Zaměstnanec nebo živnostník - bod zlomu, ne/výhody
Re: Zaměstnanec nebo živnostník - bod zlomu, ne/výhody
driver: ale tady se bavíme o švarcu, zákazník zůstane pořád stejný
a že je daňový poradce chytřejší než FÚ je sice pravda, akorát že FÚ má shora posvěcený používání protizákoných postupů, takže když je vůle, celej poradce je ti k ničemu
ale samozřejmě děkujeme za příspěvek, já si do teď neuvědomil, že pro rozvoj podnikání je nejklíčovější mít kšefty
a že je daňový poradce chytřejší než FÚ je sice pravda, akorát že FÚ má shora posvěcený používání protizákoných postupů, takže když je vůle, celej poradce je ti k ničemu
ale samozřejmě děkujeme za příspěvek, já si do teď neuvědomil, že pro rozvoj podnikání je nejklíčovější mít kšefty
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Já si zas vzpomněl na známýho, co byl taky čerstvě živnostník a chtěl hypotéku a řekli mu v bance, že má nízký čistý příjem. Tak mu účetní poradila, aby aspoň 2 roky po sobě podával nadhodnocený daňový přiznání, kam psal snad i o 1-1,5 mio víc než vydělal, 2 roky díky tomu platil nesmyslný zdravotní a sociální + daně a po 2 letech mu to dali. Jakmile dostal hypotéku, tak zas podával daňový přiznání podle skutečnosti a po čase si zrušil i DPH (do kterýho spadnul s těma obratama). Ale je to už tak 10 let zpět..
to zní jako totální ekonomickej nesmysl
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Předpokladem úspěšného podnikání je schopnost vydělat tolik, aby nebylo nutno krýt osobní potřeby hypotékou a zbylo i dostatek prostředků na horší časy a důchod. Pokud jako podnikatel není schopen dostatečně vydělávat, je lepší zůstat zaměstnancem. OSVČ znamenající jen "švarc" systém má dosti rizik, které si mnozí neuvědomují.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
@jerry: hezky napsáno, souhlas.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Tak mi ty rizika řekni já jich tolik nevidím
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
No, vhledem k tomu, jak se stát o nás v důchodu pěkně postará, nevidím důvod lpět na zaměstnaneckém poměru. Pokud to někomu vychází na ičo líp, ať jde do toho.
Bez rizika není nic.
Bez rizika není nic.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
jerry: ale půjčovat se přece dá, ikdyž ty prachy máš naši taky stavěli na hypo a nemyslím si, že to v té době ještě potřebovali. vyšší jednotky milionů na 2-3%? Kdo jinej ti to dá?
Jasne, pri tych dnesnych urokovych sadzbach je blbost si ten uver/hypo nevziat. Kazdy trochu uspesny byznys tie peniaze zhodnoti lepsie. To je prave ten paradox ze leasingy a uvery sa oplatia pre solventnych a nie pre nizku a strednu vrstvu ktora si ich berie lebo nemaju hotovost.
+ pre solventnych ty úrokové sazby vypadají trošku jinak, než když máš hypotéku na krev.