BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Reese
Pan Řidič

Re: BMW Divize

Příspěvek od Reese »

pjanda píše:Vsak E90 neni spatne auto, pomrvene je v podstate detaily. A o tech se rozhodovalo az v zaveru vyvoje, nikoli na jeho zacatku.
Tohle podepisuju. Měl jsem E46 a z E90 mám přesně tenhle pocit. Jako kdyby jedna parta udělala dobré auto a druhá k němu nakonec k němu přidali několik věcí jdoucích úplně jiným směrem. Vůbec to nedává smysl, zrovna ta zmiňovaná převodovka je přesně ono.

A že to pokračovalo dál je jasný z dalšího vývoje. Koupil jsem nakonec místo trojky 135i před FL. A když si dneska sjedu s modelem po FL, nestačím se divit. Proč k dobrému autu přidali elektrické řízení, start stop a další hlouposti? Je to zase snaha dostat to auto někam jinam, ale kam? Za zákazníkem? Proboha těžko, mě to naopak odrazuje a nejsem sám, však si stačí projít fóra majitelů 1er.

Myslím, že pohled pohled P.Jandy je přesný. Automobilky se nakonec snaží dostat, ať chtějí nebo ne, do prostoru který jim vymezil někdo jiný.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Dobře Pavle. Já se poslední léta pohybuji u fondových věcí, kde jak víš regulace prostě nejsou problém. Také ze své zkušeností vím, že pokud něco nevyhovuje, není problém se úředníka/ú zbavit. Lobby funguje. Z mé zkušenosti jsou úředníci beztvará málo invenční hmota tvarovaná businessem, nikoliv naopak. Nicméně tohle by byla debata o slepici a vejci a navrhuji ji opustit.

Přesto bych ale naši debatu rozvinul. Či spíše zúžil. AWD. Jak do Tvého konceptu zapadá současná popularita a prosazování AWD? AWD je výrobně nákladnější, sežere víc stromů okolo cesty, takže úředníka nemůže těšit. Proč tedy M5 s AWD?

Z mého pohledu, pokud si BMW zvolilo mainstreamovou cestu, pak jednoduše, když ostatní mají AWD, musíme ho mít také... Vysvětlit současnou AWD popularitu napříč značkami neumím.
Back to basics.
Příčina -> následek
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Jak jsem uz zminil, nema vsechno jednu pricinu. Na druhou stranu, podobu sveta dneska urcuji dva pohledy (resp. to, co se za tyto pohledy skryva) - bezpecnost a ekologie. AWD je sice neco, co jde proti tomu druhemu, ale zase jde vstric tomu prvnimu, nabourat s AWD je o dost tezsi nez s RWD. Ale nemyslim si, ze by rozmach AWD byl iniciovan nejakou regulaci.

Ja proti AWD v podstate nic nemam, to mi nevadi ani tak z "politickych", jako spise z "nadseneckych" duvodu. RWD je proste nejefektivnejsi reseni pro sportovni silnicni auto, a proto take dlouhodobe neodmyslitelne patri ke sportakum rozlicnych koncepci (Ferrari, Porsche, BMW M...). To, ze v tomto ohledu vitezi nad efektivitou jine pohledy me muze mrzet, ale na rozdil od start/stop v M3 mi to zily netrha :)

Jinak nepochybuji o tom, ze spousta lidi jej prakticky vyuzije. Jen je pak otazkou, jestli si jeste koupili M, nebo uz jen neco, co zohlednilo podobne mnozstvi preferenci jako dort od pejska a kocicky...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

BMW prostě začíná vyrábět Audi ;)

Ale to opravdu není důsledek restrikcí.
Back to basics.
Příčina -> následek
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Ne, to jiste neni, to je strategie. Ze se BMW snazi delat Audi uz rikam roky, jen mu to tak nejde :) Obavam se, ze v tomto pripade plati otrepane "kdo chce vic, nema nic" - Audi to neni a BMW take ne :)
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Proto jsem to použil ;)
Back to basics.
Příčina -> následek
Deli
Letec

Re: BMW M3 GTS v ČR

Příspěvek od Deli »

"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

vida, cim nas to BMW.TV obohacuje. clovek by si i rekl, ze prima, hezky filmik, jen si pak uvedomi realitu a radeji zatlaci slzu v oku.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
merlin
Porsche Expert

Příspěvek od merlin »

Pre mna najkrajsie BMW novej doby...
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

nesedlal ji náhodou pierce b. v některým bondovi?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Odpovědět