Ahoj, měl bych dotaz na zkušenější, pokud mám dovoz z Neměcka a chci se zeptat dostal jsem puze velký a malý techničkám plus co pán sám s tím byl na technické tak předpokladám že to jsou dovozové papíry.. já pak s techničáky a papíry z SKT co mi dal pán šel na uřad a přepsal na sebe.. auto mám 4měsíce, překupník mi auto prodával přes firmu takže ve smlouvě ICO a adresa firmy..
Dotaz zní jak zjistít zda pán zaplatil DPH z převozu nebo to nemám řešit když mi nedal žádně potrvzení že zaptail DPH, slyšel jsem že že to nějak jde obejít a pak vám mohou i auto zabavit.. ? Díky za reakci
Dovoz z DE a DPH
- 970ka
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dovoz z DE a DPH
Obsahoval prodej vozu DPH,nebo ne ? Bylo dříve firemní ?Nebo z privátu ? Ofotil jsi si původní doklady? Co máš na kupní smlouvě ?Je na smlouvě kromě ičo také DIČ ? Jinak auto tě nikdo zabavovat nebude,pokud není kradené.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
To nevím jak zjistím jestli obsahoval DPH nebo ne.. Normálně jsme sepsali smlouvu z netu všechny náležitosti.. bylo od soukrommé osoby z DE, starý techničák ofocený nemám ten si nechali na urade a vydali mi nový ČR ... na smlouvě je jen ičo a jméno a adresa..
Přes VIN kradené není ..
Takže skrz to DPH mám mít strach nebo to nemám řešit? Popřídadě kdo by za to ručil?
Přes VIN kradené není ..
Takže skrz to DPH mám mít strach nebo to nemám řešit? Popřídadě kdo by za to ručil?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to byla soukromá osoba (FO nepodnikající), tak to bylo kupované bez DPH...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Naopak. Soukromnik to DPH zaplatil v cene auta pri nakupu.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Pan mi rekl ze DPH zaplati ta jeho firma jeho ucetni, tak se ptam kdyby to nahodoou nezaplatil koho je to problem a kdo by mel postih za to..
Ja mam smlouvu se vsemi nalezitostmi, penize se poslali ja danny ucet ve smlouve, vse mam prepsane s novym ČR techničakem, ale jen ze jsem nevidel a nemam zadny dokument o tom DPH, tak se jen ptam skrz tohle .. diky
Ja mam smlouvu se vsemi nalezitostmi, penize se poslali ja danny ucet ve smlouve, vse mam prepsane s novym ČR techničakem, ale jen ze jsem nevidel a nemam zadny dokument o tom DPH, tak se jen ptam skrz tohle .. diky
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
To je jasné. Akorát to nemůže dál prodávat s cenou + DPH. Tak jsem to myslel.ctrl_j píše:Naopak. Soukromnik to DPH zaplatil v cene auta pri nakupu.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to jsem prvotně asi blbě pochopil - ty sis koupil auto od CZ člověka/firmy, který auto dovezl z D. Co udělal/neudělal on, není tak úplně tvůj problém, jelikož jeho vztah je mezi ním a prodávajícím v D; a ten si už většinou ohlídá, aby DPH bylo odvedeno. Ty máš řádnou smlouvu, zaplatil jsi za něj; jak říká ctrl_j - i s DPH.Tomthai píše:Pan mi rekl ze DPH zaplati ta jeho firma jeho ucetni, tak se ptam kdyby to nahodoou nezaplatil koho je to problem a kdo by mel postih za to..
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Jeho problem. Tebe jako koncoveho zakaznika / nepodnikatele nejaka DPH pri nakupu od ceskeho zprostredkovalatele vubec nezajima.Tomthai píše:Pan mi rekl ze DPH zaplati ta jeho firma jeho ucetni, tak se ptam kdyby to nahodoou nezaplatil koho je to problem…
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/