ulehcit rozpoctu cim? zda stat vybere penize a posle je ministerstvu a to bude platit, nebo obci a ta bude platit je tak nejak burt. Balik penez je konecny. Tvuj problem je v tom, jak to vnimas, to, ze existuji ruzne slozky, ruzne typy apod. policii je naprosto standardni. Ze te to drazdi je mozne. Pokud te zere, ze je tu nejaka slozka, ktera resi dodrzovani i mene zavaznych prstupku, tak s tim ti holt nic nepomuze.ExFun píše:jednak víš houby jak je to v cizině a ani to vědět nemůžeš a to že něco je jinde neznamená, že to musíme mít taky.
A možná tě to překvapí, ale smysl MP je jeden jediný. Ulehčit rozpočtu. Vnitro nemá prachy a nemohli zajistit dostatečný počet policajtů v ulicích. Tak udělali prostor pro MP. V podstatě řekli - vážené obce, my vám na nějaké hlídání v ulicích sereme, nemáme na to prachy, takže si laskavě zřiďte MP a na její provoz si vydělejte na pokutách, nebo kde chcete... "fikaně" tak do systému nalily další prachy od občanů... To je kořen dementního postavení MP. Jednak by neměli dělat nic sofistikovaného, ale taky jim museli dát nějaké prostředky, aby si MP na sebe vydělala, jinak by se jim na to obce zvysoka vybobkovali... Proto MPci s radostí buzerují, neoprávněně odtahují, pokutují jednání bez společenské nebezpečnosti etc. etc. A k tomu všemu na ně není metr, protože postihnout konkrétního MPka by sice šlo, ale zadání už nepostihneš.
Kdybys jen tušil, jaké lufty mají policajti z inspekce MV
A špatně je taky to, že silové skupiny by měly být z povahy věci koordinovány z jednoho centra, protože jinak by se taky stávalo, že by "tanky vjely do vlastních pěšáků"... Kriminálka bude určitě ráda když jim nevědomí MPci budou buzerovat informátora nebo jim zkazí akci...
Hon na piráty
Moderátor: řidičBOB
Re: Hon na piráty
za to, jak ti to lezi v zaludku to stalo.HondaMan píše:Goes nepotřebuje tušit. Goesovi to říkali všichni ti příbuzní, co u PČR pracují. A ani jeden z nich nemá z inspekce MV luftyExFun píše:Kdybys jen tušil, jaké lufty mají policajti z inspekce MV
Ty v tom máš ale bordel.goes píše:
ulehcit rozpoctu cim? zda stat vybere penize a posle je ministerstvu a to bude platit, nebo obci a ta bude platit je tak nejak burt. Balik penez je konecny. Tvuj problem je v tom, jak to vnimas, to, ze existuji ruzne slozky, ruzne typy apod. policii je naprosto standardni. Ze te to drazdi je mozne. Pokud te zere, ze je tu nejaka slozka, ktera resi dodrzovani i mene zavaznych prstupku, tak s tim ti holt nic nepomuze.
1) zkus si uvědomit, že náklady MP jsou víceméně fixní, zatímco příjmy variabilní...
2) rozpočet PČR jde z rozpočtu MV takže ta vázanost na variabilní příjmy z pokut u PČR není
3) nárůst pochůzkářů a vozidel znamená i náklady na koordinaci§ 13 z. o přestupcích
(1) Pokutu lze uložit do 1000 Kč, nestanoví-li zvláštní část tohoto zákona nebo jiný zákon pokutu vyšší.
(2) V blokovém řízení (§ 84) lze uložit pokutu do 1000 Kč, pokud tento zákon nebo jiný zákon nepřipouští uložit v takovém řízení pokutu vyšší, a v příkazním řízení (§ 87) do 4000 Kč.
(3) Pokuta uložená orgánem obce je příjmem obce, jejíž orgán ve věci rozhodoval v prvním stupni. Pokuta uložená jiným správním orgánem České republiky je příjmem státního rozpočtu této republiky.
