BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW Divize

Příspěvek od pjanda »

S timto snad i souhlasim... :)
Skvělý (po)cit a naladění na zábavu za volantem evidentně ubírá něco z výkonů...
Hothatch je pro me take hracka a v tom je 130i skvela. Ale ani s tou rychlosti bych to nevidel tak marne, nesmite brat nemecke excelove testy moc vazne :) Vyhoda 130i je v tom, ze dokaze byt rychla dlouhodobe. Ona jedna vec je zazarit na dvoukilometrovem okruhu, jina dokazat totez v nekolika nasledujicich kolech na NS, na desitkach km jizdy po Alpach, ostreho jezdeni na okreskach apod.

Mel jsem to auto dost dlouho na to, abych si tim mohl byt jist :) Pro 130i je rychlost prirozenosti, coz pro vetsinu ostrych komepaktu a ostrych aut obecne neplati.
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Být to test AutoBildu, ani bych se s tím neopisoval ;) Ale zrovna Manfreda Stohla beru celkem jako autoritu a Auto Revue jako jeden z nejlepších německy psaných časopisů o autech.
Bohužel jsem se ještě nedostal k tomu, abych se naučil italsky ~x( a mohl číst něco pořádného... ;)

A mimochodem, z té vyjmenované smečky bych si pro sebe taky vybral Mégana, před Astrou, Focusem, Cooperem a až pak BMW... Ovšem přiznávám, že v mém výběru by hrál docela velkou roli i vzhled Bavora, se kterým se prostě nedokážu smířit a štval by mě každý den, když bych do toho auta nasedal... :ymsigh: :ymsigh: :ymsigh:
Naopak ten Mégane (jel jsem v "normální" RS) je neskutečné kladivo a jedno z mála ne-italských aut, které bych si snad i dobrovolně koupil. :x
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Kazdemu dle jeho chuti :) Pro me je zasadnim predelem mezi vsemi zminenymi auty pohon zadnich kol, ktery dovoluje mnohem lepsi rozlozeni hmotnosti a moznost se pri rizeni vice soustredit na neco jineho nez na davkovani vykonu, s jehoz prenosem ma predni pohon mnohem vetsi problem. A to tim spise, pokud je to turbo a ne atmosfera.

Ono to samo sobe nesvedci nic o rychlosti, presto je pro me 130i o uroven vys. To auto je na narocne jezdeni stavene, je to opravdu jeho prirozenost - jedete s nim na maximum a nic zvlastniho se nedeje. Nektera z Vami zminenych aut pusobi pri takovem jezdeni dojmem, jako kdyz je to jejich posledni minutka :)
Skanz3n
Rikin
Řidič začátečník

Příspěvek od Rikin »

Je to jak pise Pavel, ja uz jsem s pred-fl 130kou najel hodne ostrych 80 tis km a kazdy den jsem unesen tim, s jakou samozrejmosti zvlada extremni jizdu. Proste jedete 260 tacho, zaslapnete pedal az na podlahu, auto zabrzdi jako kdyby se nic nestalo (vubec zadne boreni cumaku do zeme jako u predokolek a ctyrkolek), zrychlite zpatky, zabrzdite znovu, znovu atd a vubec zadny problem (vadnuti), stejne tak kdyz brzdite celou cestu z Grossglockneru dolu, brzdy neprestanou vadnout (kamaradovi se stejnym lama stylem (to bylo jeste kdyz jsme brzdili/nez nam Pavel vysvetlil, ze brzdit je blbost :D)) prakticky zhorely desticky u seatu (auto pres kour nebylo vubec videt, myslel jsem, ze mu hori motor), to, ze nebrzdilo asi nemusim dodavat.

Na okresce jedete jednu zatacky za druhou ve 180 km/h rychlosti a naprosto zadny naznak naklaneni, proste jako kdyby to auto bylo na extrem stavene. Popravde z toho porad nechapu, ale tohle se neda moc popisovat, to chce videt/zazit.
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

tak sem konecne dostal na Z opet semislicky a musim rict ze uz po prvnich kilometrech jsem mel usmev na rtech... to auto nema chybu..skoda ze na kloudny pneu musi clovek dneska cekat vic nez pul roku
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Rikin: Tvoje 130i je lahodna :) Velmi rad vzpominam na nase spolecne chvilky na GG ;) Myslim, ze se Ti to chova jeste lepe nez standard s M paketem... Tehdy jsme tam byli s Focusem RS, coz je zarucene rychlejsi auto, ale pusobi vedle toho jak nadopovany sprinter pred kolapsem.

Bond: Zase porad lepsi nez cekat na kloudne auto, to uz je dneska zrejme nove pokracovani nekonecneho pribehu ;)
Skanz3n
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

130i jsem viděl v akci zatím pouze jednou a i když o její rychlosti díky 265 koním a kompaktním rozměrům nepochybuju, tak mě v reálu její rychlost moc nepřesvědčila (asi to bylo řidičem). Jen pro představu nebyl jste se 130i někdo třeba v Mostě, jaký časy tam je schopná zajíždět?
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
merlin
Porsche Expert

Příspěvek od merlin »

130i je viac GT ako hothač, pre niekoho je to vyhoda a to hlavne ak to pouziva ako jedno univerzalne auto. 130i a celkovo BMW 1.er nefunguje v zime, to uz tu pisal ExFun a s tym musim suhlasit. Vsetky mam zakaznici vracaju za zleho pocasia, ze sa s tym neda jazdit a to maju zimne pneumatiky.
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

Tak oni lidi sou fakt mega lopaty. I já polo-lopata jsem v zimě objížděl 5er E60 uvízlou v kopci na zcela nepochopitelném místě.
V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

taky bych řekl, dnešní zadokolky jsou na zimních gumách v pohodě :)
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Odpovědět