Homologacia diskov (pneu) pre BMW M135i
Homologacia diskov (pneu) pre BMW M135i
Ahoj,
Kamarat ma BMW M135i po FL a riesime zimne pneu. Doporucil som mu Michelin Pilot Alpin 4, chce tam nechat originalne disky a na leto potom kupit nieco lepsie (OZ Racing). Auto je zaregistrovane v CR a je az neuveritelny problem s homologovanymi rozmerami. Chceli sme nechat 225/40 R18 vpredu a 245/35 R18 vzadu, ale so zadnym rozmerom je problem (zimne pneu v tomto rozmere robi len Pirelli a pyta si za ne vyse 2x vyssiu cenu nez stoja 225/40 R18 alebo 235/40 R18).
Predne disky su 7,5Jx18", zadne 8Jx18". Najlogickejsie riesenie by bolo dat dopredu pneu 225/40 R18 a dozadu 235/40 R18. Lenze taka kombinacia nie je zapisana v TP a z toho co sme sa informovali, nikto to zapisat nechce. Na zahranicnych forach sme sa docitali, ze dost majitelov M135i na tejto kombinacii pneu jazdi a je to super, lenze v CR to neprejde. Aky je postup v takom pripade, resp. co doporocujete?
Dalsi problem bude v lete, kedze produkovane "aftermarket" disky vobec neodpovedaju originalom s divnym ET. Treba potom robit zapis do TP homologovaneho rozmeru disku s rozdielnym ET?
Diky moc!
Kamarat ma BMW M135i po FL a riesime zimne pneu. Doporucil som mu Michelin Pilot Alpin 4, chce tam nechat originalne disky a na leto potom kupit nieco lepsie (OZ Racing). Auto je zaregistrovane v CR a je az neuveritelny problem s homologovanymi rozmerami. Chceli sme nechat 225/40 R18 vpredu a 245/35 R18 vzadu, ale so zadnym rozmerom je problem (zimne pneu v tomto rozmere robi len Pirelli a pyta si za ne vyse 2x vyssiu cenu nez stoja 225/40 R18 alebo 235/40 R18).
Predne disky su 7,5Jx18", zadne 8Jx18". Najlogickejsie riesenie by bolo dat dopredu pneu 225/40 R18 a dozadu 235/40 R18. Lenze taka kombinacia nie je zapisana v TP a z toho co sme sa informovali, nikto to zapisat nechce. Na zahranicnych forach sme sa docitali, ze dost majitelov M135i na tejto kombinacii pneu jazdi a je to super, lenze v CR to neprejde. Aky je postup v takom pripade, resp. co doporocujete?
Dalsi problem bude v lete, kedze produkovane "aftermarket" disky vobec neodpovedaju originalom s divnym ET. Treba potom robit zapis do TP homologovaneho rozmeru disku s rozdielnym ET?
Diky moc!
Re: Homologacia diskov (pneu) pre BMW M135i
Jezdil jsem zimní vzadu 255, nic jsem nezapisoval, stály polovic.
Ale správně by to měl zapsat.
Nebo má volbu jezdit na 17.
Ale správně by to měl zapsat.
Nebo má volbu jezdit na 17.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Koupit 4x predni rafek a frknout 225/40 i dozadu, BMW ma tuto kombinaci bezne v TP, i kdyz chapu, ze u 135i to muze byt jinak. Kazdopadne to pujde prinejhorsim dopsat.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Ja mam v planu dat 225 i na ten zadni sirsi rafek, melo by to byt jeste v toleranci.. snad to nebude vypadat prilis tuzersky.
Soucasne teplory kolem nuly a lehce vlhko je na letnich skvela zabava
Soucasne teplory kolem nuly a lehce vlhko je na letnich skvela zabava
Pravda vyděsí
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Ja na svoju M135i dal 225/40 R18 kolem dokola na origo disky a vzadu s tym nie je problem...do uvahy spadal este rozmer 235/40 R18 ale taky rozmer nie je nikde v TP tak nech to nikomu do oci zbytocne nebije a ci mam vzadu disk 7,5 alebo 8 je volnym okom fakt neviditelny rozdiel (1,25cm)
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Ahojte,
Diky za odpovede. Tak sme to nakoniec urobili, objednane 4x Michelin Pilot Alpin 5 225/40 R18, pojdu na originalne disky. Do toho ale prichadza zapis do TP - 225/40 R18 na 8J disk dozadu. Bohuzial, tie originalne disky BMW maju tak divne ET (zadne 8J maju ET52), ze ziadny aftermarket producent disky s takym ET nevyraba. Takze zapis bude, ale asi na ET45. Strach je akurat z poistovne - v pripade totalky sa pravdepodobne budu chytat vsetkeho, aj ked dufam, ze ET nebude rozhodujuci faktor.
Na jar kamarata caka dalsi zapis, bude kupovat komplet novych diskov a aj ked zachova rozmery pneu i diskov, bude to musiet zapisat vzhladom na ine ET. Je to katastrofa Neviem ako to je v inych krajinach v EU, zijem v Polsku a tu sa to nastastie riesit nemusi - kolesa len nemozu vystavat za hrany podbehov.
Diky za odpovede. Tak sme to nakoniec urobili, objednane 4x Michelin Pilot Alpin 5 225/40 R18, pojdu na originalne disky. Do toho ale prichadza zapis do TP - 225/40 R18 na 8J disk dozadu. Bohuzial, tie originalne disky BMW maju tak divne ET (zadne 8J maju ET52), ze ziadny aftermarket producent disky s takym ET nevyraba. Takze zapis bude, ale asi na ET45. Strach je akurat z poistovne - v pripade totalky sa pravdepodobne budu chytat vsetkeho, aj ked dufam, ze ET nebude rozhodujuci faktor.
Na jar kamarata caka dalsi zapis, bude kupovat komplet novych diskov a aj ked zachova rozmery pneu i diskov, bude to musiet zapisat vzhladom na ine ET. Je to katastrofa Neviem ako to je v inych krajinach v EU, zijem v Polsku a tu sa to nastastie riesit nemusi - kolesa len nemozu vystavat za hrany podbehov.
nevím, jak u vás, ale tady koupíš jakékoliv disky s typovým listem na dané auto, zajedeš na technickou pro potvrzení a necháš si je včetně schváleného rozměru pneu dopsat do TP
mám přezuto (nokian wr a4) na obou nápravách 225 a na první pohled si člověk ani nevšimne, že by to bylo rozdílné, ten půl palec je nic. Ale teda mám obavy o životnost zadních gumBrus píše:Ja mam v planu dat 225 i na ten zadni sirsi rafek, melo by to byt jeste v toleranci.. snad to nebude vypadat prilis tuzersky.
Soucasne teploty kolem nuly a lehce vlhko je na letnich skvela zabava
Pravda vyděsí
Za pět minut jsem objevil 8J 18 ET 52 na trhu asi pět, minimálně jeden pro každou rozteč.Jedi píše: Bohuzial, tie originalne disky BMW maju tak divne ET (zadne 8J maju ET52), ze ziadny aftermarket producent disky s takym ET nevyraba.
par nehod s nezapsanymi disky jsem absolvoval a pokud to neni uplnej ulet, tak pojistovnu zajima jen vzorek na pneu, rozmery vubec neresi, s tim strasi jen dementi na STK.Jedi píše:Ahojte,
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW