První auto do 50k - rady/tipy
První auto do 50k - rady/tipy
Dobrý den,
rád bych vám položil tuto nekonečnou otázku týkající se koupě prvního auta. Je mi jasné, že univerzální odpověď neexistuje, ale rád bych slyšel vaše názory/postřehy - jsem v tomto docela laik, takže jakoukoli pomoc uvítám. Nyní k požadavkům.
K čemu bude sloužit?
Hlavně každodenní, celoroční dojíždění do práce (cca 40km/den, z jednoho do druhého města) + příležitostný víkendový výlet po ČR (250-300km) především v teplých měsících.
Nutná podmínka - musí být 3dveřové. Musí! Libí se mi hlavně coupé.
Co by mělo splňovat?
Stačí mi 2místné (řidič+spolujezdec), ideálně v benzínu, menší kombinovaná spotřeba (těch 6-7l max/100km, raději méně) a aby bylo levné na údržbu (nebo aspoň "neporuchové"/spolehlivé). Nejde mi o rychlost, ale praktičnost. Chci si jízdu užít.
Rozpočet - okolo 40-50k (včetně případných prvotních oprav, tzn. koupit auto za 35k a hned do něj nasypat 15k na opravu neduh).
Současní favoriti.
Mazda MX-5 (spíše "vlkhý" sen - moc drahé, možná časem), Ford Puma (v rámci rozpočtu, těžké sehnat "dobrý" kus), Peugeot 206 (četl jsem, že je dost poruchový, ale kdo ví, jaký podíl má na tom řidič/majitel), BMW 316 či podobné (BMW = drahé díly/opravy, původní majitelé většinou "tuněři"), VW Polo/Golf (spolehlivé?).
Děkuji.
rád bych vám položil tuto nekonečnou otázku týkající se koupě prvního auta. Je mi jasné, že univerzální odpověď neexistuje, ale rád bych slyšel vaše názory/postřehy - jsem v tomto docela laik, takže jakoukoli pomoc uvítám. Nyní k požadavkům.
K čemu bude sloužit?
Hlavně každodenní, celoroční dojíždění do práce (cca 40km/den, z jednoho do druhého města) + příležitostný víkendový výlet po ČR (250-300km) především v teplých měsících.
Nutná podmínka - musí být 3dveřové. Musí! Libí se mi hlavně coupé.
Co by mělo splňovat?
Stačí mi 2místné (řidič+spolujezdec), ideálně v benzínu, menší kombinovaná spotřeba (těch 6-7l max/100km, raději méně) a aby bylo levné na údržbu (nebo aspoň "neporuchové"/spolehlivé). Nejde mi o rychlost, ale praktičnost. Chci si jízdu užít.
Rozpočet - okolo 40-50k (včetně případných prvotních oprav, tzn. koupit auto za 35k a hned do něj nasypat 15k na opravu neduh).
Současní favoriti.
Mazda MX-5 (spíše "vlkhý" sen - moc drahé, možná časem), Ford Puma (v rámci rozpočtu, těžké sehnat "dobrý" kus), Peugeot 206 (četl jsem, že je dost poruchový, ale kdo ví, jaký podíl má na tom řidič/majitel), BMW 316 či podobné (BMW = drahé díly/opravy, původní majitelé většinou "tuněři"), VW Polo/Golf (spolehlivé?).
Děkuji.
- 970ka
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Re: První auto do 50k - rady/tipy
Něco takového bych si klidně pořídil,měl jsem jich několik a je to skvělé auto.
https://auto.bazos.cz/inzerat/93700204/ ... o-vozu.php
https://auto.bazos.cz/inzerat/93700204/ ... o-vozu.php
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
Fiat Barchetta....nevadí-li Ti roadster, tak by se za ty peníze dala pořídit radost za volantem.
Jinak jednoduché a bezproblémové auto provozně.
Jinak jednoduché a bezproblémové auto provozně.
MG - radost až na kost.
Ff by seděl až na tu komb.spotřebu 6,max 7litrů.Spíš něco v naftě.honziss píše:Ford Focus Trend 2.0 MK1
Idealni mu za 40 - 50 doporucovat neco v nafte.
Tahle spotreba neni nerealna, ale to je tak na klidnou jizdu s motorem 1.4, maximalne 1.6
Mam ma prodej Ford Fusion 1.4 59kw, cenove 37 s tim, ze ti k tomu reknu vse co vim at te to neprekvapi
Spotrebou se vejdes hrave, vse na tom funguje, jen to neni 3D
Tahle spotreba neni nerealna, ale to je tak na klidnou jizdu s motorem 1.4, maximalne 1.6
Mam ma prodej Ford Fusion 1.4 59kw, cenove 37 s tim, ze ti k tomu reknu vse co vim at te to neprekvapi
Spotrebou se vejdes hrave, vse na tom funguje, jen to neni 3D
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Objem není rozhodující, i s 1,8 se dá normálně jet za 6l.
MG - radost až na kost.
normalne asi tezko, ale mozna se da
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Suzuki swift i Toyota yaris jsou tk tridveřové-váha žádná spotřeba musí být malá.