Lampárna (stěžovatelna)
Re: Lampárna (stěžovatelna)
Jo, oni mi (za nějakou dobu, až to nastane) nadiktujou jak to chtějí, ale já jim už fčíl musím dát pevnou, závaznou cenu....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
nevím jak to děláte na valašsku, ale odstavce smluv ošetřující třeba změnu ceny, třeba v případě vývoje ceny vstupů, jsou malým českým firmičkám na Vysočině důvěrně známy.
myslím si, že do podobných problémů jako ty se dostává jakejkoliv jejich mimoostrovní dodavatel. Takže oni to určitě musí nějak pořešit.
Ale co ti budu povídat, seš v oboru dýl než já na světě.
myslím si, že do podobných problémů jako ty se dostává jakejkoliv jejich mimoostrovní dodavatel. Takže oni to určitě musí nějak pořešit.
Ale co ti budu povídat, seš v oboru dýl než já na světě.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Za dvacet let v zahraničním obchodě jsem neviděl úspěšně uplatněnou cenovou doložku - ne, že bych neviděl řadu pokusů o ní. Ale jako nechce spáchat sebevraždu dodavatel, nechce to ani odběratel.
Protibrexitovou doložku nabídky/smlouvy asi sestavit jde, ale cena právní pomoci by mohla být vyšší, než hodnota dodávky z "malé firmy z Valašska". A nikde není psáno, že jí odběratel akceptuje. Zvlášť když je to velká nafuněná firma s právními službami renomované právní kanceláře se sazbou 1.000,- Lstg/hod.
Nejde jenom o cenu, ale co když bude na to zboží po brexitu uvalené clo a odběratel ho nezaplatí? Zboží bude ležet za mastný peníze v celním skladu a odběratel bude inkasovat penále za nedodání. Nebo technici nedostanou víza pro vstup do Británie? Co pak? Zmatek na britské straně může trvat klidně několik měsíců a penále dodavatele sežere.
A co otevřeně odběratelům napsat, čeho se bojíš a zeptat se jich, jak navrhují rizika vyloučit? Aspoň uvidíš, jak seriózní jsou.
Protibrexitovou doložku nabídky/smlouvy asi sestavit jde, ale cena právní pomoci by mohla být vyšší, než hodnota dodávky z "malé firmy z Valašska". A nikde není psáno, že jí odběratel akceptuje. Zvlášť když je to velká nafuněná firma s právními službami renomované právní kanceláře se sazbou 1.000,- Lstg/hod.
Nejde jenom o cenu, ale co když bude na to zboží po brexitu uvalené clo a odběratel ho nezaplatí? Zboží bude ležet za mastný peníze v celním skladu a odběratel bude inkasovat penále za nedodání. Nebo technici nedostanou víza pro vstup do Británie? Co pak? Zmatek na britské straně může trvat klidně několik měsíců a penále dodavatele sežere.
A co otevřeně odběratelům napsat, čeho se bojíš a zeptat se jich, jak navrhují rizika vyloučit? Aspoň uvidíš, jak seriózní jsou.
Pp: při vší úctě k tobě i tvé firmě, tuhle připosranost moc nechápu. Vztah musí být rovnocenný bez ohledu na velikost, způsob vlastnictví nebo domovinu. Ty dodáváš stroj a oživení. Vícenáklady spojené s politickýma rozhodnutíma by měly jít min. 50/50. Prodáváš prodokt, který očividně chtějí, tak proč neustále ustupovat...
406: v mezinárodní dopravě uplatňujeme cenové doložky zcela běžně. Palivová, mýtná, mzdy řidičů, inflace...
406: v mezinárodní dopravě uplatňujeme cenové doložky zcela běžně. Palivová, mýtná, mzdy řidičů, inflace...
2.9T RWD
@HM: zkušenost mě vycvičila.... přál bych Ti někdy zažít jednání třeba s nákupčíma (strojů a technologií) z žabožroutského ústředí Valea, to byl takový masakr, že do dneška z toho mám špatné spaní. Připadal sem si jako špinavá roztrhaná onuce.
