e46 vs e85 vs Z4M - má ještě e46 co říct?

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
RedBaron
Řidič začátečník

Re: e46 vs e85 vs Z4M - má ještě e46 co říct?

Příspěvek od RedBaron »

Na E46 330d Touring M-Paket II je řazení naprosto nejslabším článkem celého auta, dvojku když nezatlačím patřičnou silou, je schopná vyskočit ven s prásknutím při kterém mám strach o osud celé převodovky. Celé řazení je opravdu tuhé a nepodajné, ze čtyřky se trefit na trojku je nadlidské úsilí. Navíc spojka poškubává při rozjezdech, a to i po výměně lamely, přítlačáku, ložiska i dvouhmotového setrvačníku - originál díly. Zoufalost, nevím kam dál.

Brzdy jsou tam takové, že vzbuzují už napohled respekt, to co má auto na zadku, nemají mnohá auta ani na předku. Nejmenší použitelná kola jsou 17palcová. Bohužel všechny kotouče z druhovýroby jsem zkroutil, neumí vydržet okresku, kde se párkrát po sobě auto roztáhne na 180 a pak se brzdí na 60 do vracečky. Namontoval jsem originály a zatím cca 4 tisíce km drží, brzdí, nevadnou a nevlní se. Jsem zvědav jak dlouho.

Jasně, je to dieselový kombík ale jízdně mě to auto dost baví. V pomalých zatáčkách se s těžkým dieselem na předku hrne po čumáku ven ale se stoupající rychlostí je to lepší a lepší a při 160+ padá do zatáček úžasně, stačí jen v pravou chvíli povolit a zase přidat plyn a auto si do nich sedá naprosto přirozeně. Ale o jeho trvanlivosti nejsem extra přesvědčen. Někdo, kdo kupuje kousky, které mají najeto 40 tisíc kilometrů, to asi vidí trochu jinak. Spoustu problémů, které trápily staré pětky E34 až při nájezdu nějakých 400 tisíc km, trápí tohle BMW už od hranice cca 160 tisíc. O tom, že při přejezdu každé nerovnosti drnčí tapecáky, úchyty pásů a na kostkách to působí jak nějaký fiat, radši nemluvě.
O II 1.9TDI Combi | Ex: [E30]325i P406b [E46]330dT [E32]735iA [E34]525i24V [E34]525i [E34]524td [E34]540iA [E24]635CSi OpelMonza3.0E Trabant601
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

ten interiér je asi od kusu... možná od motoru :D já se svojí předFL 320i, při najetejch skoro 300tis km, neměl s interiérem sebemenší problém :)
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Myslim, ze E46 je treba rozdelovat na takove ctyri prolinajici se skupiny - nafta, benzin, R4 a R6 - ktere se lisi kvalitou, trvanlivosti, jizdnimi vlastnostmi, odolnosti vuci urcite jizde apod. Budu vzhledem k casove tisni strucny - 330i a 330d jsou auta jak od dvou ruznych vyvojovych tymu. Rizeni, razeni, spojka, brzdy, podvozek, samozrejme charakter a odezvy motoru... To vsechno je uplne jine. Ve sve dobre jsem mel 330d za smejd, me dojmy z nej byly o 50 % horsi nez z jakehokoli benzinoveho R6 modelu, zejmena ta maskovana nedotacivost, neodolnost brzd, spojka neschopna ani poradneho rozjezdu, dlouhe razeni...

S odstupem casu to hodnotim jinak, zlata 330Cd E46 treba vedle 335i E92, ale to srovnani trva. 330i je mnohem lepsi auto, ktere nema velkych slabin, o dieselu bych to nerekl ani omylem.

Pamatuji si, kdyz nekdo mel pred mnoha lety v garazi podpis ve stylu "BMW 330d - naucil jsem znovu milovat". Mel jsem tehdy nutkani uvest na stejnem miste "BMW 330Cd - naucil jsem se znovu nenavidet" :) Opravdu mi nevyhovovalo, ale nakonec... Stravili jsme spolu asi rok a dnes na nej rad vzpominam :) Po uprave mtooru od Hartgeho a prodlouzeni prevodu drzelo svetovy rychlosti rekord mezi traktory ;)
rakevnakrev.jpg
272 km/h na dalnici za Linzem, to neni spatne na takovou pojizdnou podivnost...

A pak kombinace Rakev a Zvire mela sve bizarni kouzlo ;)
rakevazvire.jpg
Ale to vsechno vodneees cas :)
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

pjanda píše:
rakevazvire.jpg
Ale to vsechno vodneees cas :)
tenkrát BMW ještě dělalo krásný auta :ymhug:
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Reese
Pan Řidič

Příspěvek od Reese »

Uá, přesně takovou 3er jsem měl, akorát s výfukama rovně :) Parádní auto to bylo, můžu maximálně doporučit. Nástupce v podobě 135i už tak úchvatný není...

Edit: A měl jsem omezovač, takže 250 km/h a víc ani ťuk.
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Co je myšleno tou E85? Pisatel asi zaměnil 1er za Z4, že?
Yngwie
Autoškolák

Příspěvek od Yngwie »

vasco píše:Co je myšleno tou E85? Pisatel asi zaměnil 1er za Z4, že?
Ano, zaměnil jsem označení ... moje chyba

Btw. dnes jsem se projel 330i predface a byl jsem zase štaštný člověk... teď se věnuju hledání sedanu nebo kupé v mpacketu se slušnou výbavou a najezdem okolo 50-70tkm...což bude oříšek:)
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

hodne stesti
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Teď koukám na mobile.de a je tam 38kousků E46 330i sedan/kupé v manuálu do 80tkm...
Odpovědět