Kdo ma prednost?
Re: Kdo ma prednost?
https://youtu.be/UNWaf9TEtGo?t=234
podla mna bol na vine ten s kamerou
darmo trubil a pridal
ten pred nim cely cas daval blinker, ze odbocuje doprava
a podla znaciek sa inde ako doprava ani nedalo ist
to, ze stal najprv na lavej strane cesty (je to jednosmerka?) je podla mna bezpredmetne
vase nazory
podla mna bol na vine ten s kamerou
darmo trubil a pridal
ten pred nim cely cas daval blinker, ze odbocuje doprava
a podla znaciek sa inde ako doprava ani nedalo ist
to, ze stal najprv na lavej strane cesty (je to jednosmerka?) je podla mna bezpredmetne
vase nazory
- GeneHawkins
- Letec
Spletl si to s demolition derby...
https://www.google.com/maps/@50.0260945 ... 312!8i6656
Tohle je zajímavá situace. Schválně kdo ví, co se stane, když se tady střetnou dvě auta? Nikoli autobus vyjíždějící ze zastávky. A zároveň se nejedná o souběžnou jízdu. Co s blinkrama atd. Tak se ukažte, jsem zvědavej na vaše názory.
Tohle je zajímavá situace. Schválně kdo ví, co se stane, když se tady střetnou dvě auta? Nikoli autobus vyjíždějící ze zastávky. A zároveň se nejedná o souběžnou jízdu. Co s blinkrama atd. Tak se ukažte, jsem zvědavej na vaše názory.
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- 970ka
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Kdybych jel v levým,tak dávám přednost při vjíždění do pravýho a zároveń dávám blinkr ,nějak nevidím žádnou zapeklitost.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
Já tam nic extra dramatického nevidím, pravý má přednost.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Jet v levym pruhu tak davam prednost at jede v pravym cokoliv. Jedina zrada co chapu je ze pravej je pruh pro bus a kola a auto tam vlastne nesmi? I tak kdybych jel v levym tak dam prednost a blinkr
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
- GeneHawkins
- Letec
Nějak nechápu, v čem je háček. Levý pruh standardně končí, takže řidič z levého nesmí ani omezit řidiče v pravém...
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
V čem má být jako zapeklitost? Dávám přednost + měním jízdní pruhy, čili blikám. A je úplně šumák, co v tom pruhu jede.
Co by se stalo - pokud v tom pruhu pojede něco, pro co nemí pruh vyhrazený a dojde ke střetu, ten dostane flastr za neoprávněné užití vyhrazeného jízdního pruhu a ten druhý bude viníkem nehody, protože porušil povinnost dát přednost v jízdě.
Co by se stalo - pokud v tom pruhu pojede něco, pro co nemí pruh vyhrazený a dojde ke střetu, ten dostane flastr za neoprávněné užití vyhrazeného jízdního pruhu a ten druhý bude viníkem nehody, protože porušil povinnost dát přednost v jízdě.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Jedna teta povídala, že jeden strýc jedoucí v pravém přes zastávku byl uznán vinným dopravkou z nehody s odůvodněním, že ze zastávky je povinnost umožnit jízdu pouze autobusu a ten to ještě nemůže vynucovat (třeba jako u chodce stojícího u přechodu, pravidlo zipu atd.). Dopravka se na to údajně vůbec nedívala jako na pruh, ale pouze vyjíždění ze zastávky a vodorovnou dopravní značku o přednosti uznala pouze jako informační (?) kvůli vyjíždění autobusů. Řidič navíc ještě něco mektal o souběžné jízdě, nacpaném levém pruhu s jedním autem za druhým (což by podle mého nic neměnilo, viz atd. S tím, že i kdyby to pruh byl, tak v něm nemá co pohledávat neboť byla sice hodina mimo 6-10 a 14-19, ale zde není dodatková tabulka omezující tuto značku v určitý hodiny. Pán z levého zkoušel ještě něco o tom, že při předjíždění se nesmí zrychlovat a další náležitosti dle § 17 ZPPK. Strýc měl vozidlo patřící leasingovce, proto volat PČR musel. Proč na místě nesouhlasil a nedal to do správka, nemám tušení.
Jak jsem nakoupil, tak prodávám, takže nevím, zdali je to pravda, polopravda, lež nebo se cestou ztratilo "pár důležitých detailů".
Jak jsem nakoupil, tak prodávám, takže nevím, zdali je to pravda, polopravda, lež nebo se cestou ztratilo "pár důležitých detailů".
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)
No je to sice hezke, ale fakt je ten co je psano vyse. Kdo jede v pravym tak jede dal svym pruhem a levy tam konci. Hotovo.
Vodorovnou znacku muzem vyhodnotit klidne jako „informacni“ kdyz tam mame svislou a ta mluvi o dvou pruzich a jejich razeni.
Vodorovnou znacku muzem vyhodnotit klidne jako „informacni“ kdyz tam mame svislou a ta mluvi o dvou pruzich a jejich razeni.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/