Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
GeneHawkins
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od GeneHawkins »

ctrl_j píše:Idealne kdyby se ta fraze „stoupaci pruh“ zcela vyskrtla z legislativy, dalo se tam normalni srafovani a byl tam proste tripruh dle zakona a se vsemi nasledky.
Ona tam taky není fráze "stoupací pruh", ale "pruh pro pomalá vozidla" s poměrně jasnou povinností použít ho, nedosáhne li 80. Vzhledem k tomu, že nemůže jet víc, je to téměř povinnost použít ho.
Edit2: nic
Naposledy upravil(a) GeneHawkins dne stř 27 lis 14:52, celkem upraveno 2 x.
GeneHawkins
Letec

Jaggie píše:
ctrl_j píše:Jako jo, on ten terminus technicus stoupaciho pruhu predem rika ze to bude jen do kopce a pak je s pruhem amen, ale mozna prave proto tim nikdo nejezdi.
ja tim jezdim docela dost rad... vezmu tak najednou alespon nekolik aut a vsichni, co vali v prostrednim a krajnim pruhu akorat hazou nechapajici oci...ale s tim se da zit B-)
Jenže ono je to už bohužel nezákonné...
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

GH: není
GeneHawkins
Letec

IP18c.jpg
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Ok, v samotném zákoně o provozu na pk jsem to nenašel. Až pak značky. Nicméně vycházel jsem ze slova "přidatný pruh" a v něm je jedno jakou rychlostí jedeš. Osobně tím pruhem jezdím každý den, každý den tam někoho podjedu a budu to dělat dál. Nechápu proč z toho není normální pruh. Takhle je to totální kokotina.
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

GeneHawkins píše:
ctrl_j píše:Idealne kdyby se ta fraze „stoupaci pruh“ zcela vyskrtla z legislativy, dalo se tam normalni srafovani a byl tam proste tripruh dle zakona a se vsemi nasledky.
Ona tam taky není fráze "stoupací pruh", ale "pruh pro pomalá vozidla" s poměrně jasnou povinností použít ho, nedosáhne li 80. Vzhledem k tomu, že nemůže jet víc, je to téměř povinnost použít ho.
Edit2: nic
Presny nazev jsem ve vyhl. fakt nehledal, nicmene pointu jsi prece jen vystihl. To ze tam uhybaji/mely by uhnout kamiony na tech dotcenych mistech i vidam. Jenze ja bych chtel, aby tam uhybal i osobak ktery jede treba 100-110.
Tohle legislativne vyresi jen tripruh (i kdyz zname jak to vypada od Mirosovic na Prahu), stavajici uprava jako pridatny pruh je pro ridice osobaku mozna furt v rovine predstav ze je to jen pro TIR.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

no, vyřeší...zrovna od těch Mirošovic do Phy jsem dneska jel a vše vlevo nebo uprostřed. Jediný osobák v pravém, jsem byl já :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Jo, v těchhle pruzích se dá výrazně vylepšit pozice v nekonečném vláčku levoproudařů.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

řidičBOB píše:no, vyřeší...zrovna od těch Mirošovic do Phy jsem dneska jel a vše vlevo nebo uprostřed. Jediný osobák v pravém, jsem byl já :D
No ale presne proto jsem tam napsal tu vec v zavorce.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
GeneHawkins
Letec

Předseda píše:Ok, v samotném zákoně o provozu na pk jsem to nenašel. Až pak značky. Nicméně vycházel jsem ze slova "přidatný pruh" a v něm je jedno jakou rychlostí jedeš. Osobně tím pruhem jezdím každý den, každý den tam někoho podjedu a budu to dělat dál. Nechápu proč z toho není normální pruh. Takhle je to totální kokotina.
No jo, já to dělám taky, ale bohužel po této poslední novelizaci...
Další věc je, že jsem slyšel nedávno zase vyjádření nějakého odborníka (nedávám to úmyslně do uvozovek, protože to fakt byl nějakej policajt nebo Besip nebo tak někdo, ne úplně z ulice) který tvrdil, že je i tam povinnost jet vpravo, což jsem teda kroutil hlavou...
Uvidíme, kam se to posune...
Odpovědět