DS: imho je to auto pro holku. Měl jsem Sportline 2.0TDI 140kw DSG. Níže mé starší komentáře:
HondaMan píše:Field report z prvních dnů užívání Kodiaqu: Holka, která mi auto předávala mi to prezentovala jako modlu, má žena to auto miluje* a začíná šetřit, soused mě včera večer neodpověděl na pozdrav /náhoda?/ já jsem podstatně zdrženlivější.
DSG resp. automaty nemusím, ale díky pádlům pod volantem mi to přijde snesitelné. Jen často řadím sám. Výkonu to má tak akorát resp. jako alternativa k MPVčku na odvoz dětí do školy/fotbal/cokoliv ok. Z podvozku mám rozporuplné pocity. Nemá to adaptivní tlumiče, ale i na 19" to není přehnaně tvrdé (235/50). Naklání se na můj vkus až moc a v mé oblíbené zatáčce (zhoupnutí přes mostek a za mostkem ostrá pravá) padá na vnější přední kolo, ESP spustí polach a vše je špatně (v tom samém místě Insignia CT pod plynem krásně vyjíždí ze zatáčky. Na druhou stranu na hupu, kde Insignia ztrácí kontakt s vozovkou, tlumiče jdou na doraz a následuje dopad Kodiaq elegantně propruží a jede dál.
Ve Sportline se na to dá koukat, Infotainment a pičovinky jsou o několik světelných let před PSA vč. Opelu...
Závěr: Dobré auto, pro které ale nejsem cílovka. 2.0TDI 140 kw není nejlepší motor a adaptivní podvozek je must. Překvapuje mě, kolik lidí si to koupí místo, v mých očích dobře fungujícího SuperB.
*sedí vysoko, děti se do toho dobře skládají, hluboký kufr, displaye se lesknou, zvenku se to leskne, muzika hezky hraje, automat je prý hodně fajn, couvací kamera je lepší než u PSA a lépe se s tím parkuje než s Insignií.
//edit: a abych nezapomněl, ty jakožeskořepiny stojí úplně za piču. I se svýma 183 cm jsou pro mě nízké a nepříjemně široké.
HondaMan píše:
Ráno dětem pro rohlíky...
Kodiaq Sportline 2.0TDI 140kw
Někde bych našel i fotku s 11 na 200km trase. Já bych se dlouhodobě vešel do 10. Normální člověk okolo 8, ale to Ti je jedno. Tohle byla nafta.