Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
Bojler: si přečti u KOOP krácení plnění nebo uplatněníí plně regresivního práva:
Tam najdeš něco takového:
-úmyslně způsobená škoda
-další závažná provinění řidiče.
-nízký limit plnění
a podobně.
Tam bude posudek že jel na červenou, kamerami to je natočené jak bondovka ze všech stran, já bych si tak jistý nebyl kamaráde...
Tam najdeš něco takového:
-úmyslně způsobená škoda
-další závažná provinění řidiče.
-nízký limit plnění
a podobně.
Tam bude posudek že jel na červenou, kamerami to je natočené jak bondovka ze všech stran, já bych si tak jistý nebyl kamaráde...
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
driver: Tvoje základní vlastnost je, že se pravidelně vyjadřuješ k věcem, kterým nerozumíš, ale tváříš se přesně opačně.
Pojištění odpovědnosti z provozu vozidla (AKA povinné ručení) se primárně řídí zákonem č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla. Kdybys do něj nakoukl, tak bys zjistil, že:
1) pojišťovna za viníka újmu třetím osobám nahradí z povinného ručení vždy;*
2) pojišťovna se následně může po viníkovi domáhat toho, co za viníka plnila, avšak výlučně jen v případech taxativně vyjmenovaných v § 10 výše jmenovaného zákona (opilost/drogy; ujetí od nehody či jiné maření vyšetření příčin nehody; zákaz řízení/absence řidičského oprávnění; technická nezpůsobilost, pokud byla příčinou vzniku újmy; úmyslně způsobená škoda).
V tomto směru je tedy úplně jedno, co má pojišťovna ve svých podmínkách, v tomhle se nemůže odchýlit od zákona. Stejně tak není rozhodující, že jel na červenou nebo jiným způsobem prasil.
Regresní nárok bude pojišťovna mít, pokud se zjistí, že byl namazaný, neměl řidičské oprávnění nebo chtěl naprat do tramvají schválně. Tak zase nefantazíruj.
*) Výjimky v § 7 zákona (žádná z nich není aplikovatelná na daný případ)
**) Viník = dle kontextu řidič vozidla, který nehodu zavinil, a/nebo provozovatel tohoto vozidla
Pojištění odpovědnosti z provozu vozidla (AKA povinné ručení) se primárně řídí zákonem č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla. Kdybys do něj nakoukl, tak bys zjistil, že:
1) pojišťovna za viníka újmu třetím osobám nahradí z povinného ručení vždy;*
2) pojišťovna se následně může po viníkovi domáhat toho, co za viníka plnila, avšak výlučně jen v případech taxativně vyjmenovaných v § 10 výše jmenovaného zákona (opilost/drogy; ujetí od nehody či jiné maření vyšetření příčin nehody; zákaz řízení/absence řidičského oprávnění; technická nezpůsobilost, pokud byla příčinou vzniku újmy; úmyslně způsobená škoda).
V tomto směru je tedy úplně jedno, co má pojišťovna ve svých podmínkách, v tomhle se nemůže odchýlit od zákona. Stejně tak není rozhodující, že jel na červenou nebo jiným způsobem prasil.
Regresní nárok bude pojišťovna mít, pokud se zjistí, že byl namazaný, neměl řidičské oprávnění nebo chtěl naprat do tramvají schválně. Tak zase nefantazíruj.
**) Viník = dle kontextu řidič vozidla, který nehodu zavinil, a/nebo provozovatel tohoto vozidla
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Spectral: dekuji
Spectral: Jen v rychlosti, předně mám skromný dotaz. Vymáhal jsi někdy po pojišťovně plnění v reálu, nebo jsi internetový lovec paragrafů?!
Kde vidíš závěr vyšetřování nehody, která se teprve stala a šetří se běžně v řádu týdnů až měsíců? Z čeho vycházíš?
Jednak v principu původně nejsme v rozporu a zadruhé tady ale uvádíš příliš jednoznačné závěry, je to přesně naopak.
Tam buď bude mít štěstí a nebudou mít na něj co hodit a vyvázne bez toho, aby se na něm poj hojila, a nebo něco najdou.
A soudit se s poj je poměrně nerovnocenný boj kamaráde.
