BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW Divize

Příspěvek od pjanda »

jarka píše:130i jsem viděl v akci zatím pouze jednou a i když o její rychlosti díky 265 koním a kompaktním rozměrům nepochybuju, tak mě v reálu její rychlost moc nepřesvědčila (asi to bylo řidičem). Jen pro představu nebyl jste se 130i někdo třeba v Mostě, jaký časy tam je schopná zajíždět?
130i dokaze byt hodne rychla, nepochybujte o tom. Treba zrovna CTR ;) podle me neni konkurence, to je o pul tridy nize. CTR, pres mou naprostou uctu k tomu autu a jeho kouzlu, mi nikdy nestacil ani v 330i E46 a neni tak zdaleka rychle auto jako 130i...

Cas odnikud nemam, na cas nejezdim, mozna kdyby Vas zajimalo neco z beznych silnic... ;)

Ale ono je to beztak slozite, ridic je porad to hlavni. Na krev rizena 130i (a ze se tak ridit necha rada...) je sakra rychla. Rad predvedu v praxi, jen mi nekdo musi pujcit to auto, nebot uz ho peknych par let nemam :)
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

pjanda: A jak byste srovnal 130i třeba s tím Méganem RS / F1 nebo Astrou OPC? IMHO jsou Renault i Opel dovedeny někam poblíž hranice použitelnosti jako daily driver, ale ten výsledek z hlediska sportovní jízdy je opravdu vynikající. U Méganu jsem měl pocit, že se snad rychlostí (nikoliv zvukem a stylem) vyrovná i "papírově" o kus silnější Alfě 147 GTA.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

pjanda: jak jsem psal, tak o její rychlosti nějak zásadně nepochybuji, ale prozatím nemám žádné měřítko, proto dotaz na čas. Svého času jsem po 130i také pošilhával, ale nějak to nedopadlo (a jsem rád :) ).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

jarka: Proto je treba jezdit na Nordschleife treba take s mistnim osazenstvem a ne jen s CTR klubem :) Clovek si rozsiri obzory...

beaumont: Primo vedle sebe jsem tato auta nikdy nemel, takze se do primeho srovnani poustet nechci. Ale prilis nepochybuji o tom, ze to budou velmi podobne pocity jako 130i vs. Scirocco R, Focus RS, apod., ktere jsem vedle sebe mel a o kterych jsem hovoril vyse.

Zrovna Megane RS je vynikajici auto (na Renault az nepochopitelne ;) ), ale prave u nej bych brzkemu rozpadu veril velmi. Astra OPC me az tak nebere, ale u ni jsem si rozpadem prakticky jist. Stacilo mi zazit Vectru OPC, Opel a ostre auto pro ostre jezdeni, to opravdu nejde dohromady...
Skanz3n
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

pjanda píše:Zrovna Megane RS je vynikajici auto (na Renault az nepochopitelne ;) )
Inženýři z Dieppe dělají všeobecně skvělá auta. Nesrovnatelná s běžnou produkcí Renaultu. A to i v oblasti výdrže.

Teda kromě naftové křeče (Megane RS dCi)
2.9T RWD
merlin
Porsche Expert

Příspěvek od merlin »

V casopise Auto Motor und Sport bol zrovnavaci test hothačov a vysledok bol nasledovny.
1. Renault Megane RS
2. VW Scirocco R
3. Ford Focus RS
4. BMW 130i
5. Seat Leon Cupra R
6. Mazda 3 MPS
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

jde eRkovém Šíru vypnout ESP? :)
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

už jo
V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

pjanda píše:jarka: Proto je treba jezdit na Nordschleife treba take s mistnim osazenstvem a ne jen s CTR klubem :) Clovek si rozsiri obzory...
Já jsem si je tam rozšířil i tak, třeba takové polozávodní 20 let staré Mini kombi drtící ring tempem nové GT3 RS ve mě zanechalo docela nesmazatelnou vzpomínku :) .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Pro dalsi //Milovniky starych poradku bych tu mel jeden horky tip :)

http://www.autoforum.cz/bleskovky/bmw-m ... tachometru

Ani neni drahe, zatim... Dlouho jsem tak peknou M1 na na prodej nevidel.
Skanz3n
Odpovědět