4) pořád jsi nepochopil, že PČR je financována z rozpočtu MV potažmo ČR. Pokud by chtěli zvětšit počet policatů, museli by zvýšit rozpočet MV, a tedy buď ubrat jinde nebo zvýšit deficit, nebo zvýšit daňovou zátěž... Obce a MP nejsou placeny z rozpočtu ČR, ale z vlastního rozpočtu obcí. Tedy si obce na MP musí vydělat. Podstatou bylo a je nezatěžovat rozpočet ČR. Pokuta MP je výdej občana, ale není příjmem státu, jak plat MPka není náklad státu. Své MPky si platíme VEDLE státu
5) mě irituje, že je tady instituce u které pravomoc/odpovědnost (kontrola)/odměna nejsou v rovnováze, a místo plnění účelu, pro který byla zřízena slouží k plnění rozpočtu obce pokutováním činů, které nejsou přestupky, protože nenaplňují materiální stránku přestupku. Irituje mě, že se mezi námi pohybují ozbrojená individua, kteří mají širší meze než občan a přitom nezastupují stát.
MP je prostě prasopes mezi PĆR a sekuriťákama.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
mas v tom mirny gulas. Rozpocty obci nevznikaji tim, ze obci nekdo z vesmiru posle penize. Obce dostavaji taky penize jen z odvodu obcanu a firem, stejne jako stat. Zda tomu rekneme rozpocet obce a rozpocet statu je uplne jedno. Stale je to jeden vyber statu jako takoveho. Jen cast penez da primo obcim a cast napr. zminememu MVCR. Rozdil naprosto zadny, tak jako tak se jedna o to, co plati obcane a firmy. Rozpocet obce se navysuje o vybrane pokuty, rozpocet statu se navysuje o vybrane pokuty. Uznavam, ze obec ma o neco vetsi zajem vybirat pokuty, nez stat, kde na to vetsina lidi kasle. MP je nakladem statu, protoze stat vybral ty penize. Pak uz je jen prerozdelil.
zbytek je spise tvuj komplex z MP, nez nejaka rozumna diskuse. Chodici individua jsou naprosto stejna jak u MP tak u statni. Tak tu nevytvarej nejakou fikci o tom, ze u MP jsou panove z pomocne a u policie minimalne docentni. Stejne jako zde nemysitfikuj inspekci MV.
To, jak zde popisujes co pro tebe MP znamena jasne ukazuje najaky osobni problem, ne fakticky, ne racionalni, ale ryze osobni. Mi tato slozka nikdy nevadila a vadit nebude, neni duvod. Zda se to jmenuje MP ci PCR je mi burt. Svuj ucel plni a plni jej vetsinou dobre, to ze se najdou vyjimky je pravda, ale ty se najdou uplne vsude, tedy i u statni. Bydlim v meste, kde MP je a jsem az to rad, pokud ti MP vadi ve tvem meste iniciuj jeji zruseni, udelej petice obcanu apod. nebo se odstehuj tam, kde neni a do mest kde je nejezdi.
Takze ano, muzeme zde slovickarit o tom, zda vybrane penize statem a poslane obcim je statni rozopcet nebo ne, ve finale to stejne platime, takze je to jedno, muzeme zde resit, zda je pokuta prijmem obce nebo statniho rozpoctu, kdyz je obec soucasni spravni struktury statu, muzeme zde slovickarit o nazvu MP vs. PCR a ukolech, kdy pokud by MP neexistovala, musel by se navysit pocet prislusniku PCR, coz by stejne znamenalo, ze vydaje by byly +- stejne, jen by nesly z ropoctu jedne slozky, ale jine apod.
zbytek je spise tvuj komplex z MP, nez nejaka rozumna diskuse. Chodici individua jsou naprosto stejna jak u MP tak u statni. Tak tu nevytvarej nejakou fikci o tom, ze u MP jsou panove z pomocne a u policie minimalne docentni. Stejne jako zde nemysitfikuj inspekci MV.
To, jak zde popisujes co pro tebe MP znamena jasne ukazuje najaky osobni problem, ne fakticky, ne racionalni, ale ryze osobni. Mi tato slozka nikdy nevadila a vadit nebude, neni duvod. Zda se to jmenuje MP ci PCR je mi burt. Svuj ucel plni a plni jej vetsinou dobre, to ze se najdou vyjimky je pravda, ale ty se najdou uplne vsude, tedy i u statni. Bydlim v meste, kde MP je a jsem az to rad, pokud ti MP vadi ve tvem meste iniciuj jeji zruseni, udelej petice obcanu apod. nebo se odstehuj tam, kde neni a do mest kde je nejezdi.
