Benzina paliva
Re: Benzina paliva
Neznáte někdo aplikaci EuroOil? Je to klasická mobilní apka s běžnými funkcemi. Jednou se ale trochu vymyká a ta mě docela zaujala. Uvádějí totiž parametry posledního závozu včetně obsahu biolihu u benzinu. Zajímavé ale je, že u některých stanic a závozů mají obsah biolihu 4,9% někde třeba 2,9% a na hodně místech taky 0% Z technického listu jsem se dozvěděl, že vyrábí natural s obsahem bilohu 0 - 5% Jaký je váš názor? Myslíte, že je opravdu možné, že v dnešní době můžu natankovat natural bez řepkové radosti?
Pozn. Nedal bych za to ruku do ohně, ale mám pocit, že jsem na své domácí čerpačce zaregistroval obsah právě těch 4,9%, ale v současnosti už je tam nula
Pozn. Nedal bych za to ruku do ohně, ale mám pocit, že jsem na své domácí čerpačce zaregistroval obsah právě těch 4,9%, ale v současnosti už je tam nula
To jsou dvě různá paliva, Natural 95 Optimal a Natural 95.abernas píše:Z technického listu jsem se dozvěděl, že vyrábí natural s obsahem bilohu 0 - 5%
Myslíte, že je opravdu možné, že v dnešní době můžu natankovat natural bez řepkové radosti?
Je to možné, oni musí na produkci vykazovat průměr dle zákona, nemusí být v každém litru přesná dávka, to by ani nebylo možné tak dokonale vyrobit a když chtějí nabízet jedno palivo bez biosložky, tak do těch dalších vyráběných toho dají více a průměr sedí.
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Jasně, vím, že dělají dva naturaly 95. Ale taky se dá dočíst, že optimal je stejný s obyč. naturalem, jen je obohacený o další užitná aditiva. Spíš mě zajímá, jestli se těm datům k závozům dá věřit a nebo je to nesmysl. Přijde mi divné, že bych dneska někde byl schopný koupit natural bez biolihu. Na druhou stranu to nemusí být úplně vyloučené vzhledem k tomu, že zásobují 95% českého trhu (ekvivalent nafty)
Vždyť je přímo vyrábí ty paliva, proč by Ti je nemohli prodat?abernas píše:Spíš mě zajímá, jestli se těm datům k závozům dá věřit. Přijde mi divné, že bych dneska někde byl schopný koupit natural bez bio
Já ale našel obsah 0-5% pro Natural95 a 5-10% pro Natural95 Optimal.
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Driver:
Pořádně si tu svojí přílohu přečti, uvádí benzíny E5 a E10. Optimal v tabulce vůbec není, v úvodu je zmíněný, ale bez parametrů.
Podle stránek výrobce je to benzín E5, tj. do 5% bioetanolu. Viz:
BA 95 OPTIMAL E5
Bezolovnatý benzin BA 95 Optimal je nové optimální palivo pro Váš vůz, které nabízíme v síti čerpacích stanic EuroOil. Vlivem nového multifunkčního aditivu má vylepšené vybrané parametry a užitné vlastnosti. Složení aditivu je přizpůsobeno pro automobilové benziny s obsahem bioetanolu. Kvalitativní parametry tohoto produktu jsou stanoveny normou ČSN EN 228.
Takže povinně natankuješ 5% etanolu a připlatíš si za aditivum, které potlačuje jeho negativní účinky.
A až bude povinně E10, bude nutno víc aditiva a víc si připlatíš.
Geniální. Prostě Babiš.
Pořádně si tu svojí přílohu přečti, uvádí benzíny E5 a E10. Optimal v tabulce vůbec není, v úvodu je zmíněný, ale bez parametrů.
Podle stránek výrobce je to benzín E5, tj. do 5% bioetanolu. Viz:
BA 95 OPTIMAL E5
Bezolovnatý benzin BA 95 Optimal je nové optimální palivo pro Váš vůz, které nabízíme v síti čerpacích stanic EuroOil. Vlivem nového multifunkčního aditivu má vylepšené vybrané parametry a užitné vlastnosti. Složení aditivu je přizpůsobeno pro automobilové benziny s obsahem bioetanolu. Kvalitativní parametry tohoto produktu jsou stanoveny normou ČSN EN 228.
Takže povinně natankuješ 5% etanolu a připlatíš si za aditivum, které potlačuje jeho negativní účinky.
A až bude povinně E10, bude nutno víc aditiva a víc si připlatíš.
Geniální. Prostě Babiš.
To jsem úplně přehlédl tak beru zpět.
Neska odpoledne byl na Benzině v RpR klid, lidi nechaosili s děláním zásob (benzínu) před vyjímečným stavem, kterým Bureš straší. Sem si ale připadal jako "chaosník", páč sem bral benzín nejen do Pindice, ale i do kanistru pro Leguána (přece tam nepojedu 2x, že...)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Jo a další pozitivní efekt korony: prémiová Verva slevnila.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.