Ahoj všem,
Mam problém cukanim za jízdy, rezonuje to vlastně celým autem při určitých otáčkách 1700-3000ot, poté to odezní, při přeřazení např. z 3 na 4 tím jak spadnou otáčky tak se to opakuje. Už byla vyměněna poloosa, která byla opravdu špatná a přisuzovalo se to ji, nic. Byl vyměněn silentblok motoru u převodovky, který byl taky špatný - nic. Vycisteny trysky, také nic. Teď jsem to dal už chlapovi do servisu a ten mi tvrdí, že to nejspíš bude na 90 procent setrvačník, jenže ten by se projevoval i rachotenim při volnoběhu ne? Což mě nepřijde... Jediné vcem se má závada projevuje je rezonance v těch otáčkách, ale opravdu to vibruje s celým autem. Diagnostika ukázala špatné turbo a váhu vzduchu, po vyčištění turba a výměně váhy v pohodě... Už nějak nevím co by, když to bude setrvačník budu rád a nemám problém do toho ty prachy dát, ale jentak ho vyměnit a zjistit že zase nic, už mi asi jebne....
Díky za rady, co by to mohlo asi být.
Octavia II 1.9 TDI PD 77kw - cukání při jízdě
Re: Octavia II 1.9 TDI PD 77kw - cukání při jízdě
Základ je, dát to mechanikovi co tomu rozumí a ne měničům.
Tak po výměně setrvačníku, který měl vůli a při rozjíždění na 1cku bylo cítit že tam něco zamlati, vibrace stejně nezmizeli... Rozebral se motor a vačka byla v tahu, ohoblovana a o 8mm kratší než má být, dali jsme novou a vibrace jsou (musím zaklepat) pryc a je to vše poznat i na jízdě, ale to bude i novou váhou vzduchu a vycistenym turbem, nejen vačkou no nic, snad to někomu může pomoct, kdyby se setkal s něčím podobným...
kolik to ma najeto? :O
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Pribuzny menil vacku u O2 77kW ve 200k km. Od novoty do 150k jezdila na longlife vymeny do znackoveho servisu. Kolik jich opravdu provedli je otazkou.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
mámina O2 měla v cca 200 nový motor no, taky 1.9. to sou ty nesmrtelný 1.9
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
Olej co 30-50tkm a pak rovnou novej motor a to se vyplatí..