Takze ano, muzeme zde slovickarit o tom, zda vybrane penize statem a poslane obcim je statni rozopcet nebo ne, ve finale to stejne platime, takze je to jedno, muzeme zde resit, zda je pokuta prijmem obce nebo statniho rozpoctu, kdyz je obec soucasni spravni struktury statu, muzeme zde slovickarit o nazvu MP vs. PCR a ukolech, kdy pokud by MP neexistovala, musel by se navysit pocet prislusniku PCR, coz by stejne znamenalo, ze vydaje by byly +- stejne, jen by nesly z ropoctu jedne slozky, ale jine apod.
Dovolím si mírný nesouhlas: ač taky nepovažuju PČr za extra lumeny, tak vím (informace přímo z PČr), že v jednom nejmenovaném okresním městě kousek od ostravy tvoří většinu sboru MP individua, která a) vyhodili z PČr pro neschopnost nebo b) je k Pčr vůbec nepřijali pro všeobecně nízký inlekekt.... tožtak, no...goes píše: individua jsou naprosto stejna jak u MP tak u statni. Tak tu nevytvarej nejakou fikci o tom, ze u MP jsou panove z pomocne a u policie minimalne docentni.
btw, tady u nás v Rožnově nejsou vašutovci (celé MP Rožnov se tu tak posměšně říká podle jejich načalnika - viz diskuse na jalovec.cz) taky zrovna příkladem zářných intelektů...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pavproch: Ukaž mi jediného člověka, který by šel dobrovolně dělat k MP, když by ho vzali k PČR.
2.9T RWD
Radku kecej do věcí, kterým rozumíš. Pokuty obcí jsou příjmem obce, vybírají si je obce a vymáhají si je obce.. jdou úplně mimo státní rozpočet.
Obce jsou financovány státními příspěvky, přesměrováním určitých daní a poplatky a pokutami (přímo - bez státu). Proto mají obce a potažmo MP eminentní zájem vybírat co nejvíc pokut za cokoliv, aby disponovali s co nejvíce prostředky. Pokud nechápeš ten zásadní rozdíl v přístupu a motivaci od PČR, kdy jejich pokuty plynou do rozpočtu státu a PČR na ně nevidí a nedostane je, tak jsi opravdu regulérně hloupý.
Když si k tomu člověk připočte to systémově úplně špatné zasazení MP, tak prostě
Baví mě, jak zrovna ty, jako Pan Mindrák, pořád někoho osočuješ s osobních problémů...
Víc k tomu nemám co říct, takže si ve svojí flamovací exhibici pokračuj s někým jiným.
Obce jsou financovány státními příspěvky, přesměrováním určitých daní a poplatky a pokutami (přímo - bez státu). Proto mají obce a potažmo MP eminentní zájem vybírat co nejvíc pokut za cokoliv, aby disponovali s co nejvíce prostředky. Pokud nechápeš ten zásadní rozdíl v přístupu a motivaci od PČR, kdy jejich pokuty plynou do rozpočtu státu a PČR na ně nevidí a nedostane je, tak jsi opravdu regulérně hloupý.
Když si k tomu člověk připočte to systémově úplně špatné zasazení MP, tak prostě
Baví mě, jak zrovna ty, jako Pan Mindrák, pořád někoho osočuješ s osobních problémů...
Víc k tomu nemám co říct, takže si ve svojí flamovací exhibici pokračuj s někým jiným.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
goes: Když přijmu Tvoji argumentaci o tom z čeho a jak je MP placeno, tak mi už vůbec není jasné, proč by něco takového mělo vůbec existovat? Můžeš mi to prosím objasnit? Jaký je tedy potom smysl MP?
Naposledy upravil Mr.Semtex včera, dnes a zítra, celkově neupraveno 3x
OMG dyt je to jen jiny typ policie. dyt tak to funguje v desitkach zemich, ze cast policie je takova, cast onaka, nekde spada cast pod armadu, jinde pod min.vnitra apod. proste je to typ policie, ktery si muze nejaky uzemni celek za urcitych podminek vytvorit.Mr.Semtex píše:goes: Když přijmu Tvoji argumentaci o tom z čeho a jak je MP placeno, tak mi už vůbec není jasné, proč by něco takového mělo vůbec existovat? Můžeš mi to prosím objasnit? Jaký je tedy potom smysl MP?