Jediné pozitivum bylo, že nám nakonec (omylem) ten stroj přeplatili o 30% (a přišli na to až asi po 3/4 roce, takže celou tu dobu sme od nich měli bezúročnou půjčku, no )
Jediné pozitivum bylo, že nám nakonec (omylem) ten stroj přeplatili o 30% (a přišli na to až asi po 3/4 roce, takže celou tu dobu sme od nich měli bezúročnou půjčku, no )
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Žabožrouti, no
Valeo je banda kokotů - jako firma se tam dodavatelsky nemůžeme registrovat, protože máme pouze dvě komodity, co tam můžeme dodávat (víc jich ani neděláme) a to je prej málo na zavedení fy do systému. Tak tam dodáváme přes nějakou firmu, co tam dodává úplně něco jiného, než strojírenské komponenty a nikomu to neva
Valeo je banda kokotů - jako firma se tam dodavatelsky nemůžeme registrovat, protože máme pouze dvě komodity, co tam můžeme dodávat (víc jich ani neděláme) a to je prej málo na zavedení fy do systému. Tak tam dodáváme přes nějakou firmu, co tam dodává úplně něco jiného, než strojírenské komponenty a nikomu to neva
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Asertivní přístup. Ty tam nejseš od toho, abys jim posluhoval a nechal na sebe řvát. Ne dělá někdy velké divy. Připouštím, že se stal případ, kdy neukojená ambice rádoby světové značky vyústila ve stížnost, kterou poslali mému šéfovi. Ale s takovým zákazníkem se pak ani nemá smysl bavit.
Zatím nejhůř se vždycky chovali lidi z FMCG řetězců. Až na výjimky jsou to lidi, které jinde nechtěli a tam se jim dostává pozic na úrovni bachařů v koncentračních táborech. A občas to teď vidím u mimopražských "podnikatelů", kteří se jako prasata chovají ke svým lidem a mají představu, že můžou řvát i na všechny ostatní.
Zatím nejhůř se vždycky chovali lidi z FMCG řetězců. Až na výjimky jsou to lidi, které jinde nechtěli a tam se jim dostává pozic na úrovni bachařů v koncentračních táborech. A občas to teď vidím u mimopražských "podnikatelů", kteří se jako prasata chovají ke svým lidem a mají představu, že můžou řvát i na všechny ostatní.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Takové jednání jsem měl v Brose. Prej, když nepřistoupím na jejich podmínky, tak nebudu dodávat nic. Tak jsem řekl, že ok. Jestli to chce risknout, já to rozdejchám. Ale že v okamžiku, kdy zasedneme ke stolu po čase opět, tak ať ani nedejchá, že dostane ceny jako má na stole teď. Rozešli jsme se bez závěru (asi 1,5 roku zpět) a jede to od té doby na 110% jako Kefalín
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Tak na mě už si také párkrát stěžovali, do pár firem jsem z důvodu uraženého ega nesměl... Na Ostravsku jsem si párkrát vyslechl, že jsem jen posluhovač německých prasat nebo nastrčený bílý kůň... obvykle Ti lidé ale mluví o sobě samém...
"NE" by se mělo učit už od školky resp. by se nemělo děti odnaučovat.
"NE" by se mělo učit už od školky resp. by se nemělo děti odnaučovat.
2.9T RWD
Brose v Prievidzi? Tam je to dobrá Potěmkinova vesnice. Prvně strašný hoňky, že dojede nejvyšší z Německa, ale protože to bylo v tom čase jak starej Piech šel čuchat ke kytkám od spodu, tak většina germánských prumyslníku se jela předhánět v kondolencích pozustalým a najednou to bylo beze spěchu a v klidu...řidičBOB píše:Takové jednání jsem měl v Brose. Prej, když nepřistoupím na jejich podmínky, tak nebudu dodávat nic. Tak jsem řekl, že ok. Jestli to chce risknout, já to rozdejchám. Ale že v okamžiku, kdy zasedneme ke stolu po čase opět, tak ať ani nedejchá, že dostane ceny jako má na stole teď. Rozešli jsme se bez závěru (asi 1,5 roku zpět) a jede to od té doby na 110% jako Kefalín