze nemusite zouvat lyze. Pro me nej lyzovani do 500km od Prahy.
Bydleni se mi nakonec osvedcilo (10+ navstev) v Dorfville, ktera je 15 minut zpatky ve vesnici Maishofen. Klasicka vesnicka s kostelikem, hospodou, sparem, kravinem, mlikarnou a fajn hotylkem, kterej je dobre vybavenej pro lyzare a dava k pobytu zadara neomezenej vstup do Kaprun Spa. Za ty roky zname dobre majitele, bookujem to primo s nima a ne pres booking a je to i za supr prachy na mistni pomery. Do S-H tam dokonce jezdi v sezone zadara linkovej autobus 3x do hodiny.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
@mmira ref rališka: přes den nevím, nebývám tam, večer je to různé - třeba fčera sme tam lyžovali (skoro) sami - jestli na svahu bylo 25 lidí... o víkendech to bývá víc, ale ne přelidněno (fronta na lanoffku max 1 minuta)
H: tohle byl katschberg a pres vanoce.
jakmile nebude s klukama problem skibus, taky se vykaslu na tohle bydleni na svahu. to ale jeste chvili vezme, takze prozatim moc jinych variant nebude
P: i ted, kdyz je snih malokde?
jakmile nebude s klukama problem skibus, taky se vykaslu na tohle bydleni na svahu. to ale jeste chvili vezme, takze prozatim moc jinych variant nebude
P: i ted, kdyz je snih malokde?
Autoforum.cz
Jak píšu - fčera večur málo lidu. O víkendu se uvidí, dám sem report, pokud pudu lýžit, protože víkend = většinou šialpo.
Téma lyžování v českých horách jsem nastolil díky totální mediální masáži v rádiích a tv. Vychvalují tam kdejakou loučku i na Vysočině, ale že jsou za rohem Alpy nic. Chápu, že lobby "vleky, lanovky a lunaparky" hodně tlačí, ale přesto.
Jinak moc pěkná oblast je Lenzerheide, nyní i propojené s Arosou. A není od nás daleko. Ale tam je to opravdu o jiných penězích. Já tam lyžoval často v minulosti, když byl CHF levnější a měli jsme tam i dostupné ubytování přímo u vleku. Ale dlouhodobě preferuji Itálii. A to jsem díky branži prolyžoval v minulosti celé Švýcarsko, Rakousko a právě Itálii. Jen tu Francii neznám. A bohužel asi už nepoznám Po úrazu se cítím právě tak na upravené italské modré a červené. Ale díky Bohu i za ně
Jinak moc pěkná oblast je Lenzerheide, nyní i propojené s Arosou. A není od nás daleko. Ale tam je to opravdu o jiných penězích. Já tam lyžoval často v minulosti, když byl CHF levnější a měli jsme tam i dostupné ubytování přímo u vleku. Ale dlouhodobě preferuji Itálii. A to jsem díky branži prolyžoval v minulosti celé Švýcarsko, Rakousko a právě Itálii. Jen tu Francii neznám. A bohužel asi už nepoznám Po úrazu se cítím právě tak na upravené italské modré a červené. Ale díky Bohu i za ně
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.