Nákup auta z Německa od soukromé osoby
-
- Spolujezdec
Nákup auta z Německa od soukromé osoby
Zdravím, chystám se koupit auto v DE od soukromníka.
Snažím se dohledat, co všechno je k tomu vlastně potřeba a jak přesně postupovat. Postup v ČR je mi relativně jasný. Chápu, že od bazaru je to asi jednodušší proces :/
Pár informací o autě: mladší 4 let, najeto 20 000 km, má platnou STK, auto odtahneme, v nejhorsim pripade by jelo po vlastni ose.
První bude návštěva prodejce a prohlídka vozu, pokud se dohodneme - co má následovat?
1) předkupní smlouva - podpis na obou stranách?
2) Odhlášení vozidla v Německu?
3) Zaplacení dohodnuté částky po doložení odhlášení (mailem)?
4) Dojet pro auto, podepsat kupní smlouvu, vzít si od prodejce malý, velký techničák, protokol o STK?
5) Odvoz do ČR - evidenčka, povinné a havarijní, registr vozidel?
Díky moc za cenné rady Jsem z toho celkem zmatená
Snažím se dohledat, co všechno je k tomu vlastně potřeba a jak přesně postupovat. Postup v ČR je mi relativně jasný. Chápu, že od bazaru je to asi jednodušší proces :/
Pár informací o autě: mladší 4 let, najeto 20 000 km, má platnou STK, auto odtahneme, v nejhorsim pripade by jelo po vlastni ose.
První bude návštěva prodejce a prohlídka vozu, pokud se dohodneme - co má následovat?
1) předkupní smlouva - podpis na obou stranách?
2) Odhlášení vozidla v Německu?
3) Zaplacení dohodnuté částky po doložení odhlášení (mailem)?
4) Dojet pro auto, podepsat kupní smlouvu, vzít si od prodejce malý, velký techničák, protokol o STK?
5) Odvoz do ČR - evidenčka, povinné a havarijní, registr vozidel?
Díky moc za cenné rady Jsem z toho celkem zmatená
Re: Nákup auta z Německa od soukromé osoby
ta věc má 2 strany mince.
1. pokud to bude slušný člověk, mohlo by to jak píšete jistě takto dopadnout.Sepíšete kupní smlouvu, zaplatíte, auto s majitelem odhlásíte, pojistíte, koupíte převozní značky a jedete po ose domů-paráda.
2. Pokud je to ale nemajitel a bude vám odhlášku teprve slibovat, auto nebude papírově sedět (leasing), bude v režimu DPH, auto nebude existovat a budou to jen fotky a na místě vás pákistánci, černoši nebo jiná verbeš - okradou,nebo to bude Doktor z hor, Inženýr jaderného výzkumu a bude žádat zálohu a tvrdit srdceryvné příběhy ... auto psané na manželku, nesplácený úvěr, nebo pán je v konkurzu ... už jen to, že to má ujeté za 4 roky 20.000km = 13 km za den ... hmmm.
nebo si pro auto časem odtahovkou přijedete a ono už tam nebude, bude mu něco chybět, bude poškozené. Oni s náma jednají jak s lůzou. Opravdu, oni mají svou pravdu a my jsme pro ně nic, ber nebo nech ležet. Dnes už se tímto živí jen blázen. Zajeďte tam, dejte si s ním U NĚHO DOMA kávu, prohlédněte si auto, žádnou zálohu jim nedávejte, když to bude slušný člověk, pochopí.
I obchod jako křišťál se může proměnit v peklo a vyhození peníze z okna. My řešili 18 měsíců starý auto, s najetými 18.000km, vvypadalo jako nové, dědictví a prodávala dcera. Nakonec jsme se zastavili na DPH, které chtěla navíc a když by ho nechtěla ona tak si časem přijde váš finanční úřad. Nárok na odpočet vzniká překročením hranic...
přeji mnoho štěstí
1. pokud to bude slušný člověk, mohlo by to jak píšete jistě takto dopadnout.Sepíšete kupní smlouvu, zaplatíte, auto s majitelem odhlásíte, pojistíte, koupíte převozní značky a jedete po ose domů-paráda.
2. Pokud je to ale nemajitel a bude vám odhlášku teprve slibovat, auto nebude papírově sedět (leasing), bude v režimu DPH, auto nebude existovat a budou to jen fotky a na místě vás pákistánci, černoši nebo jiná verbeš - okradou,nebo to bude Doktor z hor, Inženýr jaderného výzkumu a bude žádat zálohu a tvrdit srdceryvné příběhy ... auto psané na manželku, nesplácený úvěr, nebo pán je v konkurzu ... už jen to, že to má ujeté za 4 roky 20.000km = 13 km za den ... hmmm.
nebo si pro auto časem odtahovkou přijedete a ono už tam nebude, bude mu něco chybět, bude poškozené. Oni s náma jednají jak s lůzou. Opravdu, oni mají svou pravdu a my jsme pro ně nic, ber nebo nech ležet. Dnes už se tímto živí jen blázen. Zajeďte tam, dejte si s ním U NĚHO DOMA kávu, prohlédněte si auto, žádnou zálohu jim nedávejte, když to bude slušný člověk, pochopí.
