Zábavné rodinné auto
Re: Zábavné rodinné auto
sou to sikulove. to auta tam uz stoji minimalne rok, a kdyz sem tam byl tak stalo venku na desti. takze taky parada
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
tak jsem si na strankach cupraofficial.de zkusil nakonfigurovat stejne auto jako mam nabidku a vyslo na cirka 45000€. A cervenou barvu mi to vubec nenabidlo . No je jasne ze za tolik to nikdo nekoupi ale zdaji se mi ty ceny nejake vysoke od te doby co cupra neni Seat
Seat Leon Cupra ST 4Drive 7-DSG
Honda Jazz
Honda Jazz
uz to stahli na 909.900H357 píše:Má to jen Paket Driving Assistance I a navíc: CENA V HOTOVOSTI 929.900,-Kč, tj. asi 36300€. Ale díky
kazdopadne pokud to kupujes na RC tak neni duvod to brat v cashi, vemes uver, dsotanes 40 slevu a druhej den ho muzes doplatit s preplatkem 1% ze zbyvajici castky.
To si moc nedokazu prestavit - auto z CR musim koupit bez dane, udelat si pojistku + prihlasit ho + pak doplatit dan v DE. Uz tak komplikovane.
Seat Leon Cupra ST 4Drive 7-DSG
Honda Jazz
Honda Jazz
Nečetl jsem všechno, protože tady začal pěknej shitstorm. U BMW si připrav peněženku, protože ty levné skladovky jsou hrozně nakonfigurované a často ve výbavě holobyt. Kupoval jsem před třemi léty 420d na operák, bylo za 50tis eur (skoro přesně) a pár věcí mi tam tři roky chybělo. V servisu to bylo už dvakrát, jednou měněný EGR ventil. Blbne to pořád, ale za 3 měsíce to vracím, tak je mi to jedno.Každopádně bez záruky bych to nechtěl. Bylo to moje první BMW (po dvou passatech), není to špatné, ale na zadek jsem se z toho neposadil. Myslím, že tomu za tu cenu něco chybí (např. +20k€ na vybavení). Já raději plně vybavený koncern, než BMW ve výbavě holobyt. To přenechám týpkům s holou hlavou a teplákovkouH357 píše:Moje Mazda 3 G165 je pro nás (žena + 1 dítě) trošku malá. Sice se dokážeme sbalit i kočárem na měsíc (kočárek kompletně na předním sedadle, je to tetris..) ale větší auto by se hodilo. Taky se mi pak nevleze do auta moje "sportovní náčiní". S Mazdou je zábava, chtěl jsem se naučit meziplyny, no moc mi to nejde...
Moje situace:
- ročně tak 20000km
- samozřejmě benzín
- manuál...anebo když to nepůjde jinak tak i automat, no
- bydlíme v DE, jedna cesta do ČR je ca 1000km, dálnice. Ale taky serpentiny v Alpách...
- kombi nebo liftback, ne moc velké (neumím parkovat ani couvat)
- může být tišší než Mazda, ale není problém
- auta nejsou můj hlavní koníček, musím si vystačit jen s jedním, mám taky jen jednu garáž
- něco co není na každém rohu a s pořádným motorem ať to jede. Ještě než to EU kompletně ... omezí
- nejlépe nové nebo max. roční.
Takže z "běžných" aut vypadne Oktávka RS245 a Golf R kombi - jsou na každém rohu (tedy ty normální verze), Focus ne - nelíbí a špatné zkušenosti v rodině. Takže zbude asi jen Seat Leon Cupra ST:
- ještě jsou i nějaké nové skladovky s manuálem (a bez filtru), tj. předokolka, za dobrou cenu
- ten automat mě moc nebere, i v manuálu si řadí sám
- je mi jasné, že na mokru nebo hrbolech to může hrabat, ale je to tak hrozné? Zvláště jde o ženu...
- interiér se mi nelíbil už když jsem vybíral Mazdu
- rozměrově ne moc velké, ale kufr víc než dostatečný
- je to končící model... ale bude nový vůbec lepší? Nějakých hybridů s automatem si asi v budoucnu užijeme dost
- no je to "jen" Seat
Když už prémii, tak s šestiválcem. Audi mě nikdy nebralo, nikdy jsem se za žádným neotočil.... Mercedesy tu jezdí hlavně Turci ... zbývá BMW:
- ještě je pár nových skladovek 340i Touring nebo 440i GC
- nebo nějaký Jahreswagen... s dobrou historií
- jediná volba je automat... no tak dobře
- interiér ok
- raději bych jen zadokolku, ale zvládne to i nezkušený řidič? Na sněhu jezdíme tak 2x do roka, ale stát se to může...
- předpokládám, že žena bude jezdit v nějakém Eko-modu
- za poslední rok jsem měl z půjčovny 120i a 420i GC a neměl jsem pocit, že bych čtyřkolku potřeboval (i na mokru), ale to jsou výrazně slabší auta
- o spolehlivost mám obavy, jak je tom B58? BMW nemá zrovna nejlepší pověst, však to tu čtu i na fóru...
- zajímavé, že pojistka by stála o 150 Eur ročně víc na 440i GC než na 340i Touring (jinak ty samé parametry)
- taky už končící model...tak nevim
Takže, děkuji za rady
Od Levorga mě kolega Subarista odrazoval hlavně díky problematickému servisu a omezené nabídky motorů.
PS: Jezdit mě baví, ale nejsem autíčkář. Mám jiné koníčky.
Jo a pokud to budeš kupovat v Česku, tak si dej pozor na import (záleží, jak je to staré auto, jestli pod 6tkm nebo nad, podle toho se platí take MwSt..) a na servis. Německé servisy nemají zahraniční auta rády (potvrzeno).
to je kara, za 31tis dolaru https://www.youtube.com/watch?v=HUbg4-BNCxE
tak sem ho nasel v USA za 29 v automatu ten dovoz neni zas tak drahej ne? fakt se mi to libi
-
- Spolujezdec
Za sebe velmi doporučuji KIA Stinger s šesti-válcem 3.3l. Zábava s tím je, každý se za tím otáčí, do servisu můžu hned ( ne jako měsíc čekání na volný termín... ehm.. že ano vy v servisech BMW, včetně mě ) a 7 let záruky taky není k zahození.
Ve full výbavě za 1,4 mil. Max se dá dokoupit panoramická střecha. BMW 440ix na téhle cene začíná v základu a ve srovnatelné výbavě to je klidně + 400 nebo 500 tis. Kč. To bych tu ušetřený prachy hned raději investoval třeba do nové moderní kuchyně nebo nechal ležet v bance a dal to do nového auta pro přítelkyni.
Ve full výbavě za 1,4 mil. Max se dá dokoupit panoramická střecha. BMW 440ix na téhle cene začíná v základu a ve srovnatelné výbavě to je klidně + 400 nebo 500 tis. Kč. To bych tu ušetřený prachy hned raději investoval třeba do nové moderní kuchyně nebo nechal ležet v bance a dal to do nového auta pro přítelkyni.