s přítelkyní máme stařičkou 1.9 Cordobu po rodičích. Auto je to skvělé a za 15 let, co je u nás v rodině nemá za sebou žádnou opravu, mimo běžné výměny čehokoliv. Má skvělou spotřebu (4,9), slušný odpich a svým vzhledem neurazí, ale protože jde přítelkyně na mateřskou a Cordoba má jen hatch, nemá klimu a hlavně, protože potřebujeme druhé auto, musíme Cordobě najít bráchu, ale co vybrat?
Hledám hlavní auto do rodiny (kočárek, nákupy, výlety). Počítám, že s autem najedu kolem 20 000 km ročně. Většinou po dálnici, 1/3 km asi po Praze. Diesel nebo benzín, to je asi jedno, jen se děsím 1.0 TSI motoru po 150 tisících. Rozpočet jsme si stanovili 350 - 450 tisíc Kč +/-. Nechci mít nudné rodinné auto, které říká zabij mě, ale bez většího kufru a nějakých ústupků v designu se asi neobejdeme.
Zatím se mi nejvíc líbí nový Seat Leon v kombi, nebo roční Octavie se ve slušné výbavě taky pohybují kolem 400 tis.A ty taky nevypadají špatně, ale je to Škoda (Škodu mám rád, jen jich jezdí fakt hodně). Co myslíte, dívám se dobře? Nebo se mám podívat ještě po nějakém jiném modelu či značce?
Na auto zatím nespěchám, takže podzim nebo příští jaro není špatný termín. Díky za jakékoliv rady.
![Happy :)](./images/smilies/1.gif)