Ahoj.1.4 TSI (Žena v A3 má motor CAX 92kW.R.V.2009.Najeto 210 000 km)by byl vcelku příjemný motor,nebýt některých neduhů.Zabírá už v nízkých otáčkách(snaží se pod 2000 ot/min.nejezdit,protože ŘETĚZ),jede docela dobře,je tichý.
Ale zklamání ze spotřeby .Dlouhodobá 7.3L.Spíše kratší trasy po okreskách,nízký provoz,rozumná jízda.
Já mám J II,1.8,95kW,o 20 let starší,a spotřeba je stejná.
P.S.Rozvody u TFSI,(dle faktury komplet),vyměněny v asi 155 000,údajně za bezproblémové.
Chrastění po startu se prodlužovalo,a minulý týden se rozsvítila kontrolka motroniky.
Takže příští týden rozvody znovu,a lépe...
Ahoj ...mám G7 1.4tsi 110kw... dlouhodobá 6.1L.. jezdím na pohodu ,občas na podlahu. Delší trasy. 8litru na 1.4tsi je moc strašně moc. To mi průměr 8.3 udělá na dálnici v Německu když držím podlahu...
Tomthai:
Jestli nejezdíš pořád jenom do kopce , tak je to moc a borec ze Škodovky hulí dobrej matroš.
Ještě mě napadá, podívej se tady: https://www.spritmonitor.de/ , určitě zde najdeš stejný typ vozu se stejným motorem
a budeš mít trochu realné srovnání. Pořád ale bude ještě záležet minimálně na skladbě tvých tras a jejich profilu.