Velikost krytky stredu ALU kol

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
Mirinho
Spolujezdec

Velikost krytky stredu ALU kol

Příspěvek od Mirinho »

Pri prezouvani se mi podarily vylomit dve ty stredove krytky. Chci si koupit na Aliexpresu nove a koukal jsem, ze standartni rozmer vnejsi je 60mm, coz by cca sedelo.
Ale posuvkou mi to ukazuje necelych 60mm (59,36mm viz obrazek ). Dira v kole orientacnim merenim tech cca 60mm taky je. Netusim jestli to maji vyrobci vyrobene na desetiny milimetru. Myslite ze tam pujdou ty nejbeznejsi krytky tj. tech 60mm? Resil nekdo podobny problem?

Mam C3 2010. Origo 16ky kola.
Přílohy
_20190405_095442.JPG
_20190405_095404.JPG
driver
Letec

Re: Velikost krytky stredu ALU kol

Příspěvek od driver »

Vyrábí se tisíce verzí krytek alu kol, počítej s tím, že tam nebude pasovat jen tak něco, možná že náhodou ano, ale většinou nepasují ani ze stejného modelu předchozí ani následující generace a kolikrát ano ze stejné generace, ale jiného designu, vše je jiné ;)

Pokud na alu někdo dělá kopie dle origo přímo toho, co sháníš, a prodává to přes ali tak to sedět bude, to není problém, ale třikrát měř, jednou řež
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Spectral
Mistr volantu

Příspěvek od Spectral »

Jak vylomit? Jakožes je fakt rozlámal? Víš o tom, že jsou nacvakávací a (pokud jsi je opravdu nerozlámal) dají se nacvaknout zpátky, že ano?
Pokud jsi je opravdu polámal, jak se ti to povedlo?
:ar!
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

na VW mě to stálo asi 80 Kč/ks nebo tak něco. Kolik to stojí na Citroen, že to stojí na mrdačku s Aliexpresem?
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Mirinho
Spolujezdec

Příspěvek od Mirinho »

Spectral píše:Jak vylomit? Jakožes je fakt rozlámal? Víš o tom, že jsou nacvakávací a (pokud jsi je opravdu nerozlámal) dají se nacvaknout zpátky, že ano?
Pokud jsi je opravdu polámal, jak se ti to povedlo?
Prostě po 5ti letech plast asi zeslabl a pri vycvakavani se vylomily ty pacicky. Myslim, ze to je tak akorat ta zivotnost plastu na kole.
Mirinho
Spolujezdec

Příspěvek od Mirinho »

Stepan píše:na VW mě to stálo asi 80 Kč/ks nebo tak něco. Kolik to stojí na Citroen, že to stojí na mrdačku s Aliexpresem?
165,- jedna a na aliexpresu je výběr jako krava za cenu 100,- za vsechny 4 dohromady. A vsechny mozne designy. A zivotnost chci a ocekavam presne do dalsiho prezouvani (takze 1rok) a budu spokojen.
Odpovědět