Stepan píše:mmira: tak to jsou všechny ty bezkontaktní myčky dost k prdu, což?
ne, ty mivaji upravnu vody, alespon ty dobre. tam fleky nehrozi.
mmch, ja to 2x do roka necham u meho lestice osetrit nejakym ???voskem, pak staci zajet na bezkontaktni mycku, oplachnout tlakovkou a vysusit jizdou. auta pak vypadaji ciste (vivat sede laky).
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
řidičBOB píše:mmira: já mám brutálně tvrdou vodu, takže jakmile je trochu teplo, že to schne rychle, tak nemám doma šanci.
Jinak do sucha jelenicí.
Ale auto si sám myji velmi rád.
Jelenici?
Ja hezky bud dvoukyblikem a wapkou doma poradne a nebo jezdim na wapku do podbaby, tam je posledni program demi voda + na suseni po wapce accu fukar na listi z mountfieldu.
mmira píše:jarka: pokdu nemas mekkou vodu, tak umyvani wapkou bez nasledneho vysuseni nechava mapy. zkusil jsem to jednou a od te doby wapka spokojene lenosi ve skladu.
MZ: deti na tebe
přitom stačilo koupit sušící ručníky a nějaký detailer...
řidičBOB píše:Rozumím - můj děda tak sušil auto, táta tak sušil auto, ale dneska je to na pikaču
Jako tvůj přístup mi je sympatický a taky jsem to dělal, ale ono to je tím mikro-ultra-super-ručníkem daleko pohodlnější a rychlejší. Ku.va až řeknu kámošovi, že jsem se na fóru bavil o mytí auta...
btw: neregistroval jste se někdo do Mostu na 24.4. - bude tam celodenní ježdění s corners.cz.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
jarka píše:Bobe: o jelenici před detailerama radši nemluv - hned přijde školení . Taky jsem používal... Na druhou stranu, když používám to předmytí, šampón a usušení, tak to trvá výrazně kratší dobu než dřív (takže jsem vlastně taky spokojenej).
Rozumím - můj děda tak sušil auto, táta tak sušil auto, ale dneska je to na pikaču
jako ty matný žiguli a stodvácy? tam nebylo co zkazit i houbou na nádobí...
nemám ponětí, v čem jezdili, jen říkám, že dřív se tyhle věci fakt neřešily a auto bylo považovaný za čistý, dokud na něm nebylo bahno. Pak se to vzalo studenou vodou z hadice na zahradě a čímkoliv, co umělo udělat pěnu. Nějaká dekontaminace laku, clayování, PH neutrální šampon, mycí rukavice z ovčí vlny, keramika apod. vymoženosti se fakt neřešily