I obchod jako křišťál se může proměnit v peklo a vyhození peníze z okna. My řešili 18 měsíců starý auto, s najetými 18.000km, vvypadalo jako nové, dědictví a prodávala dcera. Nakonec jsme se zastavili na DPH, které chtěla navíc a když by ho nechtěla ona tak si časem přijde váš finanční úřad. Nárok na odpočet vzniká překročením hranic...
přeji mnoho štěstí
- 970ka
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Dej odkaz na to konkrétní auto,mrknem na to. Nejbezpečnější pro neználka ,je koupit auto přímo na salůnu,který garantuje a zajistí vše okolo . Kupuji několik set aut ročně,ale jen ze salonu ,po inzerátech už zásadně nejezdím,ale zrovna teď v neděli výjimka,jsme si jeli jen tak z prrdele koupit starého brouka a po omrknutí a projetí vozu jsme jej zaplatili a odjeli s ním domů na origo značkách,doma značky sundali a poslali majiteli s doklady zpět do SRN ,aby auto odhlásil a poslal nám pak doklady zpět.Ale to jde jen pokud si obě strany důvěřují.Teď jen stk a přihlásit.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
-
- Spolujezdec
smazano
Naposledy upravil(a) kapitanteplak dne pát 05 říj 11:32, celkem upraveno 1 x.
2013 sem od soukromého vlastníka v říši koupil m4Zlika a proběhlo to zhruba tak jak píšeš:
1. našel sem inzerát
2. vykomunikoval sem si návětěvu u prodávajícího doma + projíždku (což byl potrat, on jen dojč, já jen ingliš)
3. nechal sem mu tam (oproti podpisu kupní smlouvy - on použil formulář, co našel na německém infernetu) 1000E zálohu
4. on to pak odhlásil na německém DI
5. týden poté sem tam přijel s vlekem a hromadou E v kapse
6. předal sem mu E (on si jejich pravost zkontroloval tím, že je uložil v bance) a on mi předal m4Zlika, velký německý TP s vyznačeným odhlášením a takový ten certifikační papír
7. odvez sem to do CZ na vleku
8. druhý den s papírama a autem na vleku na STK - vystavili mi velký CZ TP a ty D papíry si nechali
9. poté přihlášení na DI, malý TP a RZ a už sem drandil
Jestli to ale v 2018 funguje stejně jako to bylo 2013 netuším.
1. našel sem inzerát
2. vykomunikoval sem si návětěvu u prodávajícího doma + projíždku (což byl potrat, on jen dojč, já jen ingliš)
3. nechal sem mu tam (oproti podpisu kupní smlouvy - on použil formulář, co našel na německém infernetu) 1000E zálohu
4. on to pak odhlásil na německém DI
5. týden poté sem tam přijel s vlekem a hromadou E v kapse
6. předal sem mu E (on si jejich pravost zkontroloval tím, že je uložil v bance) a on mi předal m4Zlika, velký německý TP s vyznačeným odhlášením a takový ten certifikační papír
7. odvez sem to do CZ na vleku
8. druhý den s papírama a autem na vleku na STK - vystavili mi velký CZ TP a ty D papíry si nechali
9. poté přihlášení na DI, malý TP a RZ a už sem drandil
Jestli to ale v 2018 funguje stejně jako to bylo 2013 netuším.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
-
- Spolujezdec
Ještě tady mám jednoho adepta, na kterého majitel hrozně spěchá a zlevnil mi už na 14400 euro (zimní gumy v ceně)
Nevím co si o tom mám myslet . Bohužel engliše nějak neumí, takže si posíláme zprávy pomocí google překladače, ale mám kamarádku, která německy umí pro případ nouze.
https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 12243.html
Nevím co si o tom mám myslet . Bohužel engliše nějak neumí, takže si posíláme zprávy pomocí google překladače, ale mám kamarádku, která německy umí pro případ nouze.
https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 12243.html
Nová stojí už od 400 nějak ne?
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
S těch fotek to není úplně vidět ale vevnitř obě vypadají tak na 200tkm.Volant-ruční brzda
-
- Spolujezdec
Neptám se vás tady na hodnocení daných kusů, ale na to jak postupovat při koupi co se byrokracie týče. Takové Pepíkovské kecy jsou tady vážně k ničemu...
Když si tak chytrej tak proč nepouzijes Google a hlavu?
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw