BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
brasci
Pan Řidič

Re: BMW Divize

Příspěvek od brasci »

To hej, ale keby to bola aspoň oturbená R4...

Atmo R6 je určite škoda, ale v prípade mi 1er mi nejaká 2.0 R4 turbo nepríde až taká vyložená blbosť ako napr. v 3er, nebodaj časom aj v 5er...
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

nedej bože v 7er :D jinak celkem souhlas :)
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

A proc by mel byt R4 turbo v 1er snesitelnejsi nez jinde? To jsou jen pocity. Pokud bude nova 130i (spise 128i) s N20, je to porad ta sama pisnicka - podobny vykon, podobna dynamika, horsi spotreba pri zatezi, horsi charakter, horsi ovladatelnost, lepsi jen papirova spotreba v testu. To uz mi prijde byt problematictejsi prave v 1er, tu si koupila rada nadsencu, kteri to auto hodn zatezuji (drugster, batman, rikin, richard74, dwight m., ja - jen z tohoto fora a je to do znacne miry obecny stav), kdezto u 3er a 5er lze ocekavat mirnejsi vyuziti, kde by R4 mohl i v praxi nabidnout casti uzivatelu realny prinos...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
brasci
Pan Řidič

Příspěvek od brasci »

No tak pocitvo, malé auto s malým motorom nevyzerá tak blbo.. :)
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

Pocitově se přidávám na stranu pjandy. Trojku s N20 si dokážu na běžné denní ježdění, kde mi jde hlavně o to, abych v klidu dojel a nesežralo mě to, docela dobře představit. Do "hotheče" ale raději tu atmosféru.

Btw. bude N20 aspoň lehčí než N52/N53?
V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!
brasci
Pan Řidič

Příspěvek od brasci »

Tak ono bmw niekedy prezentovalo 130i ako hotheč? Mal som za to, že to bola len vrcholná motorizácia bežnej "civilnej" verzie auta, podla všetkého mimoriadne podarená...
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

To neprezentovalo, proto jsem použil uvozovky. Ale fakticky hothečem bylo.
V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Mně to nevadí, ale vadí mi, že lidé s jinými preferencemi nedostávají na výběr :(

A dělení na HH a rychlá nižší střední nerozumím. Obojí to je C-segment. HH je IMHO jen marketingová nálepka. KOmu záleží na rychlosti by mělo jít o podávané výkony, ne o označení HH. Už překlad HH je nicneříkající.
Back to basics.
Příčina -> následek
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

brasci: Ale to jsou prave ty pocity :)

Jinak hot hatch delaji vlastnosti a v teto souvislosti neznam "hotter" hatch nez 130i. Do FL fungovala pri zatezi skvele...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

K té 130i: schválně jsem se prohrabal haldou starých německy psaných časopisů co tu mám a našel velký test hot-hatchů v rakouském Auto Revue č. 7/2007. Testovací tým vedl Manfred Stohl, takže (podle mého odhadu) řidič blížící se schopnostem a nárokům p. Jandy...

V testu byl mj. čas na krátkém, na letišti vytvořeném okruhu (2,2 km) ve tvaru start-vracečka skoro 180 stupňů, dlouhá rovinka, vracečka 180 st., slalom (18m odstup kuželů), levá zatáčka, dlouhá táhlá pravá zatáčka, cíl.
A kupodivu, v časech na tohle kolo se 130i jako nejsilnější z přítomných umístila až na 8. místě z 10 testovaných aut. Nejrychlejší byl Renault Mégane F1 s 1.40,4, dále Audi S3 (1.41,4), Astra OPC (1.41,6), Mazda 3MPS, Focus ST, Mini Cooper S (175 koní nejslabší v testu), Golf GTI (5.gen.), pak 130i (1.43,9), Civic Type-R a poslední (podle očekávání) na komfort orientované Volvo C30 T5 za 1.45,6.

Pak tam byly i jednotlivě hodnocené disciplíny:
- sprint na 400 metrů (kde bylo 130i s 15,2 sek. druhé za Audi S3 s 15,0 sek. - oboje jasně kvůli náhonu RWD resp. AWD; poslední jako jediné ne-turbo Civic 16,2 sek.)
- slalom (první samozřejmě superobratný Cooper S za 13,3 sek., 130i až deváté za 14,4, kupodivu poslední Audi S3 za 14,6)
- top speed na nejdelší rovince (130i těsně první se 169,3 km/h, nejhorší Cooper S a Civic se 158 km/h).

V komentáři se o BMW psalo (můj volný překlad): oproti předpokladům nebylo BMW v měřených disciplínách nijak suverénní. Skvělý (po)cit a naladění na zábavu za volantem evidentně ubírá něco z výkonů [míněno podle času, ne výkon motoru - moje pozn.]. I přihlížející měli dojem, že jet rychle s BMW dá opravdu práci. Po delším zvykání si by možná bylo možné taky dosáhnout špičkových časů. Ale snadnost (jednoduchost) řízení je také jedním z kritérií, rozhodně v této třídě aut.

Ještě dodám, že jako celkově jasně nejrychlejší a "nejsportovnější" byl vyhodnocen Mégane F1. Celkový vítěz testu ovšem vyhlášen nebyl, odbyli to nějakou poznámkou o odlišných preferencích :-s
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Odpovědět