Úplně běžná praxe. Sorry ale přečíst si zákon a vynést jednoznačný soud, to je silná káva, né jednou to šlo k ústavnímu soudu a pojišťovny to desetiletí pořád ignorují, dokonce i výroky ustavního soudu! Ale dle Tebe nic nehrozí hned po přečtení zákona...
Vždyť nejsme v rozporu přesně to jsem tam uváděl.Spectral píše:jiné maření vyšetření příčin nehody; technická nezpůsobilost, úmyslně způsobená škoda).
Copak tak některá činí?!Spectral píše: V tomto směru je tedy úplně jedno, co má pojišťovna ve svých podmínkách, v tomhle se nemůže odchýlit od zákona.
Ty jsi rozhodčí orgán nebo soudce že to víš? Opatrně... Mezi úmyslem, jízdou na červenou je tenký led, kde je výklad co jsou konkrétní úmysly? Tam se bude analyzovat každý detail v poj a dělá na tom běžně speciální tým.Spectral píše: Stejně tak není rozhodující, že jel na červenou nebo jiným způsobem prasil.
Regresní nárok bude pojišťovna mít, pokud chtěl naprat do tramvají schválně.
Kde vidíš závěr vyšetřování nehody, která se teprve stala a šetří se běžně v řádu týdnů až měsíců? Z čeho vycházíš?
Jednak v principu původně nejsme v rozporu a zadruhé tady ale uvádíš příliš jednoznačné závěry, je to přesně naopak.
Tam buď bude mít štěstí a nebudou mít na něj co hodit a vyvázne bez toho, aby se na něm poj hojila, a nebo něco najdou.
A soudit se s poj je poměrně nerovnocenný boj kamaráde.
Úplně běžná praxe. Sorry ale přečíst si zákon a vynést jednoznačný soud, to je silná káva, né jednou to šlo k ústavnímu soudu a pojišťovny to desetiletí pořád ignorují, dokonce i výroky ustavního soudu! Ale dle Tebe nic nehrozí hned po přečtení zákona...
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Jsem advokát, sporů s pojišťovnami o pojistné plnění, jakož i naopak sporů, kdy pojišťovna vymáhala regresní nárok, jsem vedl několik (a na stole mám živou kauzu proti UNIQA pojišťovně). Žádný z těch sporů jsem neprohrál, dva dopadly smírem (velmi přijatelným pro klienta), zbytek výhra (což není dáno jen tím, že jsem tak dobrý, ale taky tím, že si vybírám kauzy a do prohraných nejdu, klienta od zbytečného sporu odradím). Troufám si říct, že mám o tom, jak fungují soudy, slušný přehled.driver píše:Spectral: Jen v rychlosti, předně mám skromný dotaz. Vymáhal jsi někdy po pojišťovně plnění v reálu, nebo jsi internetový lovec paragrafů?!
Ke zbytku se nevyjadřuji, protože to jsou plky. To podstatné už jsem napsal.
Tak hlavně, kdyby to bylo tak, jak driver popisuje, jaksi by povinné ručení postrádalo smyslu, že...
Pár pojistných událostí už mám za sebou, většinou jako poškozený a jednu jako pojištěný viník a nikdy nebyl žádný problém (ani viníci v těch, kdy jsem byl poškozený, neměli s tímto problém).
Pár pojistných událostí už mám za sebou, většinou jako poškozený a jednu jako pojištěný viník a nikdy nebyl žádný problém (ani viníci v těch, kdy jsem byl poškozený, neměli s tímto problém).
Rychlost zabíjí!
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Heh...driver radí právníkovi... To vypadá na zajímavý sit-com
Btw: já zastupuji jako zmocněnec firmu při škodních událostech všech zaměstnanců a přikláním se jednoznačně k popisu Spectrala.
Btw: já zastupuji jako zmocněnec firmu při škodních událostech všech zaměstnanců a přikláním se jednoznačně k popisu Spectrala.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Kontext:[url=https://forum.autoforum.cz/viewtopic.php?p=181547#p181547]řidičBOB[/url] 8.11.2019 píše:bába nekoukala a motoman to tam asi trošku kalil
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
no, tak tady je o vině už asi rozhodnuto...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time